Vakantie in Londen

Big Ben, Nelson’s Column, de Tower of London en Abbey Road: elke plek in Londen heeft zijn eigen verhaal.

Londen telt meer dan 8 miljoen inwoners en is de thuishaven van de meest bekende koninklijke familie ter wereld. Het is een stad die altijd in beweging is. Verken de stad met de beroemde metro en de typische rode dubbeldeksbussen of zwarte taxi's.

In de indrukwekkende skyline van Londen langs de Theems wisselen historische gebouwen en moderne architectuur elkaar af. Enkele van deze historische parels zijn Westminster Abbey, de beroemde Big Ben-klok en de Tower Bridge. Bezoek het London Eye-reuzenrad om de stad vanuit een totaal ander perspectief te bekijken. Kijk goed rond en ontdek de markante wolkenkrabber die omwille van zijn vorm The Gherkin (de augurk) wordt genoemd, of het nieuwste pronkstuk in de skyline, de futuristische Shard (de scherf).

Londen telt ook talloze kunst- en wetenschapsinstellingen. Neem zeker enkele uren de tijd om het British Museum met zijn enorme collectie schatten van over de hele wereld te bezoeken. Mis ook het Tate Modern niet dat jaarlijks meer dan 4 miljoen kunstliefhebbers lokt. Dit laatste museum is gehuisvest in een voormalige krachtcentrale, het Bankside Power Station, en herbergt allerlei moderne kunstwerken, van schilderijen en installaties tot performance, lichtkunst en muziek.

Restaurantliefhebbers vinden in het cultureel diverse Londen een enorme variëteit op het gebied van eten. Ga dineren in een van de Michelin-restaurants in Kensington, Chelsea en Knightsbridge. Breng een bezoekje aan vernieuwende bistro's en gastropubs in Notting Hill en Soho. Geniet van dim sum in Chinatown, ga naar Brick Lane voor heerlijke Indische curryschotels of probeer een lekkere paella in Covent Garden.

En wie zijn zinnen heeft gezet op een dagje shoppen, zal niet ontgoocheld worden in Londen. De stad is een waar winkelparadijs met enkele van de meest bekende warenhuizen ter wereld. In Knightsbridge kun je terecht bij het wereldberoemde luxewarenhuis Harrods en in Oxford Street vind je het populaire Selfridges.

Als je even wilt uitrusten en mensen kijken, ga dan naar Trafalgar Square of Piccadilly Circus. En wanneer het zonnetje schijnt, trek je naar Hyde Park, een van de vele grote, groene parken in de stad.

Ten slotte is een bezoek aan Londen niet compleet zonder een ommetje langs Buckingham Palace. Om 11.15 uur vindt hier de eeuwenoude traditie van de wisseling van de wacht plaats, wat je elke dag kunt bewonderen (in de winter om de dag).


Stadsgids van Londen


Hotelaanbiedingen Londen

Bekijk alle hotels in Londen
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Londen

Bekijk alle pakketten naar Londen

Topdeals op vliegtickets naar Londen

Toon alle vluchten naar Londen

Boek je vakantie naar Londen