België

Reisgids
België bevat een plein
Waar kun je nog meer genieten van gastronomie en kunst dan in de middeleeuwse steden van België? Breng een bezoek aan de abdijen en hun brouwerijen, of bewonder de koninklijke paleizen uit de voorbije eeuwen.

Overal in de drie gewesten van België - Wallonië, Vlaanderen en Brussel - kun je meer te weten komen over de Middeleeuwen en de vele oorlogen die hier gevoerd werden, de kunst, oude kastelen en tuinen. Ga naar de befaamde trappistenabdijen, waar oude bierrecepten nog steeds worden gevolgd om enkele van de beste bieren ter wereld te brouwen!

Begin je avontuur in Brussel, waar de Waalse en Vlaamse cultuur samenkomen. Breng enkele zomerdagen door in Brussel en laat je rondleiden door het Koninklijke Paleis van Brussel en zijn tuinen of picknick in het reusachtige Jubelpark, dat zich in het midden van de museumbuurt bevindt. Bezoek enkele van de meer dan 80 stedelijke musea en kunstgalerijen. Probeer een goedkoop stukje antiek op de kop te tikken op de markten van de Marollen of bij de Grote Zavel.

Antwerpen beschikt over uitmuntend entertainment en een grootse collectie musea en kerken. In en buiten het stadscentrum vind je zowel excentrieke boetiekwinkels als cafés, waar je van de beste Vlaamse bieren kunt proeven. Breng vooral een bezoek aan de 16e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal voor de schilderijen van Pieter Paul Rubens of ga naar Het Steen, waar nu het Stedelijk Museum voor Archeologie en Maritieme Geschiedenis is.

In het westen kom je Brugge en Gent tegen, die vooral bekend staan om hun ongelofelijk goed bewaarde middeleeuwse gebouwen en geschiedenis. Brugge zelf maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en beschikt over meer dan 20 musea, waarvan vele de werken van bekende Vlaamse Meesters tentoonstellen, zoals die van Jan van Eyck. Bewonder tevens het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde, een collectie van mooie witte gebouwen met een museum over de begijnen, een oude religieuze kloosterorde. Bestel iets in de vele pralinewinkels of frituren en geniet van twee van de bekendste lekkernijen uit ons land.

Het aantal kastelen in België kan overdonderen, van de middeleeuwse burchten tot de aristocratische kastelen uit de 15e tot 19e eeuw. Verschillende kastelen liggen in de stadscentra, zoals het Gravensteen in Gent, hoewel de sprookjesachtige kastelen van Namen en enkele van de abdijen en hun brouwerijen een ritje met de auto waard zijn. Breng een bezoek aan de Abdij van Maredsous, de Abdij van Westvleteren, Scourmont of Orval en denk terug aan je favoriete uitstapje in eigen land terwijl je geniet van een artisanaal biertje.

Populaire steden in België

La Grand Place bevat een plein, straten en kasteel of paleis
Brussel
Staat bekend om Business, Tours en Museums
Een kosmopolitische mix van internationale culturen, architectuur en beeldende kunst komt samen in de hoofdstad van Europa.

Redenen voor een bezoekje

  • La Grand Place
  • Brussels Christmas Market
  • Parlementsgebouw van de Europese Unie
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal toont een stad, straten en historische architectuur
Antwerpen
Staat bekend om Winkelen, Historisch en Business
Deze diamanthoofdstad is een architecturaal openluchtmuseum en een van de meest trendy en verfrissende uitgaansbestemmingen, ideaal voor een korte stedentrip.

Redenen voor een bezoekje

  • Grote Markt
  • Groenplaats
  • Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Brugge bevat nachtleven, een huis en een stad
Brugge
Staat bekend om Historisch, Tours en Chocola
Middeleeuwse architectuur, meanderende kanalen en heerlijke chocolade en bier: geen wonder dat jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen deze Belgische stad bezoeken.

Redenen voor een bezoekje

  • De Markt van Brugge
  • Bruges Christmas Market