Goedkope vluchten naar Oostende

Voordeligste vluchten naar Oostende

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 35 voor enkele vluchten en € 87 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Iberia
Pegasus Airlines
Iberia
Iberia
Iberia
Turkish Airlines
Pegasus Airlines
Iberia
Brussels Airlines
Turkish Airlines

Over Oostende

De badplaats Oostende is perfect voor wie van strand en zee houdt, maar ook voor liefhebbers van kunst en cultuur. Ga lekker uitwaaien op het strand en bewonder aansluitend de uitgebreide collectie moderne Belgische kunst in het Mu.ZEE Kunstmuseum aan Zee, met onder andere werken van James Ensor. Bezoek ook het Ensorhuis, het excentrieke voormalige woonhuis van deze kunstenaar. Als je geïnteresseerd bent in de wereldoorlogen, kun je de Atlantikwall in Raversyde bezoeken, waar onder meer bunkers en afweergeschut te zien zijn. In het aangrenzende ANNO 1465 kun je gereconstrueerde middeleeuwse vissershuizen bekijken en meer te weten komen over het leven van die tijd. Ten noorden van Oostende staat het Fort Napoleon, een vijfhoekig fort gebouwd door de beroemde generaal waarin nu een museum is gevestigd.

Vliegen van en naar Oostende

Vlak buiten Oostende ligt de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge (OST), een relatief kleine luchthaven waarvandaan naar een vast aantal bestemmingen binnen Europa wordt gevlogen. Met name Spanje is goed vertegenwoordigd, met bestemmingen als Malaga, Tenerife, Las Palmas en Barcelona. Daarnaast kun je er naar andere populaire vakantiebestemmingen als Rome, Nice, Kreta, Rhodos en Antalya vliegen. Houd er wel rekening mee dat voor veel van deze bestemmingen alleen in de zomer vluchten worden aangeboden, en dat een groot deel van de vluchten chartervluchten zijn. Voor vluchten naar andere continenten kun je het beste uitwijken naar Brussels Airport (BRU), de grootste luchthaven van België.

Voorzieningen op de luchthavens van Oostende en Brussel

De Luchthaven van Oostende beschikt over een restaurant op de eerste verdieping van het passagiersgebouw, dat van ’s ochtends tot ’s avonds is geopend. Op de begane grond van de passagiershal is een informatiebalie te vinden. Er zijn een aantal hotels op korte afstand van de luchthaven. Er is op de luchthaven ook de mogelijkheid om een auto te huren. Er zijn daarnaast verschillende parkeerterreinen, zowel voor lang als voor kort parkeren.

Op de Luchthaven van Brussel is een breder aanbod aan voorzieningen, waaronder verschillende soorten winkels. Er zijn ook duty-free-winkels, waar je geen belasting betaalt als je naar bestemmingen buiten de Europese Unie reist. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal restaurants en bars. Verder zijn er hotels in verschillende prijsklassen op en nabij de luchthaven te vinden. Ook zijn er vergaderruimtes voor zakelijke reizigers en meerdere speelplekken voor kinderen.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Oostende

Vanaf de Luchthaven van Oostende kun je met een bus het treinstation van Oostende bereiken, en vanaf daar eventueel verder reizen naar andere bestemmingen in België. Deze bussen rijden ongeveer om de 10 minuten. Het is vanaf het station van Oostende bijvoorbeeld nog zo’n 15 minuten met de trein naar het station van Brugge. Met de auto is het maar circa 10 minuten rijden vanaf het vliegveld naar het centrum van Oostende en iets meer dan 30 minuten naar het centrum van Brugge.

Vanaf de Luchthaven van Brussel is het circa 1,5 uur rijden naar Oostende. Je kunt ook met de trein vanaf het station van de luchthaven naar Oostende reizen in minder dan 2 uur, met 1 of 2 overstappen.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Oostende, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Oostende op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Informatie over vluchten naar Oostende
Luchthaven van aankomstBrussel-Nationaal
IATA-code aankomstluchthavenBRU
Naam aankomststadBrussel
Vluchtprijs€ 99