Hotels zoeken

Ideeën voor je volgende reis


Tips om een hotel te boeken

Het juiste hotel boeken is een van de belangrijkste factoren voor een geslaagde vakantie. Ontdek hoe je de beste boeking vindt en waar je bij het boeken op moet letten.


Hoe boek je een hotel?

Boeken via Expedia is eenvoudig. We bieden een brede waaier van accommodaties en bestemmingen, plus verschillende zoekfilters om precies te vinden wat je zoekt. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar hotels met een zwembad, hotels waar huisdieren welkom zijn of hotels met gezinsvriendelijke voorzieningen. Hotels in België en Hotels in Antwerpen zijn populair, maar je vindt ook opties voor andere bestemmingen, zoals Leuven.

     

Waar moet je vooral op letten wanneer je een hotel kiest?

Als je het juiste hotel vindt, kies je voor een verblijf dat aan jouw unieke behoeften voldoet. Hoe je een hotel ervaart, hangt van heel wat factoren af, waar je allemaal rekening mee moet houden. Bedenk welke voorzieningen je nodig hebt. Je vindt zowel in het binnen- als het buitenland opties met zwembad en fitnesscentrum. Ook de locatie kan belangrijk zijn voor jou, vooral als je in de buurt van bepaalde bezienswaardigheden wilt overnachten, zoals het centrum of het strand. Bovendien wil je een goed evenwicht tussen betaalbaarheid en positieve beoordelingen om zoveel mogelijk uit je budget te halen.


Hoe lang van tevoren moet ik een hotel boeken?

Soms kun je een hotel pas de dag voor het inchecken boeken, maar meestal wacht je beter niet tot het laatste moment. Je kunt tot 40 dagen op voorhand zien welke hotels beschikbaar zijn, of de prijstrends in de gaten houden als je niet meteen wilt boeken. De prijzen dalen meestal naarmate de datum dichterbij komt. Ongeveer 21 dagen voor het inchecken zijn de prijzen over het algemeen redelijk normaal, waarna ze vaak dalen, dan even stijgen en dan weer dalen. Lastminuteboekingen kunnen bijzonder goedkoop zijn, omdat hotels hun laatste paar kamers absoluut willen verhuren.


Hoe vind ik de goedkoopste hotels?

Om de goedkoopste hotelkamers te vinden, moet je rekening houden met verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs. De tijd van het jaar kan een grote rol spelen in de prijs: het laagseizoen is over het algemeen goedkoper. Ook hotels met minder sterren zijn voordeliger. Verder vind je goedkopere opties in minder populaire buurten. Het is een interessante manier om te besparen, want veel goedkope buurten van populaire bestemmingen bevinden zich vlak bij de hotspots. Houd er echter rekening mee dat dit algemene trends zijn en geen strikte regels.


Hoe vind ik de beste promoties voor hotels?

Ben je op zoek naar de beste hotelpromoties, dan kun je verschillende filters toepassen in de zoekopdracht. Sorteer de resultaten bijvoorbeeld op prijs, zodat de goedkoopste opties automatisch bovenaan de lijst komen te staan. Pas vervolgens de filters aan om binnen je budget te blijven en kies of je alleen accommodaties wilt zien die volledig restitueerbaar zijn. Als lid vind je nog meer hotelkortingen.


Waarom zou ik een hotel boeken bij Expedia?