Agriturismos

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Agriturismos op Expedia

Zoek je eens een ander soort vakantie en deins je er niet voor terug je handen vies te maken? Wellicht is agriturismo jou dan wel op het lijf geschreven. Ontsnap aan de hectiek van de grote stad en geniet van een landelijk verblijf in de frisse buitenlucht. Er zijn allerlei soorten agro-accommodaties. Overnacht bijvoorbeeld in een omgebouwde schuur in de Toscaanse heuvels of ga voor een afgelegen bergverblijf waar het ruisen van een Alpenmeer en het voorbijtrappelen van paarden de enige achtergrondgeluiden vormen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, fruit plukken, een kookcursus volgen of helpen op de boerderij: op een agrovakantie is de keuze aan jou. Een beetje luxe ontbreekt meestal ook niet. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad met uitzicht, een knisperend haardvuur of een traditionele maaltijd van het huis met zelfgeproduceerde ingrediënten.

Agrotoerisme is zo'n beetje uitgevonden in Italië. En met goede reden. Aan droomplekjes geen gebrek tussen de slanke cipressen en glooiende wijngaarden op het Italiaanse platteland. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de agriturismo's in San Gimignano en de agriturismo’s in Montepulciano. Begin je dag in deze fraaie, middeleeuwse heuveldorpjes met een espresso op een geplaveid Toscaans pleintje. Vervolgens kun je een ontspannen wandeling maken door beboste valleien of proeverijen in verborgen wijnkelders bezoeken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de agriturismo's in Florence, alwaar je je niet alleen kunt vergapen aan het groene heuvellandschap van de Arno-vallei, maar ook aan de kunst en architectuur van deze meest iconische renaissancestad in Italië. Een plek waar je na de lunch zomaar Michelangelo's David tegen het lijf kunt lopen.

Mogelijkheden te over voor agriturismo in Italië. Een droomplekje op het platteland vinden is hier dan ook een fluitje van een cent. Vanaf de eeuwenoude kamers en de betoverende tuinen van de Fattoria Abbazia Monte Oliveto kun je elke ochtend het dagelijks leven in Toscane zien ontluiken op de nabijgelegen piazza's. Of wat dacht je van een oogstrelende locatie als het Agriturismo La Corte del Cavalierino, waar je een schitterend uitzicht hebt op valleien vol cipressen en traditionele Italiaanse gehuchtjes? Je kunt je ook terugtrekken in een van de afgelegen toevluchtsoorden tussen de pieken van de Dolomieten. Of laat je wekken door het ruisen van de wind in de kastanjebomen en het kraaien van de haan tijdens een verblijf in een boerderij aan een meertje. Agriturismo's brengen je dichter bij de echte natuur dan wat voor vakantieverblijf ook.