Hostels

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Hostels op Expedia

Als sinds jaar en dag zijn hostels het domein van backpackers. Tegenwoordig zijn ze ook een geliefde keuze onder budgetbewuste reizigers. Ze zijn veel meer dan gewoon plekken met voordelige stapelbedden. Sterker nog, hostels hebben de manier waarop mensen over de wereld reizen ingrijpend veranderd. Tegenwoordig zijn het ware ontmoetingsplekken met gedeelde ruimtes waar je aan de bar kunt zitten en je zelfs een gezamenlijke excursie kunt plannen. De voordeligste plekken vind je in de slaapzalen. Niet zelden staan er meer dan 20 bedden in een zo'n zaal. Aan de andere kant richten veel hostels zich nu ook op stelletjes en duo's die op reis zijn. Zo zijn veel kamers tegenwoordig uitgerust met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Deze kamers zijn schoon, comfortabel en bovenal betaalbaar.

Krijg nu niet de indruk dat hostels alleen maar een voordelig alternatief voor hotels zijn. Niets is minder waar. Deze levendige, bedrijvige accommodaties lopen over van de activiteit. Er zijn hostels in Lissabon die zijn onderscheiden vanwege hun kroegentochten en bruisende sfeer. Bij de hostels in Berlijn ervaar je de ongedwongen sfeer van de Duitse hoofdstad aan de hand van Bauhaus-interieurs en rauw ondergrondse bars waar je tot in de kleine uurtjes vrienden kunt maken onder het genot van een Beierse biertjes. Dat gezegd hebbende, speelt de prijs natuurlijk wel een rol. Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen het het ruime aanbod aan hostels in Londen. Verblijf in hippe wijken als Soho en Camden voor een fractie van de prijs die je bij een hotel zou betalen.

Hoe vooruitstrevend en modern hostels eruit kunnen zien merk je bij het gerenommeerde Hub Lisbon Patio Hostel. Met creatieve gemeenschappelijke ruimtes met grote tafels en hangmatten voelt het hier soms meer aan als een privéresort. Totdat je de prijs voor een overnachting ziet of de avond doorbrengt met het delen van biertjes en sterke verhalen met andere avonturiers en je weer beseft dat je in een hostel bent. Nog een voorbeeld van zo'n hostel dat net even iets meer doet is het Generator London. De lobby's zijn hier rijkelijk versierd met kunstwerken. De inrichting is luxueus met bakstenen muren en hier en daar een industrieel tintje staal of beton. Zelfs de gemeenschappelijke badkamers stralen kunst uit met popartkleuren en muren die betegeld zijn als in een Londens metrostation.

Er zijn eindeloze redenen om voor een verblijf in een hostel te kiezen. De voornaamste reden is natuurlijk dat je zo meer geld overhoudt om bijvoorbeeld een museum te bezoeken. Maar een ander pluspunt is zonder twijfel de kans om andere backpackers te leren kennen en te verblijven bij de hipste en meest bruisende accommodaties.