Brugge

Reisgids
Foto verstrekt door Toerisme Brugge
Middeleeuwse architectuur, meanderende kanalen en heerlijke chocolade en bier: geen wonder dat jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen deze Belgische stad bezoeken.

Kloosters, klokkentorens, gildehuizen, geplaveide pleinen en kanalen bieden een fascinerende blik in de historie van Brugge. Het oude centrum van Brugge staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst en het is de populairste bestemming in België. De architectuur en geschiedenis zijn slechts twee aspecten van wat de stad zo plezant maakt. Geniet van het beroemde Belgische bier en de luxe chocolade en ontdek wat Brugge nog meer te bieden heeft.

Voor een bezichtiging van de stad is lopen de makkelijkste en wellicht ook beste manier, maar er zijn ook andere opties. Maak een ritje in een paardenkoets vanaf het park, vlak bij het rustige Minnewater, of maak een boottocht door de sprookjesachtige kanalen van Brugge.

In het hart van Brugge ligt de Grote Markt, een voetgangerszone met een buitengewoon decoratieve architectuur. Beklim het Belfort voor het mooiste uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen, zijn de Basiliek van het Heilig Bloed, de Sint-Salvatorskathedraal, het Oud Sint-Janshospitaal en de vele bruggen over de kanalen. Als het weer tegenzit, kun je het Groeningemuseum bezoeken. Bewonder de meesterwerken van kunstenaars uit de omgeving door de eeuwen heen. Kom meer te weten over de religieuze historie van Brugge in het Begijnhof, een nonnenklooster dat al sinds de dertiende eeuw in gebruik is.

Maar er is meer te proeven dan alleen de historie. België staat bekend om zijn unieke bieren, dus neem een overheerlijk glas bier bij je moules-frites (mosselen met friet). Bezoek als toetje vervolgens Choco-Story, het Chocolatemuseum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Belgische chocolade en dit beroemde exportproduct kunt proeven.

Brugge is het hele jaar door een goede locatie om te bezoeken. 's Zomers is Brugge het drukst. De weekenden zijn dan volgepland met muziek- en dansfestivals. Op het Cactusfestival in juli spelen rock- en reggaebands in het Minnewaterpark. Het MAfestival in augustus is gewijd aan klassieke muziek met orgels, klavecimbels, pianofortes en barokkoren.

Brugge is ook aantrekkelijk in de koudere maanden, mede dankzij de speciale seizoensbezienswaardigheden zoals de kerstmarkt en het Sneeuw- en IJssculpturenfestival, die beide worden gehouden in november en december. Bovendien is Brugge onder een laag verse sneeuw een aanblik om nooit te vergeten.

Waar overnachten in Brugge

Grote Markt inclusief markten, historische architectuur en een stad

Historisch centrum van Brugge

4,5/5(206 beoordelingen over de buurt)

Historisch centrum van Brugge staat bekend om zijn populaire winkels. Met bezienswaardigheden zoals Burg en De Markt van Brugge breng je nooit een saaie dag door in dit deel van Brugge.

Historisch centrum van Brugge
Brugge bevat een rivier of beek en varen en ook een grote groep mensen

Brugge Centrum

Brugge Centrum staat bekend om zijn populaire winkels. Maak tijdens je bezoek zeker wat tijd vrij voor Burg en Stadhuis van Brugge.

Brugge Centrum
Default Image

Assebroek

Geniet van de tuinen en de koffiehuizen in Assebroek. Als je de omgeving graag verder wilt verkennen, mag je Minnewater en Groeningemuseum zeker niet missen.

Assebroek
Default Image

Sint-Michiels

4/5(23 beoordelingen over de buurt)

Sint-Michiels staat bekend om zijn bossen en bezienswaardigheden zoals Kinepolis Brugge en Tillegembos die je een bezoekje kunt brengen.

Sint-Michiels