Blankenberge

Reisgids
Blankenberge
Kies voor een vakantie aan de badplaats der badplaatsen! Geniet van het uitgestrekte strand, neem de tram naar de naburige steden of kies voor een dagje Brugge.

Op zoek naar een leuke bestemming aan de kust? Kies voor een vakantie in Blankenberge, een van de populairste badplaatsen van ons land. Combineer zwoele dagen op het strand met een cultureel bezoek aan Brugge, op een half uurtje rijden of een kwartiertje met de trein.

Blankenberge ontstond zoals de meeste andere kuststeden als een vissersdorpje, dat zich verschuilde twee nieuwe dijken die er rond 1100 werden gebouwd. Het badtoerisme kreeg pas rond de 19e de nodige impuls, dankzij de influx van rijke Engelse toeristen, zodat ook Blankenberge een steeds populairdere bestemming werd. Nadat in 1863 de treinlijn tussen Brugge en Blankenberge in gebruik werd genomen, kwam de toeristenstroom pas echt goed op gang.

De belangrijkste trekpleister van Blankenberge is ongetwijfeld het prachtige strand, dat zich uitstrekt tot aan Oostende. Geniet bij mooi weer van het uitzicht vanop de Zeedijk, ga zwemmen in de bewaakte zones en werk aan je zomerkleurtje. Maak ook een korte wandeling over de Pier van Blankenberge, die 350 meter ver in de Noordzee steekt. Aan het einde van de pier kun je genieten van een lekker drankje in de brasserie. Kom je met de kinderen, dan is Sea Life Blankenberge een echte aanrader, met meer dan 2500 dieren uit de onderwaterwereld. Brugge ligt op amper een kwartiertje met de trein! Bezoek hier het Prinselijk Begijnhof, maak een rondvaart over de Brugse reien en beklim de 366 treden van het Belfort voor een uitzicht over de stad en omgeving.

De stad is onderverdeeld in verschillende betaalde parkeerzones, waar parkeren redelijk voordelig blijft. Let er wel op dat je goed moet zoeken naar een parkeerplek als je in de zomer komt. Langs de zeedijk en door het centrum rijdt de Kusttram die je zowel naar de steden in het oosten als het westen van de kust voert, leuk voor een dagje uit!

Blankenberge is zowel met de auto als trein gemakkelijk bereikbaar. Afhankelijk van waar je woont, ben je met de auto maximaal 2 uur onderweg. Met de trein rijd je via Brugge naar Blankenberge.

Geniet van de zon, zee en het strand van Blankenberge, de populairste badplaats van de Belgische kust.

ibis budget Blankenberge
ibis budget Blankenberge
2 out of 5
Kerkstraat 120, Blankenberge, BE
De prijs is € 72 per nacht van 23 jun. tot 24 jun.
€ 72
per nacht
23 jun. - 24 jun.
Verblijf bij dit hotel in Blankenberge. Geniet van gratis wifi, 10 strandbars en ontbijt. De populaire attracties Haven van Zeebrugge en Sandcastles bevinden ...
7,6/10 Good! (379 beoordelingen)
Verblijf bij ibis budget
"Kleine kamer met efficient gebruik van de ruimte zodat er toch voldoende opbergruimte en een bureau is. Aandachtpunt s avonds inchecken bij naadtgelegen Mercure hotel. 10 minuten lopen van strand. Ligt naast treinstation."

Beoordeeld op 10 jun. 2024