Topactiviteiten in Brugge

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Brugge toont een huis, historische architectuur en een stad

De leukste activiteiten voor een stedentrip naar Brugge

De Vlaamse stad Brugge is de ideale bestemming voor een korte stedentrip. De stad ligt in het noordwesten van België, in de provincie West-Vlaanderen. Kenmerkend voor Brugge is de historische binnenstad, die omringd is door authentieke grachten en stadspoorten. Bij een bezoek aan Brugge lijkt het alsof je teruggaat in de tijd. Tijdens de Gouden Eeuw was Brugge één van de rijkste steden van Europa, wat nog heel goed te zien is. Je proeft de historie! Wanneer je een vlucht naar Brugge boekt, land je doorgaans op luchthaven Brussel, een half uur rijden van Brugge.

Een historische stedentrip naar Brugge

Brugge is een stad met veel geschiedenis. In de stad vind je dan ook veel bezienswaardigheden uit de middeleeuwen. Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Brugge is het Historium. In dit educatieve bezoekerscentrum ga je op een interactieve manier terug in de tijd. Je ziet op verschillende manieren hoe Brugge er in het verleden uitzag. Regel vooraf je toegang tot Historium Brugge, zodat je tijdens jouw bezoek meteen naar binnen kunt. Naast het Historium is een excursie in Brugge de ideale manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Samen met een gids wandel je door de gezellige straatjes en schilderachtige grachten. Excursies in Brugge worden niet alleen vanuit de stad zelf georganiseerd, ook vanuit andere steden kun je een excursie naar Brugge maken. Maak bijvoorbeeld een dagexcursie naar Brugge vanuit Brussel, Parijs of Amsterdam. Of breng een bezoek aan de nabijgelegen Vlaamse stad Gent.

Een bezoek aan de Brugse binnenstad

De binnenstad van Brugge is compact en overzichtelijk, wat de stad heel geschikt maakt om lopend te ontdekken. De hotels in Brugge liggen doorgaans op een centrale locatie, zowel binnen als buiten de stadsmuren. Tijdens een wandeling door het historische centrum maak je kennis met de prachtige architectuur uit de Gouden Eeuw. Je komt onder meer langs de Sint-Salvatorskathedraal, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brugge. Deze hoofdkerk van het bisdom Brugge ziet er van buiten imposant uit, maar van binnen is hij nog veel mooier. Bekijk de prachtige glas-in-loodramen en de vakkundige architectuur met eigen ogen tijdens jouw bezoek aan de stad. Wandel verder over de Markt, het monumentale grote plein midden in de stad. Na een lange dag wandelen kun je hier neerstrijken op één van de vele terrasjes en genieten van een typisch Belgisch speciaalbiertje.

Activiteiten in Brugge

Er zijn veel leuke dingen om te doen in Brugge. Ben je een liefhebber van bier? Bezoek dan de Bruges Beer Experience en proef de biersmaak van Brugge. Deze plek is meer dan alleen een museum, het is een totaalbeleving op het gebied van bier. Naast bier is chocolade één van de populairste specialiteiten van de stad. Als chocoladeliefhebbers kun je in Brugge bij diverse chocolaterieën terecht om jouw eigen chocolade te maken. Of strijk neer in een van de prachtige parken voor een ontspannen picknick.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Brugge

Steden in de buurt van Brugge