Topactiviteiten in Antwerpen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Grote Markt in Antwerpen toont historische architectuur, een stad en nachtleven

Leuke activiteiten in de havenstad Antwerpen

Antwerpen is een geweldige bestemming voor een dagje uit in eigen land. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en de eeuwenoude haven. De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven in België en tevens de op een na grootste haven van Europa. Niet alleen de historische haven maakt Antwerpen bijzonder, ook het Centraal Station van Antwerpen is iconisch voor de stad. Als je wilt weten hoe je gemakkelijk naar Antwerpen reist, kun je even kijken bij de vluchten naar Antwerpen.

Activiteiten in het centrum van Antwerpen

Wanneer je met het openbaar vervoer naar Antwerpen komt, zal het je zeker niet ontgaan: het imposante stationsgebouw van Antwerpen-Centraal. Het gebouw wordt door velen gezien als een van de mooiste stations van Europa. De enorme glazen koepel in de stationshal en de prachtige perrons maken het station van Antwerpen een bezienswaardigheid op zich. De meeste activiteiten in Antwerpen spelen zich af in het historische centrum. Zo kun je bijvoorbeeld een ontspannen stadswandeling over de Grote Markt maken. Op deze plek is het middeleeuwse karakter van Antwerpen goed te zien. De typische gildehuizen en de prachtige architectuur van het stadhuis behoren tot de mooiste bezienswaardigheden in Antwerpen.

Wijken en buurten in Antwerpen

De keuze aan hotels in Antwerpen is uiteenlopend. Hotels zijn er van eenvoudig tot luxe en van modern tot klassiek. Ze zijn meestal gelegen in het historische centrum, maar ook buiten het stadscentrum zijn diverse fijne accommodaties te vinden. Ook de wijken buiten het stadscentrum zijn een bezoekje waard. Jarenlang stond het noordelijke gebied van de stad vooral bekend om de haven. Tegenwoordig is dit gebied, ook wel ’t Eilandje genoemd, een van de hipste wijken van Antwerpen. Het is een mooie plek om neer te strijken voor een drankje of een uitgebreide lunch. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en architectuur? Een leuke excursie in Antwerpen is een wandeltour door het historische centrum. Tijdens een middagtour door Antwerpen luister je naar een gids die je alles vertelt over het culturele erfgoed van de stad.

Winkelen in Antwerpen

Culturele dingen om te doen in Antwerpen zijn er volop, maar ook als je van winkelen houdt, kun je je uitstekend vermaken in deze Vlaamse stad. In het centrum van de stad vind je de Meir, een lange winkelstraat met meer dan honderd winkelketens, boetiekjes en warenhuizen. Het leuke aan deze winkelstraat is dat de winkels zijn gevestigd in prachtige historische gebouwen. Of je nu van winkelen houdt of niet, een wandeling over de Meir is een bijzondere ervaring.