Goedkope vluchten naar Brussel

Voordeligste vluchten naar Brussel

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 26 voor enkele vluchten en € 57 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Vueling Airlines
Brussels Airlines
Iberia
Brussels Airlines
TAP Portugal

Over Brussel

In Brussel zijn de twee belangrijkste luchthavens van België gevestigd. Beide luchthavens liggen echter officieel niet in de stad. De Luchthaven Zaventem (BRU) ligt in Zaventem op ongeveer 12 km van Brussel. Brussels South Charleroi Airport (CRL) ligt op ongeveer 60 km van het centrum van Brussel. De luchthaven van Zaventem is de grootste luchthaven van België en biedt naast vluchten binnen Europa ook vluchten aan naar andere continenten. De luchthaven van Charleroi wordt bediend door veel lowbudgetmaatschappijen. De meeste maatschappijen vliegen vanaf deze luchthaven naar bestemmingen binnen Europa. Daarnaast gaan er ook enkele vluchten naar bestemmingen in Noord-Afrika.

Voorzieningen op de luchthaven van Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn genoeg winkels, bars en restaurants te vinden. Wifi is onbeperkt gratis. Verder zijn er speelruimtes ingericht voor kleine kinderen bij gate A/T68 en gate B40 en er zijn verschillende gebedsruimtes beschikbaar. Bij gate 17 in pier B en gate 63 in pier A zijn rookruimtes beschikbaar. Er is een hotel aanwezig op de luchthaven en er staan verschillende hotels op slechts enkele minuten reizen van de luchthaven.

Met openbaar vervoer naar de luchthaven van Zaventem

Op niveau -1 van de luchthaven is een treinstation welke verbindingen heeft met talloze plaatsen binnen België. Op niveau 0 vind je het busstation. Hier vertrekken en arriveren lijnbussen uit plaatsen in de regio. Er rijdt ook een speciale Airport Line van en naar de Europese wijk in Brussel. De Airport Express is een snelle, goedkope dienst tussen Antwerpen en de luchthaven.

Parkeren op de luchthaven van Zaventem

Je hebt verschillende opties als je de auto wilt parkeren op de luchthaven van Zaventem. P1, P2 en P3 liggen allen op loopafstand van de terminal. P4 is voor langetermijnparkeren en ligt iets verder weg. Er rijden wel 24 uur per dag shuttlebussen tussen deze parkeerplaats en de terminal. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van het iets verder weg gelegen Car Hotel, waarvandaan je in 10 minuten met de shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht. Parkeerplekken dienen van tevoren te worden gereserveerd.

Voorzieningen op de luchthaven van Charleroi

De luchthaven van Charleroi is een vrij eenvoudige luchthaven met een handjevol winkels, bars en restaurants. Wifi is in voor bepaalde websites gratis. Als je betaalt voor toegang tot de lounge, mag je op deze luchthaven ook gebruikmaken van de priority lane. Verder is er een speelruimte ingericht voor kinderen. Er zijn er verschillende hotels beschikbaar in de buurt van de luchthaven.

Met openbaar vervoer naar de luchthaven Charleroi

Vanuit Brussel, Brugge en Gent rijden er pendelbussen richting de luchthaven van Charleroi. Vanaf het station Charleroi-Sud kun je in 20 minuten met bus A richting de luchthaven reizen. Het is op elk treinstation in België mogelijk een speciaal ticket te kopen waarbij de treinreis en de busrit naar deze luchthaven zijn inbegrepen.

Parkeren op de luchthaven Charleroi

Er zijn verschillende plekken waar je kunt parkeren op de luchthaven van Charleroi. De voordeligste optie is P3. Vanaf deze parkeerplek kun je met een shuttlebus in 10 minuten naar de terminal rijden. Vanaf P1 kun je in 5 minuten naar de terminal lopen en dan is er nog het Lock Park. Dit is een beveiligde parkeerplek op 2 minuten van de terminal, welke je dient te reserveren.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Brussel, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Brussel op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Hoe wordt Brussel vliegveld genoemd?
Brussel (BRU-Brussel-Nationaal) is een van de grootste luchthavens in Brussel.
Hoe ver is BRU van het centrum van Brussel?
Brussel (BRU-Brussel-Nationaal) is 11 kilometer van het centrum van Brussel, dus wees voorbereid op een kort reisje voordat je het centrum bereikt.
Kan ik nu naar Brussel vliegen?
Maak je vliegreis naar Brussel zo simpel mogelijk door eerst een bezoek te brengen aan onze Covid-19 Travel Advisor. Dit is de snelste manier om up-to-date te blijven over de actuele reisbeperkingen, quarantainemaatregelen en de laatste informatie over COVID-19,
Waar kan ik meer informatie vinden over het wijzigen of annuleren van mijn vlucht naar Brussel?
Meer informatie over het wijzigen of annuleren van je vlucht naar Brussel vind je op onze klantenservicepagina.
Op welke manier vind ik voordelige vluchten naar Brussel met een flexibel wijzigingsbeleid?
Veel airlines bieden de optie om je vlucht zonder een wijzigingstoeslag om te boeken. Je betaalt enkel het verschil tussen de oorspronkelijke vlucht en de nieuwe geselecteerde vlucht. Wanneer je zoekt naar vluchten naar Brussel, kun je de filter ‘Geen wijzigingstoeslagen’ selecteren.
Wat is het ideale vliegveld om Brussel te bereiken?
Wie naar Brussel vliegt, kan kiezen voor een van de twee grote vliegvelden. Brussel (BRU-Brussel-Nationaal) vind je op 11 kilometer afstand van het stadscentrum. Charleroi (CRL-Brussel Zuid Charleroi) is hier 45 kilometer vandaan.
Hoeveel vliegtuigmaatschappijen vliegen op Brussel?
Er zijn in totaal 60 luchtvaartmaatschappijen die Brussel verbinden met 219 luchthavens over de hele wereld.
Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Brussel?
Doorgaans kiezen reizigers ervoor om met Iberia, Brussels Airlines of Air Europa naar Brussel te gaan. Iberia vliegt het meest naar deze stad en het merendeel van de passagiers komt binnen vanuit La Castellana.
Hoeveel directe vluchten gaan er naar Brussel?
Met ongeveer 2,151 non-stop vliegroutes per week, ben je voor je het weet geland in Brussel.
Van waaruit vertrekken de populairste vluchten naar Brussel?
Vliegtuigpassagiers komen vaker dan gemiddeld vanuit Stadscentrum, Meco of Latina als ze naar Brussel reizen.
Hoelang duurt de vlucht naar Brussel?
De luchthaven van vertrek bepaalt uiteraard de vluchtduur. Van Stadscentrum naar Brussel is het 1 uur en 54 minuten vliegen. Vanaf Meco is dit 2 uur en 32 minuten en vanaf Latina duurt deze vlucht gemiddeld 2 uur en 12 minuten.
Hoe vind je de voordeligste vliegtickets naar Brussel?
Wacht niet te lang met het reserveren van je vliegtickets naar Brussel. Dat is een van de tactieken die de fervente reiziger vaak toepast. Ruim op tijd je vliegtickets vastleggen, geeft je meestal meer opties en betere vliegdeals. Daarnaast is het ook een goed idee om wat online onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken. Als Brussel meerdere luchthavens heeft, kun je met een beetje mazzel een goedkoop vliegticket bemachtigen voor een wat verder gelegen vliegveld. Ten slotte, onthoud dat snel boeken voordeel oplevert. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de gemiddelde ticketprijzen en houd je creditcard in de aanslag om direct jouw ticket aan te schaffen. De beste deals zijn vaak snel weg.
Hoe overleef je je vlucht naar Brussel?
Als je niet goed voorbereid bent, kan vliegen een behoorlijke impact hebben op je gemoedstoestand. Maar geen paniek: met deze tips heb je een ontspannen start van je vakantie in Brussel.Wat je het beste mee kunt nemen in je handbagage:

  • Een vliegreis hoeft geen stress op te leveren als je de juiste spullen inpakt. Op de eerste plaats: toiletartikelen. Handig om bij je hebben, zijn een tandenborstel, tandpasta en een lippenbalsem, een paar extra sokken, maar ook wat fijne lectuur. Reserveer ook wat ruimte voor je laptop, mobiele telefoon en opladers, de nodige medicijnen en een comfortabel reiskussen. Wat ook niet mag ontbreken, zijn natuurlijk je paspoort of ID-kaart, overige reisdocumenten en wat geld voor onderweg.

Neem de volgende spullen niet mee in je handbagage:

  • Hoewel de lijst van beperkt toegestane items per vliegtuigmaatschappij verschilt, kun je ervan uitgaan dat er niks in je handbagage mee mag dat scherp, (licht) ontvlambaar of explosief is. Voorbeelden hiervan zijn scheermessen, scharen, vuurwerk en gasflessen. Ook sportuitrusting, zoals honkbalknuppels, en andere items die letsel kunnen toebrengen aan medepassagiers, zoals zwaarden en geweren, worden niet toegestaan.

Welke kleren aan te doen als je gaat vliegen:

  • De smalle gangpaden van je vliegtuig zijn niet bepaald geschikt voor een modeshow. Draag comfortabel zittende kleding en denk eraan om een vest of trui mee te nemen, aangezien het fris kan worden tijdens de vlucht. Dichte, platte schoenen zijn ook een goede keuze.
  • Een gevaarlijke conditie, bekend als diepe veneuze trombose, kan een risico vormen tijdens langeafstandsvluchten. Dit kan het resultaat zijn van een slechte doorbloeding en inactiviteit. Door regelmatig je voeten en benen te bewegen, kun je dit voorkomen. Het dragen van een goed paar steunkousen helpt ook.

Hoe kom je snel voorbij de luchthavenbeveiliging als je naar Brussel vliegt?
Je trip naar Brussel wordt een stuk makkelijker met de juiste voorbereiding. Ontdek hier onze handige tips om stressvrij door de beveiliging te komen:

  • De security wil eerst controleren of je een geldig paspoort hebt en de juiste reisdocumenten. Houd ze paraat voor controle.
  • Je jas, riem, sleutels en inhoud van je zakken, zoals earphones of earbuds, zullen in een bak door de securityscanner moeten. Het gaat sneller als je ze alvast verwijdert voordat je aan de beurt bent.
  • Je zult eventjes afstand van je digitale wereld moeten doen. Je telefoon, tablet en eventuele andere elektronische apparaten dienen ook apart door de scanner te gaan.
  • Gels of vloeistoffen, zoals shampoo of parfum, die je mee wilt nemen in je handbagage, mogen niet groter zijn dan 100 milliliter per item. Ook dienen al deze items in een doorzichtige, afgesloten zak van maximaal 1 liter gepresenteerd te worden bij de controle.
  • De juiste schoenenkeuze kan je een hoop tijd besparen. Hoge laarzen en andere stevige stappers dien je vaak uit te doen bij de controle. Lichte sneakers meestal niet.
  • Luchtvaartmaatschappijen staan doorgaans geen schaartjes of scherpe voorwerpen toe aan boord. Als je deze toch wilt meenemen, berg ze dan veilig op in je ruimbagage.

Informatie over vluchten naar Brussel
Luchthaven van aankomst
Brussel-Nationaal
IATA-code luchthaven van aankomst
BRU
Naam stad van aankomst
Brussel
Retourprijs
€ 598

Populaire vluchten naar Brussel

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 26 voor enkele vluchten en € 57 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Eurostar