Topactiviteiten in Brussel

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Brussel

Leuke activiteiten in historisch Brussel

In de sfeervolle stad Brussel kun je genieten van een leuke stedentrip in eigen land. Wandel bijvoorbeeld over de prachtige Grote Markt, bezoek de Sint-Niklaaskerk of bewonder de beroemde Manneken Pis. Daarnaast kun je in Brussel diverse interessante musea bezoeken, zoals het Belgisch Stripmuseum of de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Je kunt diverse activiteiten in Brussel ondernemen om de stad nog beter te leren kennen en bovendien is het mogelijk een uitstapje in de omgeving te maken.

Dingen om te doen in Brussel

Wil je veel bezienswaardigheden in Brussel bekijken? Dan kun je bijvoorbeeld de Brussel-pas kopen, waarmee je gratis toegang hebt tot meer dan 30 musea. Ook krijg je bij bepaalde winkels en restaurants korting. Je kunt onder meer naar het Planetarium van Brussel, de Belgian Chocolate Village en Museum van de Belgische Brouwers gaan. Als je je makkelijk wilt verplaatsen door de stad, kun je meegaan met de hop-on, hop-off-bustour door Brussel. Deze bus komt langs de hoogtepunten van de stad, die je in je eigen tempo kunt verkennen. Je kan namelijk bij elke halte in- en uitstappen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Koninklijk Paleis of het Atomium gaan. Wil je daarnaast genieten van de culinaire hoogtepunten? Kies dan voor de activiteit chocoladewandeling en -workshop. Je leert hoe je zelf de lekkerste chocolade maakt en onder leiding van een gids ga je vervolgens langs bij de beste chocoladewinkels van de stad, waar je lekkernijen voor thuis kunt kopen. Ben je ook op zoek naar een fijne accommodatie? Kijk dan eens bij de hotels in Brussel.

Dagactiviteiten vanuit Brussel

Je kunt ook veel verschillende excursies vanuit Brussel ondernemen. Ga bijvoorbeeld op dagexcursie naar Brugge en Gent, twee andere prachtige historische steden. Je krijgt onder meer een rondleiding door Brugge, waar je de Basiliek van het Heilig Bloed niet mag missen. In Gent kun je onder andere het middeleeuwse kasteel Gravensteen en de Sint-Niklaaskerk bezoeken. Het is bovendien mogelijk om op dagexcursie naar Luxemburg en Dinant te gaan. Tijdens deze leuke dag ontdek je onder leiding van een kundige gids de hoogtepunten van Luxemburg-stad, zoals de Cathédrale Notre-Dame en en het plein Place d’Armes. Vervolgens zul je ook een bezoek brengen aan het prachtig gelegen stadje Dinant, dat onder meer bekend staat vanwege de op een rots gelegen Citadel. Daarnaast kun je ook een dag op stap in Amsterdam en Nederland vanuit Brussel. Als je vanuit het buitenland naar Brussel reist, kun je even kijken bij de vluchten naar Brussel om te zien hoe je het gemakkelijkst in de stad komt.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten