Topactiviteiten in Londen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Londen bevat skyline, een brug en een wolkenkrabber

Topactiviteiten in de levendige wereldstad Londen

Londen is de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. In Londen kun je talloze leuke activiteiten ondernemen. Woon bijvoorbeeld een musicalvoorstelling bij, ga met het hele gezin een dagje naar de dierentuin London Zoo of breng een bezoek aan een van de vele interessante musea. Daarnaast kun je een groot aantal historische bezienswaardigheden bezoeken in Londen, waaronder de wereldberoemde Big Ben en het Buckingham Palace. In de avond bieden de vele restaurants, theaters, barretjes en discotheken genoeg vertier.

Dingen om te doen in Londen

In Londen hoef je je geen moment te vervelen. Koop bijvoorbeeld tickets voor de Tower of London met 'Beefeater'-tour en de kroonjuwelen. Op het prachtige kasteelterrein van de Tower of London kun je onder andere de sprankelende kroonjuwelen bewonderen. De Tower of London heeft in het verleden veel verschillende doelen gediend. Zo is het gebouwencomplex onder andere gebruikt als gevangenis, dierentuin en wapenarsenaal. Tijdens een rondleiding door een Yeoman Warder hoor je het verhaal achter de koninklijke kronen en gewaden. Ook kun je kiezen voor een excursie in Londen door de magische wereld van Harry Potter. Tijdens de Warner Bros. Dagtour met rondleiding door de studio in Londen - The Making of Harry Potter neem je een kijkje achter de schermen op de filmset. Je kunt een aantal schitterende decors, zoals het Perron 9¾, bewonderen en kostuums die door de personages zijn gedragen bekijken.

Bezienswaardigheden in Londen

De hotels in Londen bieden een prettige uitvalsbasis vanwaaruit je diverse interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken. Het valt aan te raden om de London Pass® aan te schaffen, waarmee je meer dan 80 bezienswaardigheden kunt bezoeken. Bij de pas is toegang zonder wachtrij tot enkele van de drukste en populairste attracties van de stad inbegrepen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Windsor Castle of maak een wandeling door de prachtige botanische tuin Kew Gardens. Een leuke activiteit in Londen waar de pas toegang tot biedt is een rondleiding door de Beefeater-gindistilleerderij. Ook kun je met de pas zonder bij te hoeven betalen de gotische Westminster Abbey bezoeken.

Interessante musea in Londen

In Londen vind je talrijke mooie musea. In het uitgebreide kunstmuseum The National Gallery bewonder je onder andere werken van Van Gogh en Monet. Voor een bezoek aan The British Museum kun je meerdere dagen uittrekken om te genieten van de enorme collectie kunst, en archeologische en culturele voorwerpen. Een leuk museum om met het hele gezin te bezoeken is het natuurhistorisch Natural History Museum. Er zijn veel diverse en interactieve exposities, onder andere over dinosaurussen. De vlucht naar Londen duurt slechts een uur, dus je vakantie kan snel beginnen.

Topactiviteiten die je kan doen in Londen


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Hyde Park

Hyde Park is een van de grootste en bekendste parken in Londen. Het staat rechtstreeks in verbinding met Kensington Gardens en samen beslaan ze een oppervlakte van 253 hectare. Deze twee parken vormen het centrum van een netwerk van parken dat ook wel als 'London's Green Lung' wordt beschouwd. Ooit was het park het privéjachtdomein van koning Hendrik VIII, maar tegenwoordig is het een plek waar je het hele jaar door historisch erfgoed, monumenten en optredens kunt zien.
Meer informatie
Ooit waren hier de jachtgronden die voorbehouden waren voor de koning, maar tegenwoordig mag iedereen hier genieten van de tuinen, monumenten en concerten.

2. Big Ben

Werp één blik op Big Ben vanaf de andere kant van de Theems en je krijgt meteen echt het gevoel dat je in Londen bent. Big Ben is te zien in Britse films zoals Bridget Jones's Diary, Notting Hill en Love Actually, maar in het echt kun je hem het best bewonderen vanaf de oostelijke oever of vanop de Westminster Bridge terwijl je wandelt in de richting van het Houses of Parliament.
Meer informatie
Een van de meest bekende monumenten is ook het nationale symbool van het Verenigd Koninkrijk.

3. Buckingham Palace

Buckingham Palace is sinds 1837 de officiële residentie van de Britse monarch en het epicentrum van de Britse constitutionele monarchie. Het paleis was al talrijke keren decor voor decreten, weelderige banketten en recepties met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.
Meer informatie
Neem zelf een kijkje in het bekendste paleis van Groot-Brittannië, de luxueuze verblijfplaats en werkplek van koningin Elizabeth II.

4. Trafalgar Square

Trafalgar Square is een trekpleister voor meer dan 30 miljoen toeristen per jaar en werd gebouwd om de overwinning van de Britse Royal Navy in de Slag bij Trafalgar te herdenken. Het plein is al meer dan een eeuw dé plek voor allerlei vieringen, evenementen en politieke manifestaties. In het centrum van het plein staat het rijzige standbeeld van admiraal Lord Nelson, die toekijkt hoe het stadsleven ook op Trafalgar Square zijn gewone gangetje gaat.
Meer informatie
Een belangrijke ontmoetingsplaats in Londen en de "voortuin" van het wereldberoemde museum National Gallery en de kerk St. Martin-in-the-Fields.

5. Tower Bridge

Voor de Londenaren zelf is de Tower Bridge een belangrijk onderdeel voor het vervoer en de infrastructuur in de stad, want dagelijks passeren hier meer dan 40.000 voertuigen. Voor toeristen is deze brug met haar twee neogotische torens een populaire bezienswaardigheid.
Meer informatie
Deze brug over de rivier de Theems is een opmerkelijk staaltje techniek en een van de bekendste monumenten van Londen.

6. Tower of Londen

De Tower of London is een van de topattracties van Londen. Hoewel het vooral bekendstaat als gevangenis en locatie voor executies, heeft dit bijzondere gebouw ook door de eeuwen heen gediend als paleis, munthuis, archief, arsenaal, garnizoen en koninklijke menagerie. Bewonder de legendarische kroonjuwelen en leer over de vaak wrede geschiedenis van de toren.
Meer informatie
Dit historische gebouw is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen ter wereld en staat bekend om zijn fascinerende maar akelige geschiedenis.

7. Brits museum

Het museum herbergt bijna 8 miljoen kunstvoorwerpen uit vele landen en werelddelen en je kunt dan ook niet alles in één dag bewonderen. Maar ook als je slechts een paar uur hebt, is het British Museum zeker een bezoekje waard. Laat je dus niet afschrikken door de grootte ervan.
Meer informatie
Dit oorspronkelijke "kunst- en rariteitenkabinet" is het oudste museum van Groot-Brittannië en is uitgegroeid tot een van de grootste en mooiste collecties ter wereld over de geschiedenis van de mensheid.

8. Piccadilly Circus

Piccadilly Circus heeft zijn bijzondere naam te danken aan Roger Baker, een kleermaker die bekend stond voor het maken van "piccadils", de brede geribbelde kragen voor mannen die populair waren in de zeventiende eeuw. Het woord 'circus' verwijst naar de cirkelvorm van het verkeersplein met in het midden het standbeeld van de Griekse god Anteros, boven op een fontein. Vandaag is het drukke plein met zijn flikkerende neonlichten en reclameschermen het toonbeeld van een bruisende stad die altijd in beweging is. Piccadilly Circus is zowel overdag als 's nachts erg druk en als je in Londen bent, moet je dit gewoon gezien hebben.
Meer informatie
Piccadilly Circus, ook bekend als de Britse variant van Times Square, is een belangrijk verkeerspunt in Londen en het ideale vertrekpunt voor je vakantie in de stad.

9. The Shard

The Shard is een toren met piramidevorm en heeft 95 verdiepingen. Het bevat onder andere chique restaurants, een luxe hotel, kantoren en een galerij. Bewonder het futuristische ontwerp van deze glazen wolkenkrabber en zijn unieke gesplinterde spits.
Meer informatie
Bezoek het observatiedek van een van de hoogste wolkenkrabbers van Europa voor een uniek uitzicht op de stad Londen.

Populaire plekken om te bezoeken in Londen

Buurten van Londen

Steden in de buurt van Londen