Topactiviteiten in Londen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Londen bevat skyline, een brug en een wolkenkrabber

Topactiviteiten in de levendige wereldstad Londen

Londen is de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. In Londen kun je talloze leuke activiteiten ondernemen. Woon bijvoorbeeld een musicalvoorstelling bij, ga met het hele gezin een dagje naar de dierentuin London Zoo of breng een bezoek aan een van de vele interessante musea. Daarnaast kun je een groot aantal historische bezienswaardigheden bezoeken in Londen, waaronder de wereldberoemde Big Ben en het Buckingham Palace. In de avond bieden de vele restaurants, theaters, barretjes en discotheken genoeg vertier.

Dingen om te doen in Londen

In Londen hoef je je geen moment te vervelen. Koop bijvoorbeeld tickets voor de Tower of London met 'Beefeater'-tour en de kroonjuwelen. Op het prachtige kasteelterrein van de Tower of London kun je onder andere de sprankelende kroonjuwelen bewonderen. De Tower of London heeft in het verleden veel verschillende doelen gediend. Zo is het gebouwencomplex onder andere gebruikt als gevangenis, dierentuin en wapenarsenaal. Tijdens een rondleiding door een Yeoman Warder hoor je het verhaal achter de koninklijke kronen en gewaden. Ook kun je kiezen voor een excursie in Londen door de magische wereld van Harry Potter. Tijdens de Warner Bros. Dagtour met rondleiding door de studio in Londen - The Making of Harry Potter neem je een kijkje achter de schermen op de filmset. Je kunt een aantal schitterende decors, zoals het Perron 9¾, bewonderen en kostuums die door de personages zijn gedragen bekijken.

Bezienswaardigheden in Londen

De hotels in Londen bieden een prettige uitvalsbasis vanwaaruit je diverse interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken. Het valt aan te raden om de London Pass® aan te schaffen, waarmee je meer dan 80 bezienswaardigheden kunt bezoeken. Bij de pas is toegang zonder wachtrij tot enkele van de drukste en populairste attracties van de stad inbegrepen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Windsor Castle of maak een wandeling door de prachtige botanische tuin Kew Gardens. Een leuke activiteit in Londen waar de pas toegang tot biedt is een rondleiding door de Beefeater-gindistilleerderij. Ook kun je met de pas zonder bij te hoeven betalen de gotische Westminster Abbey bezoeken.

Interessante musea in Londen

In Londen vind je talrijke mooie musea. In het uitgebreide kunstmuseum The National Gallery bewonder je onder andere werken van Van Gogh en Monet. Voor een bezoek aan The British Museum kun je meerdere dagen uittrekken om te genieten van de enorme collectie kunst, en archeologische en culturele voorwerpen. Een leuk museum om met het hele gezin te bezoeken is het natuurhistorisch Natural History Museum. Er zijn veel diverse en interactieve exposities, onder andere over dinosaurussen. De vlucht naar Londen duurt slechts een uur, dus je vakantie kan snel beginnen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Londen

Steden in de buurt van Londen