Goedkope vluchten naar Londen

Voordeligste vluchten naar Londen

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 24 voor enkele vluchten en € 83 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

British Airways
British Airways
easyJet
Luxair
easyJet
British Airways
British Airways
Brussels Airlines
easyJet
Luxair

Over Londen

Een wereldstad als Londen wil iedereen wel een keer bezocht hebben. Op deze populaire bestemming kun je genieten van wereldberoemde architectuur, zoals de Big Ben en de London Bridge. Ook de museums van deze stad, waaronder het Tate Modern en het Natural History Museum, zijn van onvergelijkbaar niveau. Het is in het Verendigd Koninkrijk 1 uur vroeger dan in België en je betaalt hier met de pond.

Vliegen naar Londen

De wereldstad Londen heeft vijf verschillende luchthavens: Londen Heathrow Airport (LHR), Londen Gatwick Airport (LGW), Stansted Airport (STN), Londen Luton Airport (LTN) en London City Airport (LCY). Vanuit België kun je vanaf Brussel en Antwerpen vertrekken naar deze bestemming. Daarnaast biedt net over de grens in Nederland de luchthaven van Eindhoven vluchten aan naar Londen. De vliegtijd is in alle gevallen ongeveer een uur. Er gaan ook enkele budgetmaatschappijen naar deze stad.

London Heathrow

London Heathrow is de grootste luchthaven van Londen. Met de Heathrow Expresstrein kun je vanaf deze luchthaven in 15 minuten naar Paddington reizen. Dit is de snelste manier om in het centrum te komen. Er rijden ook andere treinen met meer stops. De goedkoopste manier om van en naar deze luchthaven te rijden is met de Piccadilly Line. Met deze metro ben je ongeveer een uur onderweg. Er rijden ook verscheidene bussen van en naar Heathrow, waaronder enkele bussen die stoppen bij specifieke hotels.

London Gatwick

Londen Gatwick is na Heathrow de drukste luchthaven van Londen. De Gatwick Expresstrein rijdt elke 15 minuten en brengt je in 30 minuten naar Victoria Station. Er rijden ook andere treinen die onderweg bij verschillende stations halt houden, waaronder de haltes bij London Bridge en St Pancras. De bus is de goedkoopste manier om naar het centrum te reizen. Je bent dan wel een stuk langer onderweg, namelijk 1,5 à 2 uur.

London Stansted

Standsted ligt redelijk ver van het centrum van Londen. De Standsted Expresstrein brengt je in ongeveer 50 minuten naar Liverpool Street Station. Deze trein vertrekt elk kwartier. De bussen zijn een goedkoper alternatief voor de trein. De bussen rijden vanaf deze luchthaven onder andere naar Londen Victoria. Je bent ongeveer 1 à 1,5 uur onderweg.

London Luton Airport

Overdag rijdt er iedere 10 minuten een shuttletrein tussen London Luton Parkway en St Pancras Station. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Er rijden ook bussen naar Victoria Station.

London City

Londen City Airport is een redelijk kleine luchthaven en ligt vrij dicht bij het centrum. Je kunt hiervandaan het beste de DLR nemen. Je rijdt hiermee in minder dan 10 minuten Canning Town, waar je kunt overstappen op verschillende metrolijnen.

Algemeen

Zelf een auto huren is als je in Londen verblijft, is niet per se aan te raden. Je kunt je in het centrum het best met de metro verplaatsen. Taxi’s zijn beschikbaar op elke luchthaven, maar de kosten liggen in alle gevallen vrij hoog. Voordeel van een taxi is dat je voor de deur van je hotel kan worden afgezet. De reistijd, en dus de kosten, zijn wel erg afhankelijk van de verkeersdrukte. De voorzieningen op de luchthavens in Londen zijn in alle gevallen ruim voldoende.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Londen, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Londen op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Wat is de naam van Londen vliegveld?
Londen wordt bediend door meerdere luchthavens, maar de meeste bezoekers reizen via Londen (LHR-Heathrow).
Hoe ver is LHR van het centrum van Londen?
Londen (LHR-Heathrow) is 25 kilometer van het hart van Londen, dus wees voorbereid op een kort reisje voordat je het centrum bereikt.
Kan ik nu naar Londen vliegen?
Om up-to-date informatie te vinden over vliegreizen naar Londen, kun je onze Covid-19 Travel Advisor bezoeken. Hier lees je alles wat je wilt weten over eventuele reisbeperkingen en of er een quarantaine nodig is wanneer je arriveert.
Op welke manier vind ik voordelige vluchten naar Londen met een flexibel wijzigingsbeleid?
Veel airlines bieden de optie om je vlucht zonder een wijzigingstoeslag om te boeken. Je betaalt enkel het verschil tussen de oorspronkelijke vlucht en de nieuwe geselecteerde vlucht. Wanneer je zoekt naar vluchten naar Londen, kun je de filter ‘Geen wijzigingstoeslagen’ selecteren.
Wat is het ideale vliegveld als je met het vliegtuig naar Londen gaat?
Londen is een drukbezochte stad en de vliegvelden zijn hiervan het bewijs. Hoogstwaarschijnlijk kies je voor LHR als je een reis onderneemt naar deze bruisende stad. Anders wordt het waarschijnlijk Londen (LGW-Gatwick) of STN.
Hoeveel luchtvaartmaatschappijen vliegen op Londen?
Er zijn 106 airlines die Londen verbinden met 343 vliegvelden over de hele wereld.
Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Londen?
Aer Lingus en British Airways zijn een paar van de belangrijkste vliegtuigmaatschappijen die naar Londen vliegen. Reizigers kiezen vaak South Dublin als vertrekpunt. Aer Lingus is de maatschappij met de meeste vluchten naar de stad.
Hoeveel directe vluchten gaan er naar Londen?
Naar je volgende bestemming vliegen, is een stuk makkelijker zonder een tussenstop. Als je naar Londen vliegt, zijn er elke week 7486 directe vliegopties om uit te kiezen.
Waar komen de populairste vluchten naar Londen vandaan?
Verreweg het grootste aantal vluchten naar Londen komt aan vanuit Stadscentrum, Dublin of Oude stad.
Hoelang duurt de vlucht naar Londen?
Als je naar Londen vliegt vanaf Stadscentrum, duurt je vlucht ongeveer 2 uur en 7 minuten. Vertrek je vanuit Dublin, dan ben je 1 uur en 20 minuten onderweg. Vanaf Oude stad is de vluchtduur ongeveer 3 uur en 8 minuten.
Hoe boek je de goedkoopste vliegtickets naar Londen?
We kennen er allemaal wel een of twee: het type reiziger dat op de een of andere manier altijd de goedkoopste vliegtickets vindt. Wil je weten hoe voor jouw vlucht naar Londen? Wacht in elk geval niet tot het laatste moment met het boeken. Ook is het een goed idee om rond te shoppen en diverse vliegopties te vergelijken. Als Londen meerdere luchthavens heeft, kun je met een beetje mazzel een gunstig geprijsd vliegticket bemachtigen voor een van de kleinere vliegvelden. Tot slot, onthoud dat snel boeken voordeel oplevert. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de gemiddelde ticketprijzen en houd je creditcard in de aanslag om direct jouw stoel vast te leggen. De beste deals zijn vaak snel weg.Hoe kom je je vlucht naar Londen het beste door?Als je niet goed voorbereid bent, kan vliegen best een stressvolle ervaring zijn. Maar geen paniek: met deze tips heb je een stressvrije start van je trip in Londen.Wat mee te nemen in je handbagage:
 • Een vliegreis kan best ontspannen zijn als je de juiste spullen bij je hebt. Op de eerste plaats: een aantal simpele toiletartikelen. Fijn om bij de hand te hebben, zijn deodorant, een tandenborstel en tandpasta, een paar extra sokken, maar ook één of twee magazines. Houd ook een plekje vrij voor je laptop, mobiele telefoon en opladers, de nodige medicijnen en een reiskussen. Ook heel belangrijk om in te pakken, zijn natuurlijk je paspoort of ID-kaart, reisdocumenten en wat geld.

 • Een vliegreis kan best ontspannen zijn als je de juiste spullen bij je hebt. Op de eerste plaats: een aantal simpele toiletartikelen. Fijn om bij de hand te hebben, zijn deodorant, een tandenborstel en tandpasta, een paar extra sokken, maar ook één of twee magazines. Houd ook een plekje vrij voor je laptop, mobiele telefoon en opladers, de nodige medicijnen en een reiskussen. Ook heel belangrijk om in te pakken, zijn natuurlijk je paspoort of ID-kaart, reisdocumenten en wat geld. Neem de volgende items niet mee in je handbagage:
  • Check of er geen Zwitsers zakmes of ander scherp object per ongeluk in een hoekje van je handtas verstopt zit. Andere verboden items zijn (licht) ontvlambare of explosieve producten, zoals bleek of benzine, en vloeistoffen en gels in verpakkingen van meer dan 100 milliliter per item.
 • Check of er geen Zwitsers zakmes of ander scherp object per ongeluk in een hoekje van je handtas verstopt zit. Andere verboden items zijn (licht) ontvlambare of explosieve producten, zoals bleek of benzine, en vloeistoffen en gels in verpakkingen van meer dan 100 milliliter per item. Welke kleren aan te doen als je gaat vliegen:
  • De lange, smalle gangpaden van je vliegtuig zijn geen catwalk. Doe comfortabele kleding aan en vergeet niet om een trui mee te nemen, omdat het best koud kan worden in de cabine tijdens langere vluchten. Platte, enigszins ruim zittende schoenen zijn ook een goede keuze.
  • Je hebt vast wel eens gehoord van de aandoening DVT (diepe veneuze trombose) die veroorzaakt wordt door een verminderde bloedsomloop door inactiviteit tijdens de vlucht. Je kunt het risico hierop verkleinen op verschillende manieren. Trek een paar steunkousen aan, drink veel water en blijf in beweging. Loop af en toe het gangpad op en af of doe wat oefeningen voor je benen en voeten in je stoel.
Hoe kom je snel voorbij de luchthavenbeveiliging als je naar Londen vliegt?
Je vliegreis naar Londen wordt een stuk relaxter met de juiste voorbereiding. Ontdek hier onze slimme tips en trucs om stressvrij voorbij de security te komen:
 • Het beveiligingspersoneel wil eerst weten of je een geldig identiteitsbewijs hebt en idem boardingpass. Zorg er dus voor dat je deze snel kunt tonen.
 • Tijd om te strippen. Althans, een beetje. Je jas, riem, sleutels en inhoud van je zakken, zoals oordopjes, zullen in een bak door de scanner moeten. Dit gaat een stuk sneller als je ze verwijdert voordat je aan de beurt bent.
 • Al je elektronische apparaten, zoals telefoons en laptops dienen ook in een bak door de scanner te gaan. Maak je geen zorgen je krijgt ze snel weer terug.
 • Vergeet niet om alle vloeistoffen en gels uit je handbagage te halen. Deze dienen meestal apart door de X-ray te gaan. Elk flesje of verpakking mag niet meer kunnen bevatten dan 100 milliliter en alles dient bij elkaar in één doorzichtige, afgesloten zak van 1 liter te worden gepresenteerd.
 • Het juiste schoeisel kan het proces een stuk vlotter doen verlopen. Wandelschoenen en andere stevige stappers dien je vaak uit te doen bij de controle. Instappers meestal niet.
 • Vliegtuigmaatschappijen staan doorgaans geen scharen of scherpe voorwerpen toe in je handbagage. Wil je deze toch meenemen, berg ze dan veilig op in je ruimbagage.
Informatie over vluchten naar Londen
Luchthaven van aankomstHeathrow
IATA-code aankomstluchthavenLHR
Naam aankomststadLonden
Vluchtprijs€ 252

Populaire vluchten naar Londen

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 24 voor enkele vluchten en € 83 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

British Airways
British Airways