Je huurauto in Canarische eilanden

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Canarische eilanden

Super autodeals in Canarische eilanden

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Canarische eilanden bekijken
Alle auto’s bekijken

De Canarische Eilanden lenen zich dankzij het subtropische klimaat perfect voor een ontspannen strandvakantie. Er is echter nog veel meer te doen en beleven op de eilanden. Regel daarom via Expedia een huurauto en bezichtig bezienswaardigheden als het uitzichtspunt Mirador del Rio op Lanzarote of het symbool van Gran Canaria: de Roque Nublo.

Een auto huren op de Canarische Eilanden

Selecteer eerst het eiland waar je naartoe reist en waar je een auto wilt huren. Ga daartoe bijvoorbeeld naar de pagina voor autoverhuur op Lanzarote of autoverhuur op Gran Canaria. Geef behalve de ophaal- en retourlocatie ook de huurperiode op. Er wordt dan een overzicht weergegeven met alle beschikbare auto's die je kunt huren. Dit overzicht is op diverse manieren te verfijnen. Allereerst kun je filteren op het autotype. Rijd met je gezin naar de vissersdorpen van Gran Canaria en kies voor een ruim fullsize model. Of ga voor een voordeligere optie en kies voor een compact model. Maak je keuze ruim van tevoren, zodat je je favoriete model niet misloopt. Op de luchthavens van de eilanden zitten vooral internationale bedrijven die je misschien al kent van een eerdere reis. Kies het verhuurbedrijf dat je voorkeur geniet of dat de beste prijzen biedt. Behalve het autotype en het verhuurbedrijf kun je onder andere ook filteren op het type schakeling (automatisch of handgeschakeld) en op de prijs. Bij alle modellen staat bovendien handige informatie, zoals het aantal stoelen en of de auto airconditioning heeft. Tot slot kun je de exacte ophaallocatie aangeven, dat wil zeggen bij de terminal of op een via een shuttle te bereiken locatie.

Rijden op de Canarische Eilanden

De meest toeristische plekken van de Canarische Eilanden zijn ook zonder auto te bereiken, maar voor meer afgelegen gebieden op bijvoorbeeld Tenerife komt een huurauto goed van pas. Sommige verhuurders staan helaas niet toe om de huurauto mee te nemen naar de andere eilanden, dus als je wilt eilandhoppen, kun je overwegen meerdere auto's te huren. Vergeet niet om de Spaanse verkeersregels te leren. Zo is het in de bergachtige gedeelten handig om te weten dat stijgend verkeer op helling van minimaal 7% voorrang heeft. Goed voorbereid kun je met een gerust hart de bijzondere landschappen van de Canarische Eilanden in je opnemen.

Veelgestelde vragen