Madrid

Spanje
Casa del Ayuntamiento bevat nachtleven, historische architectuur en een stad
Verken weelderige paleizen, bewonder belangrijke kunstwerken, winkel voor luxe producten en trek door de heuvels in deze betoverende regio rond de hoofdstad van het land.

Bezoek de regio rond Madrid, midden in het prachtige Spanje, voor een divers aanbod van natuurschoon, naast plaatsen en steden vol historische en culturele wonderen.

In het centrum van de regio ligt de nationale en regionale hoofdstad, die zijn naam met de regio deelt. Madrid vormt een moderne, kosmopolitische stad met een rijke geschiedenis, culturele schatten, enkele van de beste winkelstraten in Europa en een uitgaanscultuur die nooit lijkt te rusten. Ook vind je hier enkele belangrijkste kunstmusea van het land, waaronder het Prado Museum en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Bewonder hier werken van Picasso, Dalí en vele andere Europese meesters.

Verken het historische centrum en zie waar de stad ooit is ontstaan. Slenter rond de winkelstraten, restaurants en koffiehuizen van het 17e-eeuwse Plaza Mayor. Door de eeuwen heen is dit grootse plein vol zuilen getuige geweest van onder andere stiergevechten, executies en fiesta's. Maak een rondleiding door het Palacio Real de Madrid, dat meer dan 3000 kamers bevat.

Bezoek de winkelstraten met allerlei luxe winkels, zoals de Milla de Oro (de gouden mijl) in de chique wijk Salamanca. Geniet 's avonds van de gastvrijheid in de stad in een van de restaurants van de wijk La Latina en de bars en nachtclubs van Chueca, het middelpunt van de Madridse homowereld.

Ook buiten de hoofdstad valt er veel te zien en te doen. Kies voor een daguitje naar een van de andere steden en plaatsen van de regio of verken enkele dagen lang de bossen, valleien en bergen.

Reis ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Madrid om San Lorenzo de El Escoria te bereiken. Deze plaats ligt in de bergketen Guadarrama en bevat verschillende historische gebouwen, waaronder het 16e-eeuwse Monasterio y Sitio de El Escorial en Madrid.

Nog niet genoeg van alle historie? Er staan ook enkele historische gebouwen in Manzanares El Real, gelegen in het Parque regional de la Cuenca Alta del Manzanares. Na je bezoek aan het middeleeuwse fort van de plaats en het archeologische en etnologische museum, kun je wandelen, fietsen of een bergwandeling maken in de nabije natuur. Natuurliefhebbers kunnen tevens terecht in het Parque Nacional de la Sierra de Guadarrama.

Vlieg naar de internationale Luchthaven van Madrid en verken de natuur en steden vervolgens per huurauto, de bus of de trein.

Populaire steden in Madrid

Catedral de la Almudena
Madrid
Staat bekend om Museums, Kunst en Theaters
De Spaanse hoofdstad Madrid staat bekend om de prachtige architectuur, unieke kunstschatten, heerlijke tapas en unieke sfeer. Deze stad in het midden van Spanje bruist niet alleen overdag, maar ook tot in de late uurtjes dankzij de vele bars en clubs. Laat je overweldigen door de grandeur van pleinen als het Plaza Mayor en het Puerta del Sol. Bezoek het Koninklijk Paleis, dat nu voornamelijk een ceremoniële functie heeft, en de al net zo indrukwekkende Almudena-kathedraal ertegenover. Bewonder enkele van de beroemdste schilderijen van de oude meesters in het Museo Nacional del Prado. Het El Retiro-park vormt een groene oase in deze boeiende en drukke stad.

Redenen voor een bezoekje

  • Museo del Prado
  • Museo Nacional Thyssen-Bornemisza
  • Plaza Mayor
Aranjuez
Aranjuez
Staat bekend om Kasteel, Tuinen en Golf

Redenen voor een bezoekje

  • Palacio Real de Aranjuez