Voordeligste vluchten naar Madrid

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" BRU Brussel naar MAD Madrid 68,18 € "

" CRL Brussel naar MAD Madrid 103,68 € "

" AMS Amsterdam naar MAD Madrid 162,99 € "

" BCN Barcelona naar MAD Madrid 189,07 € "

" ZYR Brussels naar MAD Madrid 190,99 € "

" STN Londen naar MAD Madrid 195,46 € "

" LUX Luxemburg naar MAD Madrid 203,61 € "

" OTP Boekarest naar MAD Madrid 205,26 € "

" DUS Düsseldorf naar MAD Madrid 226,54 € "

" ZWE Antwerpen naar MAD Madrid 252,99 € "Over Madrid

Madrid is de bruisende hoofdstad van Spanje. De stad heeft zo’n 3,3 miljoen inwoners en talloze bezienswaardigheden. Het Palacio Real is waarschijnlijk een van de belangrijkste trekpleisters. Het Palacio Real is het grootste koninklijk paleis ter wereld en je kunt hier uren ronddwalen door de prachtige vertrekken. Het Museo Nacional del Prado is een andere must see in deze stad. Je kunt hier werken van wereldberoemde kunstschilders bekijken. Vooral de uitgebreide collectie met werken van Spaanse meesters is erg indrukwekkend. Als je wilt winkelen is de Gran Via de beste plek. Madrid heeft overigens een uitbundig nachtleven. Je kunt hier tot in de late uurtjes doorfeesten en restaurants zijn tot laat geopend.

Vliegen naar Madrid

Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD) is de grootste luchthaven van Spanje. Het vliegveld ligt op 12 km van het centrum van Madrid in het district Barajas. De naam van de luchthaven is een eerbetoon aan Adolfo Suárez, de eerste democratisch gekozen minister-president van Spanje. Je kunt vanuit België alleen via Brussel rechtstreeks naar deze bestemming vliegen. Ook de Nederlandse luchthaven van Eindhoven biedt vluchten naar Madrid aan. Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg en je hebt de mogelijkheid om met een budgetmaatschappij te vliegen.

Voorzieningen op de luchthaven van Madrid

Wachten op de luchthaven van Madrid is geen straf. Er zijn talloze plekken waar je wat kunt eten en er zijn ook genoeg winkels waar je je kunt vermaken. Duty-freeshops zijn in elke terminal aanwezig, maar je kunt binnen de EU helaas niet belastingvrij winkelen. In terminal 4 zijn enkele plekken waar je 24 uur per dag iets te eten kunt bestellen. Er staan ook automaten verspreid over de luchthaven waar je wat te eten of drinken kunt kopen. Verder is wifi geheel gratis voor onbeperkte duur. Er is in elke terminal een speelruimte ingericht voor kinderen en zijn er ruimtes waar moeders borstvoeding kunnen geven. Er zijn kapellen in terminal 1, 2 en 4 en moskeeën in terminal 1 en 4. VIP-lounges zijn voor economy class-reizigers toegankelijk voor een toeslag. Je kunt ook een Air Room reserveren, waar je kunt slapen, douchen bij aankomst of waar je overdag tot maximaal 6 uur kunt werken. Er zijn ook hotels beschikbaar nabij de luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Madrid

Je kunt vanaf de luchthaven van Madrid eenvoudig verder reizen naar het centrum. Een van de snelste en gemakkelijkste manieren is de metro. Metrolijn 8 stopt bij alle terminals richting Nuevos Ministerios. Je kunt gemakkelijk overstappen op andere lijnen. Bij terminal 4 kun je de trein nemen richting Chamartín, Nuevos Ministerios, Atocha, Méndez Álvaro en Príncipe Pío. Verder rijden er ook drie stadsbussen richting de luchthaven: lijn 101 (naar Canillejas), lijn 203 (naar Atocha) en lijn 200 (naar Avenida de América). Het station Atocha ligt in het centrum van de stad en de busrit naar deze halte duurt ongeveer 40 minuten. Er rijden ook bussen naar bestemmingen buiten de stad. Verder heb je uiteraard de mogelijkheid om een taxi te nemen en er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven gevestigd.


Ontdek Madrid

Ga je op vakantie naar Madrid? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Adolfo Suarez Madrid-Barajas (MAD)