Goedkope vluchten naar Madrid

Voordeligste vluchten naar Madrid

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 40 voor enkele vluchten en € 64 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Brussels Airlines
Brussels Airlines
Air Europa
Iberia
Lufthansa
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Air Europa
Iberia
TAP Portugal

Over Madrid

Madrid is de bruisende hoofdstad van Spanje. De stad heeft zo’n 3,3 miljoen inwoners en talloze bezienswaardigheden. Het Palacio Real is waarschijnlijk een van de belangrijkste trekpleisters. Het Palacio Real is het grootste koninklijk paleis ter wereld en je kunt hier uren ronddwalen door de prachtige vertrekken. Het Museo Nacional del Prado is een andere must see in deze stad. Je kunt hier werken van wereldberoemde kunstschilders bekijken. Vooral de uitgebreide collectie met werken van Spaanse meesters is erg indrukwekkend. Als je wilt winkelen is de Gran Via de beste plek. Madrid heeft overigens een uitbundig nachtleven. Je kunt hier tot in de late uurtjes doorfeesten en restaurants zijn tot laat geopend.

Vliegen naar Madrid

Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD) is de grootste luchthaven van Spanje. Het vliegveld ligt op 12 km van het centrum van Madrid in het district Barajas. De naam van de luchthaven is een eerbetoon aan Adolfo Suárez, de eerste democratisch gekozen minister-president van Spanje. Je kunt vanuit België alleen via Brussel rechtstreeks naar deze bestemming vliegen. Ook de Nederlandse luchthaven van Eindhoven biedt vluchten naar Madrid aan. Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg en je hebt de mogelijkheid om met een budgetmaatschappij te vliegen.

Voorzieningen op de luchthaven van Madrid

Wachten op de luchthaven van Madrid is geen straf. Er zijn talloze plekken waar je wat kunt eten en er zijn ook genoeg winkels waar je je kunt vermaken. Duty-freeshops zijn in elke terminal aanwezig, maar je kunt binnen de EU helaas niet belastingvrij winkelen. In terminal 4 zijn enkele plekken waar je 24 uur per dag iets te eten kunt bestellen. Er staan ook automaten verspreid over de luchthaven waar je wat te eten of drinken kunt kopen. Verder is wifi geheel gratis voor onbeperkte duur. Er is in elke terminal een speelruimte ingericht voor kinderen en zijn er ruimtes waar moeders borstvoeding kunnen geven. Er zijn kapellen in terminal 1, 2 en 4 en moskeeën in terminal 1 en 4. VIP-lounges zijn voor economy class-reizigers toegankelijk voor een toeslag. Je kunt ook een Air Room reserveren, waar je kunt slapen, douchen bij aankomst of waar je overdag tot maximaal 6 uur kunt werken. Er zijn ook hotels beschikbaar nabij de luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Madrid

Je kunt vanaf de luchthaven van Madrid eenvoudig verder reizen naar het centrum. Een van de snelste en gemakkelijkste manieren is de metro. Metrolijn 8 stopt bij alle terminals richting Nuevos Ministerios. Je kunt gemakkelijk overstappen op andere lijnen. Bij terminal 4 kun je de trein nemen richting Chamartín, Nuevos Ministerios, Atocha, Méndez Álvaro en Príncipe Pío. Verder rijden er ook drie stadsbussen richting de luchthaven: lijn 101 (naar Canillejas), lijn 203 (naar Atocha) en lijn 200 (naar Avenida de América). Het station Atocha ligt in het centrum van de stad en de busrit naar deze halte duurt ongeveer 40 minuten. Er rijden ook bussen naar bestemmingen buiten de stad. Verder heb je uiteraard de mogelijkheid om een taxi te nemen en er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven gevestigd.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Madrid, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Madrid op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Madrid

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 40 voor enkele vluchten en € 64 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Brussels Airlines
Brussels Airlines