Vakantie in Madrid

Madrid is een van Europa's populairste steden omwille van de levendige sfeer, de boeiende geschiedenis, vermaarde musea en verbluffende architectuur.

Madrid is de stijlvolle, wereldse hoofdstad van Spanje en de place to be voor feestjes. Nadat je buiten de uitgestrekte parken, moderne faciliteiten, caféterrassen en openluchtkunst hebt aangedaan, kan je ook de binnenkant van de stad met de paleizen en de kerken bewonderen. Het moderne Madrid is op commercieel en politiek vlak belangrijk voor Europa, maar wat nog het prominentst aanwezig is in de straten met de grootse gebouwen, musea en galerijen is de oude Spaanse cultuur.


Je kan dagen rondlopen in een paar van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Bezoek het Prado-museum (Museo Nacional del Prado) en bewonder werken van de groten der aarde zoals Goya en Velázquez of zet koers naar het Thyssen-Bornemisza-museum (Museo Thyssen-Bornemisza) voor een collectie schilderijen die meerdere eeuwen overbruggen. Slenter door de galerijen van het Reina Sofía-museum (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía) en bewonder werken van Spaanse meesters zoals Picasso en Dalí.

Ga iets eten op het centraal gelegen plein, het 18e-eeuwsePlaza Mayor, of bezoek het oude stadhuis (Casa del Ayuntamiento).

De koning verblijft aan de rand van de stad, maar de mensen kunnen een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis (Palacio Real) in de binnenstad om de weelderig versierde kamers en een indrukwekkend gamma van kunstvoorwerpen te bewonderen. Mis de aanpalende Almudena-kathedraal (Santa María la Real de La Almudena) niet: er werd meer dan een eeuw aan gebouwd.

De iconische Puerta de Alcalá tooit een hoek van El Retiro (El Parque de Retiro), een indrukwekkende groene ruimte met architecturale pareltjes, tuinen en vijvers. Casa de Campo is zelfs een nog groter stadspark. Bezoek het Museum voor Natuurwetenschappen (Museo Nacional de Ciencias Naturales) en kom alles te weten over de lokale flora en fauna.

In Las Ventas worden er op zondag stierengevechten gehouden. Als deze oude Spaanse traditie je niet kan bekoren, woon dan een voetbalmatch bij of schuim de El Rastro-rommelmarkten af.

Zet 's avonds een stapje in de wereld op het Puerta del Sol, waar je een paar van Madrids beste 'tabernas' en clubs vindt. Volgens de traditie wordt er zeer laat gegeten, dus kom zo rond middernacht als je je tussen de Spaanse bevolking wil mengen. Als je wil proeven van de plaatselijke lekkernijen, bestel dan tapas of paella met een verfrissende sangria of een lokaal wijntje.


Madrid is een van de levendigste steden in Europa en de zonnige stad zal zeker je hart doen smelten.


Stadsgids van Madrid


Hotelaanbiedingen Madrid

Bekijk alle hotels in Madrid
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Madrid

Bekijk alle pakketten naar Madrid

Topdeals op vliegtickets naar Madrid

Toon alle vluchten naar Madrid

Boek je vakantie naar Madrid