Andalusië

Spanje
Roman Bridge toont historisch erfgoed, een klein stadje of dorpje en een brug
De meest zuidelijke regio van Spanje, Andalucía genaamd, is geliefd bij vakantiegangers dankzij de uitgestrekte kustlijn, natuurlijke wonderen, eeuwenoude architectuur en het hete, droge klimaat.

Met hoge bergpieken en kilometers aan strand en woestijn biedt deze regio grote contrasten. Maar je vindt er meer dan alleen een natuurlijke diversiteit. Bewonder de talloze architectonische schatten, van prehistorische gebouwen tot Moorse forten. Breng een bezoekje aan historische kathedralen, kastelen en paleizen, wandel door valleien en neem een duik in de Middellandse Zee.

Andalucía kent verschillende steden met architectonische juweeltjes. Bezoek Guadix bijvoorbeeld om zijn vele grothuisjes en ontdek de megalithische graftombes nabij Antequera. Wanneer je Seville bezoekt, is een rondleiding van de kathedraal een must. Het is namelijk een van de grootste gotische kathedralen ter wereld. Ga daarnaast langs in Granada om zijn spectaculaire Alhambra, een enorm Arabische vesting uit de 9e eeuw. Kijk uit over de stad Almería vanaf het Alcazaba, een op een heuvel gelegen Moors fort.

Andalucía wordt door zijn stranden jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Geniet hier maar liefst 200 dagen per jaar van de zon, waardoor een kustbezoek niet alleen in de zomer aan te raden is. Voorbeelden van de populairste stranden zijn Playa Victoria in de oude stadshaven Cádiz en het enorme strand van Marbella, geliefd onder rijke en beroemde bezoekers.

Nabij de grens met Murcia ligt het nudistenstrandresort Vera Playa, dat beweert het enige nudistenhotel in Spanje te hebben. Bezoek ter afwisseling van de drukte een van de afgelegen baaien langs de uitgestrekte kust van Andalucía.

De stranden zijn maar een klein deel van de natuurcharme in de regio. Trek bijvoorbeeld door de Tabernaswoestijn, waar veel westerns zijn opgenomen. Bezoek de hoge bergvalleien van de Alpujarras of kies voor een dagje skiën of snowboarden in Sierra Nevada, de besneeuwde bergtoppen boven Granada. Slaap onder de sterrenhemel in Sierra de Cazorla, een groot en beschermd gebied in provincie Jaén. Je vindt er naaldbossen, bergketens, watervallen en rivieren.

Als internationale reiziger kun je Andalucía het beste bezoeken via de luchthavens van Málaga, Seville en Almeria. Ervaar hier het hele jaar lang een ontspannen verblijf met recreatieve activiteiten en talloze natuurlijke en architectonische pronkstukken.

Populaire steden in Andalusië

Plaza de España toont historische architectuur, straten en een plein
Sevilla
Staat bekend om Kathedralen, Historisch en Cafés

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza de España
  • Alcázar
  • Metropol Parasol
Granada
Granada
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Kasteel

Redenen voor een bezoekje

  • Kathedraal van Granada
  • Alhambra
  • Plaza Bib-Rambla
Historisch Centrum van Málaga toont historische architectuur, straten en een stad
Málaga
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Stranden
Geniet in deze moderne, bruisende stad van traditionele festivals, tapasbars en musea, ontdek waar Picasso werd geboren en neem de prachtige omgeving van de Costa del Sol in je op.

Redenen voor een bezoekje

  • Haven