Marbella

Reisgids
Marbella
Ontdek deze badplaats waar je ligt te bakken in de zon, beroemdheden kan spotten of het archeologische erfgoed van deze voormalige Moorse nederzetting kan bekijken.

De mooie stad Marbella maakt deel uit van de Spaanse Riviera. Kom hier om te genieten van een luxueuze strandvakantie aan de populaire Middellandse Zee en de talrijke historische sites te ontdekken. Marbella telt zo'n 140.000 inwoners, maar trekt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers aan waardoor het een erg bruisende stad is. Neem een luilekkerdagje aan het strand, ga winkelen of doe aan sightseeing in deze charmante en populaire plek aan de Costa del Sol.Tussen het zwemmen en zonnebaden door kun je ook prachtige wandelingen maken op de strandboulevard Paseo Maritimo. Of ga even uitrusten bij de fontein in het park La Alameda en ontdek het plein met mooie mozaïeken zitbanken die de lokale geschiedenis uitbeelden. De rijke geschiedenis en cultuur van de streek wordt ook weerspiegeld in oude monumenten, zoals de Romeinse baden en bruggen, de stijlvolle Moorse architectuur en vroegchristelijke kerken. Wandel door de Casco Antiguo, de oude binnenstad, vang een glimp op van het traditionele Spanje en bezichtig het zestiende-eeuwse stadhuis. Ga naar de toeristische dienst op het Plaza de los Naranjos om te ontdekken welke festivals er tijdens je bezoek worden georganiseerd. Bewonder de schilderijen van Picasso, die in het nabijgelegen Málaga werd geboren, in het Museo del Grabado Español Contemporáneo of kijk naar de sculpturen van Dalí langs de Avenida del Mar. Trek naar het Alameda-plein als je zin hebt in tapas of een voorstelling van Spaanse dansen. Sinds de jaren 1970 is Marbella een populaire trekpleister voor heel wat rijken en beroemdheden. Sterren zoals Antonio Banderas, Sean Connery en Rod Stewart zijn hier kind aan huis en vandaag kun je de superrijken vooral spotten op de Golden Mile.Marbella ligt in Andalusië, een autonome regio in het zuiden van Spanje. Het hele jaar door heerst hier een mild klimaat, met de warmste dagen van juni tot augustus. De luchthaven van Málaga bevindt zich op 40 minuten rijden van Marbella. Als je geen eigen vervoer hebt, gebruik je de bussen of taxi's, voorzien van de benodigde licenties en meters, om je te verplaatsen. Als je een auto huurt, houd er dan rekening mee dat parkeren hier duur is.Marbella is de parel van de Spaanse Costa del Sol en biedt een combinatie van stranden, luxe en historische charme.

Waar overnachten in Marbella

Default Image

Puerto Banus

4/5(16 beoordelingen over de buurt)

Puerto Banus is een bestemming die reizigers trekt door zijn ongerepte stranden, keuze aan eetgelegenheden en adembenemende uitzicht op het water. Breng ook een bezoek aan bezienswaardigheden zoals Puerto Banús of Winkelcentrum El Corte Inglés tijdens je verkenning van de buurt.

Puerto Banus
Default Image

Stadscentrum van Marbella

4,5/5(36 beoordelingen over de buurt)

Stadscentrum van Marbella staat bekend om zijn prachtige stranden. Met bezienswaardigheden zoals Plaza de los Naranjos en Plaza de los Naranjos breng je nooit een saaie dag door in dit deel van Marbella.

Stadscentrum van Marbella
Default Image

San Pedro de Alcántara

4/5(17 beoordelingen over de buurt)

San Pedro de Alcántara is een populaire bestemming voor zijn stranden. Als je op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, kun je een uitje naar Malaga Province Beaches of Bulevar San Pedro Alcántara plannen.

San Pedro de Alcántara
Default Image

Nikki Beach