San Roque

Reisgids
San Roque
Een vakantie in San Roque is een geweldige manier om van de natuur te genieten terwijl je tegelijkertijd een van de leukste stadjes van Spanje verkent.

Het stadje San Roque, in de provincie Cadiz vlak bij de Straat van Gibraltar en uitkijkend op de Rots van Gibraltar, is een ideale bestemming om een paar dagen heerlijk tot rust te komen. Een voordelige reis naar San Roque heeft zo veel te bieden dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Een echte aanrader is een wandeling langs de Alameda Alfonso XI, een schitterend stadspark dat tevens het belangrijkste plein van het plaatsje is. Dit park is al aangelegd in het jaar 1831 en in het midden ervan staat een prachtige ronde fontein.

Wanneer je voldoende foto's hebt gemaakt voor je album, begeef je je naar de Iglesia de Santa María la Coronada, die iets verderop staat. Dit opvallende heiligdom met een Latijns kruis als grondvorm is gebouwd op de oude Ermita de San Roque, waaraan het stadje haar naam dankt.

Hoewel de monumenten in het stadje de belangrijkste trekpleister zijn, biedt een vakantiepakket voor San Roque ook prima mogelijkheden om heerlijk van de natuur genieten. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Monding van de Guadiaro en Laguna van Torreguadiaro, waar een natuurgebied ligt van zo'n 34 hectare, met onder meer riet en essen. Denk eraan je verrekijker mee te nemen om de reigers en flamingo's te bekijken.

Pinar del Rey is een nog veel groter natuurgebied, dat maar liefst 335 hectare beslaat. Aan het begin van de 19e eeuw koos de Spaanse Armada dit gebied ten noorden van San Roque uit om dennenbomen te planten waarvan het hout zou worden gebruikt voor het bouwen van oorlogsschepen. Tegenwoordig dient het gebied als openbaar groen voor de inwoners van San Roque en omgeving. De bergketen Sierra del Arca, met ruim 200 hectare aan mediterraan laaggebergte en heuvels, is ook een geweldige bestemming waar je heerlijke wandelingen kunt maken.

Je zult ongetwijfeld uitgeput zijn na al die wandelingen, maar het is zeker de moeite waard om je nog een keer in te spannen en omhoog te klimmen naar de Mirador de Domingo de Mena, een uitkijkpunt dat is vernoemd naar een dichter. Boven kun je heerlijk uitrusten op een bankje en de prachtige uitzichten in je opnemen op de Rots van Gibraltar, de Baai van Gibraltar en Noord-Afrika.

Kijk verder op onze website voor voordelige pakketaanbiedingen naar San Roque, inclusief vlucht en hotel. Huur ook alvast een auto via Expedia, zodat alles geregeld is voor je vakantie. Ga naar San Roque en laat je betoveren door dit prachtige stadje.

Apartamentos Vista Real
Apartamentos Vista Real
3 out of 5
Avda del Mediterrano 4B, Urbanizacion La Alcaidesa, San Roque, Cadiz
De prijs is € 135 per nacht van 30 jul. tot 31 jul.
€ 135
per nacht
30 jul. - 31 jul.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in San Roque bij dit aparthotel vlak bij het strand. Geniet van gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en een dakterras. De populaire ...