Casares

Reisgids
Casares
In dit verborgen hoekje van de Serranía de Ronda vind je een typisch Spaans dorpje met witte huizen en steile straatjes. Kom in Casares van je vakantie genieten.

Casares is met zijn smalle slingerstraatjes en witte huisjes een typisch Andalusisch bergdorpje. Vanwege het contrast van de witte gebouwen met de wilde natuur eromheen is het uitzicht op het dorp adembenemend. Blas Infante, ook wel de ‘vader van Andalusië’ genoemd, werd in dit dorp geboren en zijn nalatenschap is er nog altijd aanwezig.

Kies voor een van onze voordelige reizen naar Casares en maak dit historische dorp zelf mee. Hoewel deze villa zijn historische charme heeft weten te behouden, heeft de gemeente zich ook aangepast aan de moderne tijd. Zo heeft Casares een mooie balans van traditioneel en modern. Bezoek bijvoorbeeld het stadscentrum, dat in 1978 officieel tot historisch erfgoed werd verklaard. De route begint bij het Atalaya de los Casares, een oud, islamitisch fort op het hoogste punt van het dorp. Ook het Centro Cultural Blas Infante is daar te vinden. Het centrum heeft een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de regio.

Als je verder door het historische stadscentrum wandelt, kom je langs de La Fuente de Carlos III, een fontein uit de achttiende eeuw die haar water uit een bron in de buurt haalt. Ook zie je de bijzondere begraafplaats van Casares, die op het heuvelachtige terrein van het dorp is aangepast. Wil je graag ontspannen op het platteland, bekijk dan eens onze vakantiepakketten voor Casares. Aan de rand van de stad zijn namelijk de Baños romanos de la Hedionda te vinden. Deze natuurzwembaden zijn aangelegd door de Romeinen en het water schijnt genezende krachten te hebben.

We raden je aan om met een eigen auto naar Casares te reizen, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Als je zelf geen auto hebt, kun je ook naar de luchthaven van Málaga vliegen (op ongeveer 100 kilometer afstand van Casares) en van daaruit de regio van Serranía de Ronda met een huurauto verkennen. Via Expedia zou je voordelig een auto kunnen huren.

Waar overnachten in Casares

Bahía de Casares

Als je een stop maakt in Bahía de Casares, mag je Malaga Province Beaches en Playa Ancha zeker niet overslaan.

Bahía de Casares
Default Image

Casares del Mar

Als je een stop maakt in Casares del Mar, mag je Malaga Province Beaches en Piedra Paloma Dog Beach zeker niet overslaan.

Casares del Mar

Marina de Casares

Als je een stop maakt in Marina de Casares, mag je Dona Julia golfclub en Playa de Sabinillas zeker niet overslaan.

Marina de Casares