Kloof van El Tajo

Kloof van El Tajo bevat akkerland
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
El Tajo is een indrukwekkende kloof. Je kunt er vanaf de rotsen naar beneden staren en langs de oevers van de Río Guadalevín wandelen. Geniet vanaf een historische brug van het uitzicht of maak een mooie treinreis door dit gebied.

De kloof El Tajo snijdt dwars door het hart van Ronda. De kloof verdeeld de stad onder in La Ciudad, de oude stad uit de Moorse tijd, en El Mercadillo, het moderne stadsdeel. Laat je verbazen over de schoonheid van de kloof en maak een mooie wandeling naar de laaggelegen vallei.

El Tajo is 120meter diep en 68meter breed. De kloof werd gevormd door aanhoudende erosie van de Río Guadalevín, een rivier die in de bergen van de Sierra de las Nieves ontspringt. De enorme omvang van de kloof bood in tijden van invasies bescherming tegen vijanden.

Zoek een plekje op de ontzagwekkende Puente Nuevo, die de twee delen van Ronda met elkaar verbindt, en geniet van panoramische uitzichten over de kloof. Kijk over de steile hellingen naar de laaggelegen rivier. De enorme achttiende-eeuwse bogen van de brug zijn verankerd in de rotsen. Vanuit de Jardines de Cuenca heb je een mooi uitzicht vanaf plekken als de Mirador Ronda, evenals als vanaf andere historische bruggen in de stad, zoals de Puente Arabe en Puente Viejo.

Kijk uit over het steeds veranderende landschap in de verte. Op een heldere dag kun je de toppen van de Sierra de Grazalema zien liggen.

Maak een mooie wandeling langs de oever van de Río Guadalevín. Vanuit het westelijk deel van La Ciudad leiden verschillende wandelroutes naar de bodem van de kloof. Terwijl je dieper de vallei inloopt en de rotsen steeds hoger boven je uittorenen, bekruipt je een enigszins nietig gevoel. Voor een grote landverschuiving in 1917, stonden hier molens die werden aangedreven door het water uit de rivier. Ga naar Casa del Rey Moro om een uit steen gehouwen waterbassin te bekijken en te genieten van de prachtige tuinen.

Een andere bijzondere manier om El Tajo te bewonderen, is door een treinreis vanuit Algeciras te maken. De treinreis voert je door het kronkelende berglandschap en leidt je langs talloze plaatsen in Andalusië voordat je aankomt in Ronda. De treinen rijden het hele jaar door en de rit duurt zo'n anderhalf uur. Vanuit Málaga rijdt een trein waarmee je een vergelijkbare reis kunt maken.

Plan een reis om Kloof van El Tajo te zien

Apartamentos Málaga Premium - Calle San Telmo Thyssen Museum
Malaga Alameda Centro Affiliated by Meliá
Hapimag Resort Marbella
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken


Beste hotelaanbiedingen in Kloof van El Tajo

Hotel Polo
Hotel Polo
3 out of 5
Calle Padre Mariano Soubiron, 8, Ronda, Malaga
Hotel Polo
Hotel Don Miguel
Hotel Don Miguel
4 out of 5
Plaza de Espana 4-5, Ronda, Malaga
Hotel Don Miguel
Catalonia Ronda
Catalonia Ronda
4 out of 5
Avenida Virgen de la Paz, 16, Ronda, Malaga
Catalonia Ronda
Hotel El Tajo & SPA
Hotel El Tajo & SPA
3 out of 5
7, Cruz Verde Street, Ronda, Malaga
Hotel El Tajo & SPA
Parador de Ronda
Parador de Ronda
4 out of 5
Plaza de España, s/n, Ronda, Malaga
Parador de Ronda
Catalonia Reina Victoria
Catalonia Reina Victoria
4 out of 5
Jerez, 25, Ronda, Malaga
Catalonia Reina Victoria
Hotel Ronda
Hotel Ronda
1 out of 5
Calle Ruedo de Dona Elvira, 12, Ronda, Malaga
Hotel Ronda
Hotel Maestranza
Hotel Maestranza
4 out of 5
Calle Virgen de la Paz, 24, Ronda, Malaga
Hotel Maestranza
Hotel Montelirio
Hotel Montelirio
4 out of 5
Calle Tenorio, 8, Ronda, Malaga
Hotel Montelirio
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.