Vluchten naar Andalusië

Populaire steden in Andalusië

Voordeligste vluchten naar Andalusië

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 64 voor enkele vluchten en € 94 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

TAP Portugal
TAP Portugal
Air Europa
Iberia
TAP Portugal
Brussels Airlines
Iberia
TAP Portugal
Iberia
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
KLM
Lufthansa
Air Europa
Brussels Airlines
Iberia
Iberia
KLM

Vakantiegids voor Andalusië

Bij Granada denk je meteen aan het wereldberoemde Alhambra, een Moors fort en paleis uit de middeleeuwen. Dit is een schitterend bouwwerk met Islamitische kunst en een van de populairste bezienswaardigheden van Spanje. Het Zuid-Spaanse Granada in de zonnige provincie Andalusië heeft echter nog meer historische bezienswaardigheden. Recht tegenover het Alhambra ligt de oude Arabische wijk Albaicín, waar onder meer het paleis Dar al-Horra, dat gebouwd is in de 15e eeuw, te vinden is. Je kunt in deze wijk heerlijk rondslenteren in de smalle straatjes en aan het eind van de dag uitblazen op de Plaza de San Nicolás, waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad en in de verte de bergen van de Sierra Nevada ziet liggen.

Vliegen naar Granada

Granada heeft een eigen luchthaven, de Aeropuerto de Granada (GRX), oftewel Aeropuerto Frederico Garcia Lorca Granada-Jaén. Vanuit België gaan er echter geen rechtstreekse vluchten naar dit vliegveld. Je kunt wel vanuit België naar de luchthaven van Barcelona, de Aeroport de Barcelona-el Prat (BCN) of naar de Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD) vliegen en daar overstappen op een vlucht naar de Aeropuerto de Granada. Vanaf Brussels Airport (BRU) te Zaventem vlieg je in 2 uur rechtstreeks naar de luchthaven Barcelona-el Prat a en in circa 2,5 uur naar Madrid-Barajas. Naar beide luchthavens kun je met budgetmaatschappijen vliegen. Vervolgens duurt de vlucht van Madrid-Barajas naar de luchthaven van Granada ruim 1 uur en die vanuit Barcelona-el Prat ruim 1,5 uur. Vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL) vlieg je in 2,5 uur rechtstreeks naar de luchthaven van Madrid. Een andere mogelijkheid is om naar de Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol (AGP) te vliegen en daar met de bus of trein naar Granada te gaan. Vanaf Brussels Airport vlieg je in zo'n 2,5 uur naar Málaga. Je kunt ook naar Málaga vliegen vanaf de Vliegbasis Eindhoven (EIN), Internationale Luchthaven Antwerpen (ANR), Internationale Luchthaven Oostende-Brugge (OST) en Liege Airport (LGG).

Voorzieningen op de luchthavens

Op de luchthaven van Madrid zijn talloze plekken waar je iets kunt eten en er zijn ook diverse winkels. Duty-freeshops zijn in elke terminal aanwezig, maar je kunt binnen de EU helaas niet belastingvrij winkelen. Er staan ook pinautomaten verspreid over de luchthaven en wifi is gratis. Er zijn ook hotels beschikbaar nabij de luchthaven. Op de luchthaven van Barcelona zijn ook allerlei faciliteiten: zo vind je in terminal 1 en 2 winkels, geldwisselkantoren, pinapparaten, VIP-lounges en toeristeninformatiepunten. Er is ook in beide terminals gratis internet. Op de luchthaven van Malaga zijn eveneens winkels en duty-freeshops te vinden en ook hier is gratis wifi.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Málaga

Je kunt vanuit Málaga met de trein of bus naar Granada reizen. Je kunt vanaf de luchthaven de bus of trein nemen naar het centrum van Málaga. Vanaf het busstation kun je binnen 2 uur met de bus naar het busstation van Granada reizen. Op het treinstation Málaga Maria Zambrano kun je de trein nemen naar Granada. Deze gaat via een schitterende route en doet er tussen 2 en 3 uur over.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Andalusië annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Andalusië.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Andalusië te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Andalusië, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Andalusië!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Andalusië tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Andalusië bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Andalusië, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.