Chiclana de la Frontera

Reisgids
Chiclana de la Frontera
Chiclana de la Frontera, ooit een slagveld tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, maar nu een zeer bekende toeristische bestemming met een reeks adembenemende verborgen schatten.

Een vakantie in Chiclana de la Frontera bevat alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie vol mooie herinneringen aan het strand, op de golfbaan, en bij prachtige monumenten, museums, kerken en andere interessante gebouwen.

Een zeer populaire bezienswaardigheid is La Colina de Santa Ana, een heuvel waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op het stadje en de baai. Helemaal boven op de heuvel vind je de Ermita de Santa Ana, een unieke Mozarabische kapel die tussen 1772 en 1774 werd gebouwd. De zeer indrukwekkende koepel en witte kleur vormen een mooi contrast tegen de strakblauwe hemel.

Als je onze goedkope vakanties naar Chiclana de la Frontera hebt ontdekt, mag ook een bezoekje aan andere toeristische trekpleisters in het stadje niet ontbreken, zoals de Iglesia de San Juan Bautista. Dit 18e-eeuwse gebouw is een schitterend voorbeeld van de neoclassicistische stijl die je veel ziet in Cádiz. Binnen in de kerk vind je waardevolle voorwerpen, zoals een icoon van de beschermheilige van het stadje: Johannes de Doper.

Als je van museums houdt, kun je in het Casa de los Briones een bezoekje brengen aan het Museo de Chiclana . Verdiep je in de historie van het stadje in dit gemeentemuseum, waar je alles ontdekt over de Batalla de Chiclana tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de industrie en vele interessante tradities van Chiclana. Bij het Centro de Interpretación del Vino y la Sal kom je meer te weten over de productie van Andalusische wijn en de manier waarop zout wordt gewonnen.

De kust van het stadje maakt onderdeel uit van de Costa de la Luz en je vindt hier enkele schitterende stranden: een van de bekendste van Spanje is het Playa de la Barrosa, een strand van acht kilometer lang met zeer fijn zand. Het Playa de Sancti-Petri wordt ook zeer gewaardeerd vanwege zijn locatie in een mooi natuurgebied en een prachtig uitzicht op het Castillo de Sancti Petri op de achtergrond.

Het stadje is een goede bestemming om heerlijk tot rust te komen aan zee te midden van een spectaculaire natuur op nog geen half uur rijden vanaf Cádiz. Vanuit Chiclana vertrekken verschillende regionale en intercitybussen naar onder meer Puerto Real, Sevilla en Jerez.

Boek een van onze vakantiepakketten naar Chiclana de la Frontera en leef je uit tijdens een heerlijke zonvakantie. Ga dus nu snel naar de website van Expedia en bekijk onze scherpe aanbiedingen inclusief hotel en vlucht. Je kunt ook alvast een huurauto boeken via onze website, zodat deze aan het begin van je vakantie voor je klaar staat.

Waar overnachten in Chiclana de la Frontera

Default Image

Los Gallos-Cerromolino

In Los Gallos-Cerromolino zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Playa de Sancti Petri en La Barrosa Beach.

Los Gallos-Cerromolino
Default Image

San Andrés Golf

Als je op zoek bent naar leuke activiteiten en bezienswaardigheden in San Andrés Golf omstreken, kun je een bezoek brengen aan La Estancia Golf en Club de Golf Novo Sancti Petri.

San Andrés Golf
Default Image

Los Franceses-la Vega

Plan tijdens je verblijf in Los Franceses-la Vega een bezoek aan Torre del Reloj en Kerk van Johannes de Doper, enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de buurt.

Los Franceses-la Vega
<