Castilla - La Mancha

Spanje
San Juan de los Reyes Monastery

De geboortestreek van Don Quichot is een kleurrijke lappendeken van prachtige natuurreservaten, uitgestrekte wijnmakerijen en steden met eeuwenoude tradities.

Ervaar de rijke cultuur van de regio Castilla-La Mancha, een streek die bekend staat om zijn zuivere schoonheid en de eeuwenoude verhalen die bij zijn hoogvlaktes horen. Kom meer te weten over het verhaal van Don Quichot van La Mancha wanneer je door het land van deze held wandelt en enkele van de oudste rotstekeningen in het land bekijkt.

Cuenca is een van de Werelderfgoedsteden van Castilla-La Mancha en heeft een fascinerend middeleeuws uiterlijk. Maak een uitstapje naar de Hangende huizen, een prachtige gotische kathedraal en het Museo de Arte Abstracto Español in deze prachtig bewaard gebleven stad. In de voormalige hoofdstad van Spanje, Toledo, kun je het prachtige Alcázar en een opmerkelijke kathedraal bewonderen, waar elk jaar het indrukwekkende Corpus Christi-festival wordt gehouden.

Bezoek Guadalajara om een intrigerende verzameling van Mudéjar-architectuur te zien. In de stad Ciudad Real kom je meer te weten over een van de meest iconische helden van Spanje: Don Quichot. Enkele van de traditionele windmolens waarmee deze literaire figuur vocht, zijn nog steeds in de regio te vinden. In de buurt kun je ook genieten van de kalme sfeer van de prachtige Lagunas de Ruidera, die uit 15 lagunes bestaat.

Ontdek ook meer over het prehistorische erfgoed van Castilla-La Mancha in een van de vier archeologische parken. De regio heeft de meeste natuurparken van het Spaanse vasteland, waaronder de prachtige landschappen van Tablas de Daimiel en Cabañeros.

Bezoek daarnaast zeker een van de lokale wijnmakerijen als je door Castilla-La Mancha reist. Een van de populairste wijnen van de regio is Valdepeñas.

Combineer regionale wijnen met enkele van de gastronomische specialiteiten van Castilla-La Mancha. Probeer bovendien wat marsepein uit Toledo, honing uit La Alcarria of proef de regionale worsten en manchegokazen. De regio staat ook bekend om zijn ambachtstraditie. Ga bijvoorbeeld op zoek naar souvenirs zoals zwaarden uit Toledo of messen uit Albacete.

Castilla-La Mancha ligt in het binnenland van het Iberisch schiereiland. Via de luchthavens in Albacete en Ciudad Real kun je de regio bereiken. Het gebied is ook gemakkelijk bereikbaar met de trein, bus en auto. Met zijn golvende landschap van rustieke vlaktes en plateaus, is Castilla-La Mancha een idyllische plek om de Spaanse cultuur te leren kennen.