Je huurauto in Spanje

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Spanje

Super autodeals in Spanje

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Spanje bekijken
Alle auto’s bekijken

Spanje is een land met een aanstekelijke passie voor muziek, lekker eten en bovenal genieten van het leven. Of je nou komt voor de schitterende bergen van de Pyreneeën, de kunstschatten van Barcelona en Madrid of zon, zee en strand aan de Costa del Sol, je komt in Spanje ogen tekort. Er is geen betere manier om de pittoreske dorpjes en wilde landschappen van Spanje te verkennen dan met een auto. Bij Expedia vind je online gemakkelijk en snel een huurauto die op jouw wensen aansluit.

Vind jouw huurauto in Spanje

Als je naar Spanje vliegt, vind je het misschien handig om direct na aankomst op de luchthaven je huurauto op te halen. Het aanbod aan verschillende verhuurders is op de grotere luchthavens doorgaans ruim. Op de grootste luchthaven van Spanje, Luchthaven Madrid-Barajas, heb je bijvoorbeeld de keuze uit zo'n vijftal autoverhuurders en op Luchthaven Barcelona-El Prat vind je ook verschillende verhuurbedrijven. Op de populaire Luchthaven van Alicante zitten meer dan genoeg verhuurders. Ook in de grotere steden zelf kun je doorgaans een huurauto ophalen. Als een bedrijf verschillende vestigingen heeft in de buurt van je bestemming, kun je ervoor kiezen om de auto bijvoorbeeld in Barcelona op te halen en terug te brengen op de luchthaven vanaf waar je terugvliegt.

Op onze website kun je gemakkelijk zoeken op wat voor type auto je wilt en over welke extra opties deze moet beschikken. Kies bijvoorbeeld een kleiner model als je van plan bent om door steden als Madrid te rijden, of juist een iets robuustere auto als je de bergdorpjes van Catalonië wilt verkennen. Je filtert het aanbod aan huurauto's eenvoudig op prijsklasse, verhuurder en locatie. Je kunt ook aanvullende opties kiezen zoals airconditioning, als je bijvoorbeeld in de zomer de Costa Blanca gaat verkennen.

Rijden in Spanje

Met een huurauto kun je in je eigen tempo een roadtrip maken langs verschillende hoogtepunten, bijvoorbeeld langs de steden Málaga, Sevilla en Granada in het zuiden van Spanje. Houd er wel rekening mee dat de meeste autostrades in Spanje tolwegen zijn. Verder gelden er net iets andere verkeersregels. Zo heeft bij hellingen van 7% of meer stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Op kruisingen wordt met een dikke onderbroken streep, soms voorafgegaan door een omgekeerde driehoek, aangegeven dat je voorrang moet verlenen. Sommige Spaanse steden, waaronder Madrid, beschikken over milieuzones waarin alleen auto's met een vergunning mogen rijden. Dit staat met borden aangegeven.

Veelgestelde vragen