Baskenland

Spanje
Bilbao inclusief een stad, moderne architectuur en nachtleven

Ontdek de thuis van de Basken, een regio vol culinaire traktaties, kustplaatsen, historisch erfgoed en talloze landschappen.

De zonnige stranden, traditionele keuken, spectaculaire moderne architectuur en groene heuvels van het Baskenland maken het zeker een bezoekje waard. Verken zijn lange kustlijn, waardeer beroemde kunst en bezoek verschillende cafés om talloze tapas te proberen.

Een van de populairste bestemmingen in het Spaanse Baskenland is Donostia-San Sebastian, een eeuwenoude stad aan de kust. Geniet van de zon op het prachtige Playa La Concha en kijk naar voorbijgangers aan het Plaza de la Constitución in het oude centrum, waar vroeger stiergevechten georganiseerd werden. Kijk omhoog naar de gebouwen aan het plein om de getallen te zien uit de tijd waarin de balkons als tribunes werden gebruikt. Bezoek de kustplaats Zarautz en Getxo om nog meer stranden te bezoeken. Daarnaast kun je hier lokale visgerechten proberen.

Begeef je landinwaarts voor een bezoek aan Bilbao, ooit een industriestad, maar tegenwoordig een bestemming vol culturele attracties. De stadstransformatie begon met de bouw van het Guggenheim Museum Bilbao, een indrukwekkende kunstgalerij gemaakt van glinsterend titanium.

Op minder dan een uur rijden ten oosten van Bilbao ligt Guernica, een plaats die in 1937 bijna werd verwoest tijdens een bombardering door Duitse en Italiaanse strijdkrachten. De verwoesting is vereeuwigd in een van de beroemdste werken van Pablo Picasso, Geurnica. In de straat Pedro de Elejalde is hier een replica van aardewerk van te bewonderen. Na de aanval stonden er slechts nog enkele gebouwen overeind, waaronder het Casa de Juntas de Guernica, dat vandaag de dag nog steeds bezocht kan worden.

Guernica ligt in het Reserva de la biosfera de Urdaibai, een beschermd gebied aan de riviermonding van de Oka. Volg zijn wandelroutes en ga op zoek naar de flora en fauna in het moeraslandschap of kies voor een van de watersporten op de rivier.

Overal in de regio zul je verleid worden door pintxos, hapjes vergelijkbaar met tapas die in veel van de bars geserveerd worden.

Vlieg naar Bilbao of San Sebastián en ervaar de keuken, cultuur, geschiedenis en architectuur van het Baskenland. Huur een auto om de regio te verkennen of reis per bus of trein.

Populaire steden in Baskenland

Guggenheim Museum inclusief moderne architectuur en nachtleven
Bilbao
Staat bekend om Museums, Poolbars en Wandelen
Deze oude industriële stad is nu een belangrijk Europees kunstencentrum en huisvest culturele bezienswaardigheden zoals het beroemde Guggenheim-museum.

Redenen voor een bezoekje

  • Guggenheim Museum
  • Museum voor Schone Kunsten Bilbao
  • Plaza Moyua
San Sebastian toont een kuststadje, een stad en een baai of haven
San Sebastian
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Poolbars en Wandelen
Verken de schilderachtige oude straatjes, beleef de dynamische culturele scène en geniet van de Spaanse zon en het uitzicht over de Golf van Biskaje.

Redenen voor een bezoekje

  • Monte Igueldo
  • Aquarium Donostia-San Sebastián
  • Paseo de La Concha
Plaza Gipuzkoa bevat historische architectuur, bloemen en een tuin
Hondarribia
Staat bekend om Historisch, Poolbars en Kasteel
Bezoek Hondarribia en ontdek alle pareltjes die dit een van de meest charmante steden van Baskenland maken.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Gipuzkoa
  • Calle San Pedro
Laguardia
Laguardia
Staat bekend om Wijnmakerijen, Tours en Historisch
Verwen jezelf met een vakantie naar Laguardia en laat je verleiden door de monumenten, kerken, natuur en geweldige wijn.