Galicië

Spanje
Mercado de Abastos de Santiago inclusief cafés, winkelen en markten

Galicië, omringd door oneindige kusten en zeer indrukwekkende bergketens, heeft alles te bieden als je van natuur, eten en geschiedenis houdt.

Galicië is een eldorado om te zien en te proeven: je vindt hier de meest schitterende natuurgebieden van Spanje en de streek is bovendien beroemd vanwege de schelpdieren, wijnen en likeuren. Van Keltische ruïnes tot de eeuwenoude pelgrimsroute Camino de Santiago, deze locatie beschikt over een uniek scala aan bijzondere bezienswaardigheden.

Kies je voor een van onze voordelige vakantieaanbiedingen naar Galicië, breng dan zeker een bezoek aan zijn historische steden: Santiago de Compostela, al sinds de middeleeuwen het eindpunt van de Sint Jacobsroute, heeft een wirwar van middeleeuwse straatjes rondom de Catedral de Santiago de Compostela. Laat je verrassen door een van de andere juweeltjes in de regio, zoals de Romeinse muur van Lugo of Orense met zijn rivieren, bruggen en warmwaterbronnen op steenworp afstand van de oude stad.

Als je graag wandelt, heeft Galicië wandelroutes te bieden waar je stil van wordt. Bekijk de weelderige groene bossen en idyllische watervallen in het schitterende Fragas do Eume-natuurgebied, verbaas je over het zeer steile Canón do Sil-ravijn en voel de kracht van het water bij het schiereiland Estaca de Bares, de meest noordelijke punt van het Iberisch Schiereiland.

Een vakantie in Galicië draait altijd om het eten: proef de verse schelpdieren in de bruisende bars en restaurants, eet je rond aan de tapas en empanadas, en geniet van de wijnen waar deze regio bekend om staat: Albariño, Ribeiro en Godello.

Veel mensen verwachten niet dat Galicië een Keltische traditie heeft, die je volop ervaart tijdens het Internationaal Keltische Wereldfestival van Ortigueira dat jaarlijks in juli wordt gehouden. Wandel door de uitgebreide ruïnes van Keltische vestingen en voel de magie van de meigas, heksen volgens de plaatselijke overlevering, door mee te doen aan de queimada.

Boek een vlucht en hotel in Galicië en profiteer van een reis naar een van de drie luchthavens, Lavacolla bij Santiago de Compostela, Alvedro in A Coruña en Peinador in Vigo, en een verblijf in een van de beste hotels in de regio tegen een zeer scherpe prijs.

Galicië is een genot voor de zintuigen en biedt een onvergetelijk avontuur: het bekendste woord in het Galicisch is niet voor niks morriña, wat nostalgie voor het land betekent.

Populaire steden in Galicië

Santiago de Compostela bevat een park, een kerk of kathedraal en historische architectuur
Santiago de Compostela
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Culturele activiteiten
Verken deze oude stad die gebouwd is rond een schrijn voor een van de twaalf apostelen. De stad is vol historische monumenten zoals musea, kerken en een paleis.

Redenen voor een bezoekje

  • Kathedraal van Santiago de Compostella
  • Plaza del Obradoiro
  • Mercado de Abastos de Santiago
Galicië inclusief een plein, een standbeeld of beeldhouwwerk en historische architectuur
La Coruna
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Historisch en Wandelen
Ontdek de charme van deze leuke stad aan de kust van de Atlantische Oceaan. A Coruña is de hoofdstad van Galicië en op het gebied van architectuur en cultuur de onbetwiste uitblinker in het noordwesten van Spanje. Daarnaast staat deze stad bekend om het goede eten en het schitterende landschap.

Redenen voor een bezoekje

  • Toren van Hercules
  • Aquarium Finisterrae
  • Plaza de Maria Pita
Vigo bevat landschappen, een brug en vredige uitzichten
Vigo
Staat bekend om Havens, Zee en Business
Beleef de charme van de grootste plaats van Galicië, omgeven door het prachtige landschap rondom de riviermonding van Vigo en trakteer je smaakpapillen op de uitstekende lokale gerechten.