Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ontdek Gran Canaria

Ontdek Gran Canaria met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Huur een auto in Gran Canaria met Expedia

Het Spaanse vulkaaneiland Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden. Vanwege het subtropische klimaat is het een populaire bestemming voor strandvakanties. Er valt echter nog veel meer te verkennen dan de fijne stranden. Reserveer via de site van Expedia een huurauto om ook de wat minder toeristische plekken te kunnen bezichtigen. Rijd bijvoorbeeld naar Teror, een van de schoonste dorpen, of naar de vulkaan Pico de Bandama, waar je naar de 569 meter hoge top kunt wandelen voor een schitterend uitzicht.

Een auto huren op Gran Canaria

We raden je aan om een auto met airconditioning uit te kiezen, zeker in de zomer, wanneer een hete luchtstroom vanuit de Sahara voor zinderend hete dagen kan zorgen. Of een auto over airco beschikt, zie je wanneer je je ophaal- en terugbrengdatums hebt ingevuld. Bij elke wagen staat bovendien vermeld hoeveel personen erin passen, zodat je niet een te klein model uitzoekt voor je gezin. Er zijn op Gran Canaria twee locaties waar volop autoverhuurbedrijven te vinden zijn: de luchthaven Gran Canaria (ook bekend onder de naam Las Palmas Airport) en de hoofdstad van de Canarische Eilanden, Las Palmas de Gran Canaria, waar de meeste verhuurders in de buurt van de ferryhaven te vinden zijn. Bij de wat grotere aanbieders kun je indien gewenst de auto op de luchthaven ophalen en in de stad terugbrengen, of andersom. Naast wereldwijd actieve autoverhuurbedrijven zijn er ook enkele kleinere verhuurders te vinden op de luchthaven. Sommige verhuurders hebben hun ophaallocatie bij de terminal, terwijl andere via een shuttle te bereiken zijn. Qua modellen heb je ruim keus uit alles, van wendbare mini's en betaalbare auto's uit de categorie economy tot stoere SUV's en snelle sportwagens. Op de site van Expedia kun je heel eenvoudig het model en de prijsklasse selecteren die je zoekt.

Rijden op Gran Canaria

De Spaanse verkeersregels komen in grote lijnen overeen met de Belgische, maar verdiep je er vooraf in, zodat je geen fouten begaat. Zo geldt er bijvoorbeeld een lager toegelaten alcoholpromillage voor mensen die korter dan twee jaar hun rijbewijs hebben. De grootste snelweg van het eiland is de GC-1, die vanaf de luchthaven gezien naar het noorden en het zuiden loopt. Als Las Palmas je bestemming is, volg je de GC-1 in noordelijke richting. Met een huurauto bereik je bezienswaardigheden die anders lastig te bereiken zouden zijn, zodat je bijvoorbeeld de exotische dieren van Palmitos Park niet hoeft te missen.