Asturias

Spanje
Aquarium van Gijón toont een zonsondergang, moderne architectuur en bewegwijzering

Neem een welverdiende vakantie en geniet van de prachtige natuur in deze regio aan de noordkust van Spanje. Ontdek ook de culturele bezienswaardigheden in de steden.

Asturië staat ook wel bekend als 'Groen Spanje' vanwege de weelderige valleien, bossen, rivieren, grotten en bergen. Je treft hier dan ook een afwisselend en beeldschoon landschap en een spectaculaire kustlijn. Maar de ongerepte natuur is slechts een deel van de charme. Traditionele dorpen, grote steden, fijne stranden, oude monumenten en gastronomische hoogstandjes liggen allemaal op je te wachten. Wandel over bergpassen, zoek naar wilde dieren in de bossen, ontspan op het strand en bezoek eeuwenoude kerken en kathedralen.

Een groot deel van de regio bestaat uit beschermd gebied. Verken enkele van de zes biosfeerreservaten, waaronder de meren van het Parque Natural Somiedo en de bossen en stranden van Oscos-Eo. Ga wandelen, klimmen en kajakken in het Parque Nacional Picos de Europa, het eerste nationale park van Spanje. Geniet van nog meer natuurschoon tijdens een autorit door de bergen van Sistema Central.

Bezoek het Parque Natural de las Fuentes del Narcea, Degaña e Ibias om wolven en Cantabrische bruine beren te zien. Spot nog meer dieren zoals herten, vossen en otters in het natuurpark Las Ubiñas-La Mesa.

Neem tijdens je vakantie ook de tijd om de dorpjes en steden van Asturië te verkennen. Ga naar Oviedo, de hoofdstad van de regio. Ontdek hier het middeleeuwse centrum, waar je een bezoek kunt brengen aan het Plaza de Trascorrales en het 17e-eeuwse Stadhuis van Oviedo. Kom meer te weten over het eeuwenoude verleden van Noord-Spanje in het Museo Arqueológico de Asturias en geniet van een gastronomische tour bij de Mercado El Fontan.

Er is ook meer dan genoeg te doen in de andere steden van deze regio. Verblijf in Gijón, een mooie stad aan de Atlantische kust. Hoewel het nog steeds deels een industriële stad is, heeft Gijón een moderne make-over gehad en zijn er nu boulevards, groene parken en winkelcentra te vinden. Ten westen van Gijón ligt Avilés, een andere kuststad. Bezoek hier tentoonstellingen in het futuristisch ogende Centro Niemeyer. Slenter door de oude wijk en ontspan op het strand en in het Parque de Ferrera.

Ervaar de geschiedenis, steden, cultuur en wilde natuur van Asturië door naar de internationale luchthaven te vliegen, op 47 kilometer afstand van Oviedo en 14 kilometer van Avilés. Maak hier tijdens je vakantie gebruik van de bus, trein of auto.

Populaire steden in Asturias

Palacio de Exposiciones y Congresos inclusief een zonsondergang, een stad en moderne architectuur
Oviedo
Staat bekend om Kathedralen, Cafés en Monumenten
Ontdek de stad die de inspiratiebron was voor een van de meesterwerken van de Spaanse literatuur en bewonder de architectonische schoonheid van de straten. Geniet ook van overheerlijke lokale gerechten en cider van wereldklasse.

Redenen voor een bezoekje

  • Kathedraal van Oviedo
  • Universiteit van Oviedo
  • Stadhuis van Oviedo
Gijon bevat algemene kustgezichten en een kuststadje
Gijon
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Culturele activiteiten en Monumenten
Vanwege de unieke ligging tussen de bergen en de zee en het interessante en moderne culturele aanbod is Gijón de ideale bestemming voor een weekendtrip.

Redenen voor een bezoekje

  • Muséu del Pueblu d'Asturies
  • Cimadevilla
  • Talasoponiente
Llanes inclusief vredige uitzichten, een kuststadje en ruige kustlijn
Llanes
Staat bekend om Kleine stad, Platteland en Avontuurlijk
Deze kleine plaats in Asturië heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie: mooie stranden, heerlijk eten, historisch erfgoed en populaire festivals.
Villaviciosa
Villaviciosa
Staat bekend om Dineren, Vriendelijke mensen en Museums
Natuurgebieden, stranden, religieuze gebouwen en de kenmerkende Asturische cider: een vakantie in Villaviciosa biedt elk wat wils.