Huur een auto in Californië

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Californië

De Amerikaanse staat Californië is de perfecte bestemming voor een enorm afwisselende en indrukwekkende vakantie. Met een huurauto verken je in alle vrijheid de schitterende natuur met zijn bergen, bossen, stranden en woestijngebieden. Een reis in Californië is natuurlijk niet compleet zonder zelf te hebben rondgewandeld in iconische steden als het hippe San Francisco met zijn Golden Gate Bridge en sterrenstad Los Angeles.

Vind jouw huurauto in Californië

Het is in de Verenigde Staten lastig rondreizen zonder auto, zeker als je naar eigen plan de uithoeken wilt verkennen. Door online te boeken via Expedia kun je in en rond elke stad, dorp of luchthaven een auto huren bij gerenommeerde verhuurbedrijven. Als je in deze uitgestrekte staat niet weer terug naar je vertrekpunt wilt hoeven rijden, kan een huurauto vaak tegen een meerprijs worden ingeleverd in een andere stad. Reserveer bijvoorbeeld een huurauto in San Francisco en maak een prachtige rit langs de schilderachtige kust van de Stille Oceaan naar strandparadijs San Diego. Je kunt natuurlijk ook een auto huren in Los Angeles om van daaruit in oostelijke richting naar Death Valley, de heetste en laagste plek op het westelijk halfrond, te rijden of om een gokje te gaan wagen in het beroemde en beruchte Las Vegas in buurstaat Nevada.

Je kunt bij het boeken kiezen uit vele modellen en voorzieningen. Selecteer een zuinige compacte auto als je wat geld wilt overhouden voor een uitje naar Sea World of Disneyland. Je kunt in Californië ook heerlijk kamperen in de nationale parken zoals Yosemite National Park met zijn indrukwekkende watervallen of tussen de huizenhoge sequoiabomen in Sequoia National Park. Je hele gezin en volledige uitrusting passen dan comfortabel in een SUV of MPV. Een airco is erg prettig in de zomerse warmte en een GPS helpt je makkelijk je weg te vinden.

Rijden in Californië

De verkeersregels in Californië zijn niet veel anders dan in België. Let erop dat je ook rechts in mag halen en ingehaald kunt worden op wegen met meer dan twee rijbanen in dezelfde richting. Al het verkeer dient voor een kruispunt te stoppen bij de rode stopborden, en rijdt vervolgens verder in volgorde van aankomst. Bij het huren van een auto is een creditcard noodzakelijk. Ook mogen bestuurders jonger dan 21 of 25 jaar niet altijd huren of moeten ze een toeslag betalen om de huurauto te mogen besturen.