Texas

Verenigde Staten
Reunion Tower bevat een wolkenkrabber, een stad en nachtleven

De grootste van de aaneengesloten Amerikaanse staten doet alles op groot formaat: olie, muziek, stranden en historisch erfgoed.

Bezoek Texas om moderne steden en de vroege Westerse geschiedenis te ontdekken. Met zijn grote oppervlakte heeft Texas een uitzonderlijk lange kustlijn, van meer dan 960 kilometer lang. Deze kustlijn heeft enkele barrière-eilanden die de kust van de Golf van Mexico beschermt, ideaal voor vogelspotters. Ga daarnaast op zoek naar zeeschildpadden en dolfijnen, huur een boot voor een middag sportief vissen, geniet van paardrijden door het zand en ga zonnen en zwemmen bij de stranden.

Galveston vormt een eiland in de Golf van Mexico en biedt volop strandactiviteiten, maar ook genoeg te doen als je niet van het strand houdt. Ontdek van alles over de olie-industrie via allerlei activiteiten in het Ocean Star Offshore Drilling Rig & Museum. Vraag een plattegrond voor een speurtocht naar zo'n 30 sierlijke en grillige boomstandbeelden die over het eiland liggen verspreid. Ze zijn uitgehouwen uit de bomen die tijdens de orkaan Ike in 2008 verwoest werden.

In het missiegebouw de Alamo van San Antonio kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Texas onder het bewind van de Spanjaarden, Mexicanen en de Confederatie. Een kleine groep beroemde Texanen, waaronder Davey Crockett en James Bowie, verdedigde de Alamo van de Mexicaanse generaal Santa Anna totdat ze na een 13e-daagse belegering in 1836 werden verslagen.

Houston is gebouwd met de opbrengsten uit de olie-industrie en vormt een grote stad met een uitgestrekt, bruisend centrum. Kies in het Museum District uit enkele van de meer dan 18 culturele instellingen.

En bezoek Dallas, de grootste stad van Texas, en het Sixth Floor Museum, dat in het teken staat van de aanslag op president Kennedy. Andere beroemde stadsattracties zijn het Dallas Museum of Art en het Dallas World Aquarium. Voor een van de grootste collecties van moderne kunst in het land moet je in het Modern Art Museum zijn, te vinden in de nabije stad Fort Worth. Ernaast staat het Amon Carter Museum of American Art.

Verder kun je de LBJ Presidential Library in Austin bezoeken om fascinerende herinneringen te zien uit het leven en het presidentschap van Lyndon Baines Johnson. Jaarlijks organiseert de stad het 5-daagse South by South-muziekfestival en heeft de stad zich op de wereldkaart gezet als grote, internationale muziek- en medialocatie.

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen maken in het Big Bend National Park, waar de Rio Grande doorheen stroomt. Bekijk versteend koraalrif en de hoogste bergpiek van Texas in het Guadalupe Mountains National Park.

Je bezoek is niet compleet zonder een authentiek Texaanse chili te hebben geproefd. Ga op zoek naar een lokale kookwedstrijd hiervoor die maandelijks door minstens tien steden van de staat gesponsord worden.

Populaire steden in Texas

Houston inclusief een park
Houston
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Basketbal en Kunst
Houston staat bekend om zijn rundvlees, olie- en gasindustrie. Daarnaast tref je er een creatieve energie aan. Ballet en theater bestaan hier zij aan zij met rodeo's en Gridiron Football.

Redenen voor een bezoekje

 • Dierentuin van Houston
 • Discovery Green
 • Hermann Park
Dallas inclusief een wolkenkrabber, skyline en een stad
Dallas
Staat bekend om Basketbal, Kunst en Landschap
Dallas wordt gezien als het hart van Texas en biedt cultureel erfgoed, een zuiderse charme en natuurlijk veel soul.

Redenen voor een bezoekje

 • American Airlines Center
 • Dallas Heritage Village
 • Kunstmuseum van Dallas
Lady Bird Lake inclusief een stad, skyline en een meer of poel
Austin
Staat bekend om Basketbal, Meren en Landschap
Deze grote zuidelijke stad is trots op haar excentrieke imago: de hoofdstad van Texas combineert hightechindustrie met een onafhankelijke instelling.

Redenen voor een bezoekje

 • Regeringsgebouw van Texas
 • Congrescentrum van Austin
 • Beeldentuin en Museum Umlauf
Sundance Square bevat een wolkenkrabber
Fort Worth
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Basketbal en Dierentuin

Redenen voor een bezoekje

 • AT&T Stadium
 • Six Flags Over Texas
 • Globe Life Park in Arlington
Botanische tuinen van San Antonio inclusief een park, moderne architectuur en een vijver
San Antonio
Staat bekend om Uitzicht op de rivier, Wandelen en Historisch
San Antonio: bekend van de Alamo, waar 189 Texanen sneuvelden toen ze hun staat tegen Mexicaanse soldaten verdedigden, een cruciaal moment in de Texaanse Revolutie.

Redenen voor een bezoekje

 • Alamodome
 • Mission San José
Corpus Christi bevat een kuststadje, een wolkenkrabber en een baai of haven
Corpus Christi
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Aquariums en Kamperen
Deze 'sprankelende stad aan zee' heet gezinnen, natuurliefhebbers en degenen die de cultuur van Zuid-Texas willen ervaren hartelijk welkom.