Je huurauto in Portugal

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Portugal

Super autodeals in Portugal

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Portugal bekijken
Alle auto’s bekijken

Portugal is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, cultuur en schone gebouwen houdt. Bezichtig bijvoorbeeld het Convento de Cristo, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of de burcht Castelo de São Jorge in de hoofdstad. Rijd met een huurauto van Expedia naar Porto, parkeer je wagen bij je hotel en geniet van een heerlijk glas port.

Een auto huren in Portugal

Wanneer je een vakantie of zakenreis naar Portugal plant en een huurauto overweegt, bepaal je eerst waar je de auto eigenlijk wilt ophalen. Als je een auto huurt in Lissabon heb je immers andere keuzemogelijkheden dan wanneer je een auto huurt om door de Algarve te rijden. Je kunt zelfs overwegen je auto op te halen in bijvoorbeeld Lissabon, maar deze terug te brengen in Faro, aangezien veel van de grotere autoverhuurbedrijven dit alternatief aanbieden. Voor een huurauto in Portugal betaal je relatief weinig, geheel afhankelijk van het model natuurlijk. Vul de huurperiode in en kies in het overzicht een internationale of Portugese autoverhuurder. Je kunt het aanbod bovendien filteren op autotype, zoals een economy model om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden of een premium auto als je samen met je gezin comfortabel wilt reizen. Sommige locaties zijn populair, dus wacht niet te lang met reserveren. De meeste auto's zijn gelukkig uitgerust met airconditioning, al kan het geen kwaad daar even op te letten voordat je iets uitkiest. Ook iets om op te letten is of het een handgeschakeld of automatisch model betreft, zodat je gewoon kunt rijden in het soort auto dat je gewend bent.

Rijden in Portugal

In Portugal zijn de hoofdwegen doorgaans in goede staat. Op sommige van deze wegen wordt tol geheven. Parkeren mag niet overal, bijvoorbeeld niet wanneer langs het trottoir een gele streep is getrokken. Een belangrijk weetje als je met kinderen reist, is dat ze niet voorin mogen zitten als ze nog klein en jong zijn. Verdiep je ook in de verkeersregels. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/uur rijden, daarbuiten 90, op autowegen 100 en op snelwegen 120. Maar vergeet bovenal niet om te genieten van de woeste Beiras of het idyllische Alentejo wanneer je daardoorheen rijdt. Je zult schitterende gebieden zien die je zonder huurauto van Expedia aan je voorbij had moeten laten gaan.

Veelgestelde vragen