Je huurauto in Portugal

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Portugal

Portugal is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, cultuur en schone gebouwen houdt. Bezichtig bijvoorbeeld het Convento de Cristo, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of de burcht Castelo de São Jorge in de hoofdstad. Rijd met een huurauto van Expedia naar Porto, parkeer je wagen bij je hotel en geniet van een heerlijk glas port.

Een auto huren in Portugal

Wanneer je een vakantie of zakenreis naar Portugal plant en een huurauto overweegt, bepaal je eerst waar je de auto eigenlijk wilt ophalen. Als je een auto huurt in Lissabon heb je immers andere keuzemogelijkheden dan wanneer je een auto huurt om door de Algarve te rijden. Je kunt zelfs overwegen je auto op te halen in bijvoorbeeld Lissabon, maar deze terug te brengen in Faro, aangezien veel van de grotere autoverhuurbedrijven dit alternatief aanbieden. Voor een huurauto in Portugal betaal je relatief weinig, geheel afhankelijk van het model natuurlijk. Vul de huurperiode in en kies in het overzicht een internationale of Portugese autoverhuurder. Je kunt het aanbod bovendien filteren op autotype, zoals een economy model om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden of een premium auto als je samen met je gezin comfortabel wilt reizen. Sommige locaties zijn populair, dus wacht niet te lang met reserveren. De meeste auto's zijn gelukkig uitgerust met airconditioning, al kan het geen kwaad daar even op te letten voordat je iets uitkiest. Ook iets om op te letten is of het een handgeschakeld of automatisch model betreft, zodat je gewoon kunt rijden in het soort auto dat je gewend bent.

Rijden in Portugal

In Portugal zijn de hoofdwegen doorgaans in goede staat. Op sommige van deze wegen wordt tol geheven. Parkeren mag niet overal, bijvoorbeeld niet wanneer langs het trottoir een gele streep is getrokken. Een belangrijk weetje als je met kinderen reist, is dat ze niet voorin mogen zitten als ze nog klein en jong zijn. Verdiep je ook in de verkeersregels. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/uur rijden, daarbuiten 90, op autowegen 100 en op snelwegen 120. Maar vergeet bovenal niet om te genieten van de woeste Beiras of het idyllische Alentejo wanneer je daardoorheen rijdt. Je zult schitterende gebieden zien die je zonder huurauto van Expedia aan je voorbij had moeten laten gaan.


Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Portugal wil annuleren?
Onze klantenservice beschikt over alle informatie over dit onderwerp. In bijna alle gevallen is een terugbetaling mogelijk, als je de boeking ten minste zes uur van tevoren annuleert. Het kan geen kwaad om de voorwaarden te lezen, omdat er ook een paar uitzonderingen zijn.
Welke auto's kan ik huren in Portugal?
Volle straten en krappe parkeerplekken zijn geen enkel probleem voor economy auto’s, de meest geboekte huurauto’s in Portugal. Pak de sleutels en start de motor van een van deze wagens en manoeuvreer je door het verkeer met souplesse. Aangezien ze voordelig, betrouwbaar en zuinig in het verbruik zijn, laten deze kleine auto’s nauwelijks iets te wensen over. Maar je kunt Portugal verkennen in vrijwel elk soort huurauto. Compacte, midsize en premium modellen behoren tot je opties.
Waarom zou ik bij Expedia een huurauto voor Portugal boeken?
Met onze exclusieve kortingen voor leden en geweldige selectie autoverhuurbedrijven, is het makkelijk om bij Expedia de ideale auto voor jouw reis te vinden tegen de laagste prijs. Je kunt auto’s vergelijken van aanbieders in Portugal. Als je daarnaast ook hotels en vluchten toevoegt aan je boeking, kun je met onze pakketdeals zelfs nog meer korting pakken.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Portugal bij Expedia?
Expedia maakt het heel makkelijk om tarieven, aanbiedingen en verhuurbedrijven te vergelijken en ervaringen te bekijken. Combineer jouw huurwagen voor Portugal met je boekingen van vluchten en hotels om optimaal te besparen.
Wat is de minimumleeftijd om een auto in Portugal te kunnen huren?
Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar om achter het stuur te kunnen kruipen van een huurauto in Portugal. Weet dat jonge bestuurders mogelijk beperkt zijn tot het huren van specifieke autotypes, zoals economy en compacte auto’s. Verder geldt er soms een hogere minimumleeftijd voor speciale en luxe voertuigen. Veel van de autoverhuurders rekenen bovendien een toeslag voor jonge bestuurders. Kijk de regels zorgvuldig na voordat je boekt en houd rekening met mogelijke extra kosten.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Portugal?
Je hebt meestal alleen maar een geldig rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam nodig wanneer je de auto ophaalt. Als je geen verzekering bij het autoverhuurbedrijf wilt afsluiten, wordt soms ook gevraagd of je een bewijs kunt laten zien van een autoverzekering die elders is afgesloten. Regels zoals deze zijn vaak verschillend per leverancier, dus kijk deze zeker even na voordat je boekt.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Portugal?
Dat kan, en het geweldige nieuws is dat aanbieders hun prijzen vaak verlagen als je voor een langere huurperiode kiest. Ontdek onze autoverhuurdeals voor de lange termijn in Portugal en ga ervandoor met een uitstekende aanbieding.
Waar kan ik een auto huren in Portugal als ik jonger dan 25 ben?
Als je als jonge bestuurder een auto hoopt te huren in Portugal, is het aan te raden om de algemene voorwaarden van de verhuurbedrijven waar je in geïnteresseerd bent goed door te nemen. Sommige van hen verhuren wel aan bestuurders van onder de 25, andere niet. Je betaalt mogelijk een toeslag als je tussen de 21 en 24 jaar oud bent. Om ongewenste verrassingen bij het verhuurkantoor te vermijden, is het goed om te controleren of er extra kosten worden berekend.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia