Je huurauto in Portugal

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Portugal

Portugal is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, cultuur en schone gebouwen houdt. Bezichtig bijvoorbeeld het Convento de Cristo, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of de burcht Castelo de São Jorge in de hoofdstad. Rijd met een huurauto van Expedia naar Porto, parkeer je wagen bij je hotel en geniet van een heerlijk glas port.

Een auto huren in Portugal

Wanneer je een vakantie of zakenreis naar Portugal plant en een huurauto overweegt, bepaal je eerst waar je de auto eigenlijk wilt ophalen. Als je een auto huurt in Lissabon heb je immers andere keuzemogelijkheden dan wanneer je een auto huurt om door de Algarve te rijden. Je kunt zelfs overwegen je auto op te halen in bijvoorbeeld Lissabon, maar deze terug te brengen in Faro, aangezien veel van de grotere autoverhuurbedrijven dit alternatief aanbieden. Voor een huurauto in Portugal betaal je relatief weinig, geheel afhankelijk van het model natuurlijk. Vul de huurperiode in en kies in het overzicht een internationale of Portugese autoverhuurder. Je kunt het aanbod bovendien filteren op autotype, zoals een economy model om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden of een premium auto als je samen met je gezin comfortabel wilt reizen. Sommige locaties zijn populair, dus wacht niet te lang met reserveren. De meeste auto's zijn gelukkig uitgerust met airconditioning, al kan het geen kwaad daar even op te letten voordat je iets uitkiest. Ook iets om op te letten is of het een handgeschakeld of automatisch model betreft, zodat je gewoon kunt rijden in het soort auto dat je gewend bent.

Rijden in Portugal

In Portugal zijn de hoofdwegen doorgaans in goede staat. Op sommige van deze wegen wordt tol geheven. Parkeren mag niet overal, bijvoorbeeld niet wanneer langs het trottoir een gele streep is getrokken. Een belangrijk weetje als je met kinderen reist, is dat ze niet voorin mogen zitten als ze nog klein en jong zijn. Verdiep je ook in de verkeersregels. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/uur rijden, daarbuiten 90, op autowegen 100 en op snelwegen 120. Maar vergeet bovenal niet om te genieten van de woeste Beiras of het idyllische Alentejo wanneer je daardoorheen rijdt. Je zult schitterende gebieden zien die je zonder huurauto van Expedia aan je voorbij had moeten laten gaan.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Portugal wil annuleren?
Het annuleren van een voorafbetaalde reservering kan meestal kosteloos en met terugbetaling indien dit minimaal zes uur voor de ophaaltijd wordt doorgegeven. Dit is echter niet altijd het geval. Het is daarom altijd een goed idee om je reserveringsbevestiging en het annuleringsbeleid van het autoverhuurbedrijf te bekijken. Kun je het antwoord hier niet vinden? Ga dan naar onze klantenservice.
Welke soorten auto's kan ik huren in Portugal?
Drukke wegen en kleine parkeerplekken vormen geen enkel obstakel voor economy auto’s, de meest geboekte huurauto’s in Portugal. Pak de sleutels en start de motor van een van deze wagens en manoeuvreer je door het drukke verkeer met het grootste gemak. Aangezien ze voordelig, betrouwbaar en energiezuinig zijn, laten deze kleine auto’s weinig te wensen over. Maar je kunt Portugal prima verkennen in vrijwel elk type auto. Compacte modellen, SUV’s en fullsize wagens behoren bijvoorbeeld ook tot de opties.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Portugal via Expedia?
Het is heel simpel om een geweldige deal te vinden bij Expedia. Je hoeft enkel een auto te selecteren die aan je wensen voldoet, je reisdatums en ophaal- en inleverlocatie in te vullen en je kunt aanbiedingen vergelijken bij de bekende autoverhuuraanbieders. Bespaar nog meer wanneer je je huurautoreservering voor Portugal combineert met vluchten en hotels.
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Portugal?
Iedereen met een geldig rijbewijs die 18 of ouder is, kan een voertuig huren in Portugal. Hoewel enkele verhuurbedrijven bestuurders jonger dan 18 toestaan, dienen deze vaak een toeslag te betalen. Bekijk wat de exacte regels zijn en hoeveel het precies kost voordat je de auto reserveert. Bovendien zijn er vaak beperkingen op het type auto dat jonge bestuurders kunnen huren. Zo geldt er vaak een hogere minimumleeftijd voor speciale voertuigen.
Wat heb je nodig om een auto in Portugal te huren?
De meeste verhuurders vereisen twee dingen: je rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam. Als je liever niet gebruikmaakt van de verzekering van de autoverhuurder, dan heb je vaak ook een bewijsstuk dat je die elders hebt afgesloten nodig. Lees de regels goed door, zodat je weet wat je mee moet nemen bij het ophalen van de auto.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Portugal?
Dat kan, en het fantastische nieuws is dat bedrijven vaak lagere tarieven rekenen voor langere huurperiodes. Verken onze autoverhuurdeals voor de lange termijn in Portugal en rijd weg met een geweldige aanbieding.
Waar vind ik een huurauto in Portugal als ik jonger dan 25 ben?
Het is verstandig om het leeftijdsbeleid van de autoverhuurbedrijven in Portugal waar je interesse in hebt op te zoeken. Als je jonger dan 25 bent, moet je er rekening mee houden dat sommige bedrijven extra toeslagen rekenen. Het is fijn om dit van tevoren te weten, zodat je je budget hierop kunt aanpassen. Elk autoverhuurbedrijf heeft haar eigen regels voor jongere bestuurders, dus zorg ervoor dat je dit goed controleert.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia