Jersey

Reisgids
St Ouen bevat algemene kustgezichten, landschappen en een kuststadje

Videoreisgids voor Jersey

Adembenemende landschappen, stranden en eeuwenoude kastelen naast een zeer bijzondere keuken maken het Kanaaleiland Jersey zo'n aantrekkelijke bestemming.

Jersey de grootste van de Kanaaleilanden en is een bestemming die je in alle rust kunt verkennen. Het eiland heeft een prachtige kustlijn en de schilderachtige landschappen worden gesierd door kleine dorpjes en middeleeuwse bezienswaardigheden. Jersey is een Brits kroonbezit, maar ligt dichterbij de kust van Frankrijk dan van Engeland.

Het eiland is 14 km breed en 8 km lang en kan heel goed te voet of op de fiets worden verkend. St. Helier is de hoofdstad van het eiland. Hier vinden allerlei activiteiten plaats. Bezoek museums die je leiden langs de geschiedenis van het eiland op het gebied van de zeevaart en smokkelaars.

Veel mensen bezoeken Jersey vanwege het prachtige, gevarieerde landschap met glooiende heuvels, de groene weiden, schitterende kustlijnen en afgesloten baaien. Maak een wandeling door het bos Fern Valley ten noorden van St. Helier. Kom tot rust op de mooie, zuidelijke stranden St. Brelade’s Bay en St. Aubin.

Aan de westkust ligt het Les Mielles Nature Reserve, waar veel verschillende wandelroutes doorheen lopen en waar veel vogelssoorten te zien zijn. Verken het ruige duinlandschap bij St. Ouen’s Bay, een populair strand onder surfers en kitesurfers. Aan de noordkust kun je wandelen langs de rotswanden van La Gréve de Lecq. Daarnaast zijn de gezellige vissersdorpjes Bonne Nuit Bay en Rozel een bezoekje waard.

De geschiedenis van het eiland gaat 800 jaar terug en er zijn verschillende bezienswaardigheden te zien die herinneren aan het verleden. Bezoek het 16e-eeuwse Elizabeth Castle, het voormalige onderkomen van de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Walter Raleigh. Bekijk Mont Orgueil, de vesting op de heuvel die het eiland heeft beschermd tegen een Franse invasie. Luister naar verhalen over de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Jersey War Tunnels.

Jersey heeft veel te bieden als het gaat om lekker eten. Op het eiland wordt veel gebruikgemaakt van lokaal verbouwde producten. Proef schelpdieren bij Bouley Bay en oesters bij Grouville. Als je het eiland in mei of juni bezoekt kun je zien hoe de boeren de beroemde Jersey Royal-aardappels oogsten. Tijdens een bezoek in juli kun je deelnemen aan het Jersey Fish Festival.

Jersey is te bereiken met een veerboot vanaf de zuidkust van Engeland of vanuit het noordwesten van Frankrijk. Eenmaal op het eiland is alles in 30 min te bereizen. De rustige wegen zorgen ervoor dat je heerlijk ontspannen vakantie kunt vieren.

Populaire steden in Jersey

Kasteel Elizabeth toont kasteel of paleis en ook een man
St. Helier
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Bars
Saint Helier is de hoofdstad van Jersey, het grootste Kanaaleiland. In deze levendige havenstad met musea, forten, markten en stranden hoef je je niet te vervelen.

Redenen voor een bezoekje

  • Port of Jersey
  • St. Helier Central Market
  • Kasteel Elizabeth
Parish Church of St. Brelade inclusief een kuststadje, algemene kustgezichten en een zandstrand
Saint Brelade
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Stranden en Dineren
Geniet van het gevoel van afzondering en rust terwijl je de middeleeuwse kapel en het zandstrand van dit gebied bezoekt. Ga voor meer actie naar het Valley Adventure Centre in het bos.

Redenen voor een bezoekje

  • Vuurtoren Corbiere
  • Parish Church of St. Brelade
Plattelandsmuseum van Hamptonne toont historisch erfgoed, een huis en een park
Saint Lawrence
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Bars
Dit uitgestrekte parochiegebied met een uitgebreid ondergronds labyrint aan oorlogstunnels wordt bekroond door de prachtige St. Matthews Glass Church.

Redenen voor een bezoekje

  • Oorlogstunnels van Jersey - Duits ondergrondsziekenhuis