Saint Brelade

Reisgids
Saint Brelade
Geniet van het gevoel van afzondering en rust terwijl je de middeleeuwse kapel en het zandstrand van dit gebied bezoekt. Ga voor meer actie naar het Valley Adventure Centre in het bos.

St. Brelade, weggestopt in een afgelegen deel van Jersey, is een parochiegebied dat voornamelijk uit graslanden en historische overblijfselen bestaat. Door de schilderachtige dorpen slingeren wandelpaden die naar kliftoppen met uitzicht op afgelegen zandstranden leiden. Geniet van de natuur in de verschillende tuinen en landelijke weilanden met uitzicht op zee.

Om meer te weten te komen over de oorsprong van het gebied, ga je naar de Parish Church of St. Brelade. Stap er binnen en bekijk de indrukwekkende stenen pilaren en glas-in-loodramen. De bijbehorende middeleeuwse Fisherman’s Chapel, een van de laatste in zijn soort op het eiland, biedt een prachtig uitzicht op de baai. Bestudeer de eeuwenoude fresco’s die de binnenste vensterboog versieren.

Loop naar het zandstrand St. Brelade’s Bay Beach en huur kajaks en opblaasspeelgoed om mee het water op te nemen. Proef verder oesters en krab in een visrestaurant dat over het strand uitkijkt.

De plattelandsomgeving van St. Brelade maakt het een ideale wandelplek. Struin door het Sir Winston Churchill Park, dat bij het strand ligt, en bekijk de waterval en de buste van de voormalige Britse premier naar wie het park vernoemd is. Ga verder landinwaarts naar de 6000 vierkante meter grote Reg’s Garden om de koi-vijver en de Fairy Garden te bewonderen.

Of maak de Railway Walk, van St. Aubin tot de zuidwestelijke kaap van Jersey. De route volgt veel van de oude spoorlijn en eindigt met uitzicht op de Corbière Lighthouse. Bekijk de WWII German Naval Tower MP2 vlak in de buurt en de WWII Bunker, die meer inzicht bieden in de periode dat het eiland door de Duitsers bezet was.

Voor wat afwisseling kun je je gezin meenemen naar de speeltuin Valley Adventure Centre, die in het bos ligt. Probeer spannende activiteiten, zoals ziplinen, paintballen en boogschieten.

Dit parochiegebied strekt zich uit langs de zuidwestelijke bocht van Jersey, waaronder de zuidelijke uithoeken van het Les Mielles Nature Reserve. Vlieg naar de luchthaven van Jersey en rijd dan in zuidelijke richting naar deze stad. Ontdek de historische overblijfselen en stranden van zijn noordelijke tegenhanger: de parochiegemeente St. Ouen.

St. Brelade’s Beach, met de parochiekerk en de kapel op de achtergrond, is een van de bekendste beelden van het eiland.

The Biarritz Hotel
The Biarritz Hotel
3 out of 5
St. Brelade's Bay, Mont Sohier, St. Brelade
De prijs is € 159 per nacht van 13 aug. tot 14 aug.
€ 159
per nacht
13 aug. - 14 aug.
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Saint Brelade bij dit hotel vlak bij het strand. Geniet van gratis wifi, ontbijt en roomservice. De populaire attracties St ...