Saint Lawrence

Reisgids
Oorlogstunnels van Jersey - Duits ondergrondsziekenhuis toont interieur en ook een klein groepje mensen
Dit uitgestrekte parochiegebied met een uitgebreid ondergronds labyrint aan oorlogstunnels wordt bekroond door de prachtige St. Matthews Glass Church.

Het grote parochiegebied St. Lawrence ligt in het hart van het eiland Jersey en wordt gevormd door allerlei schilderachtige nederzettingen. De zuidelijke kuststrook kijkt uit over St. Aubin’s Bay, terwijl het landschap verder landinwaarts door valleien, weiden en boerderijen wordt gekarakteriseerd. Bezoek de lokale musea om meer te weten te komen over de lastige tijd die het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog beleefde.

De Jersey War Tunnels vormen een doolhof aan ondergrondse paden die door de Duitsers zijn aangelegd om zich tegen geallieerde bombardementen te verdedigen. Daal af in de diepe en smalle tunnels en haast je door de tentoonstellingen. Foto’s tonen het resultaat van de 5 jaar durende Duitse bezetting van het eiland, dat door het Britse vasteland weerloos werd achtergelaten. Bekijk een tentoonstelling over een typisch huishouden van toen en kom meer te weten over het effect van de bezetting op de voedselrantsoenen.

Wandel een paar minuten in zuidwestelijke richting bij Le Moulin de Quétivel te komen. Als enige werkende watermolen op het eiland is dit de ideale plek om er meer over te weten te komen. Exposities bieden meer inzicht in de industriële, landbouw- en exportgeschiedenis van Jersey.

Het Hamptonne Country Life Museum zet deze traditie voort. De tentoonstellingen bestaan onder andere uit ouderwetse gereedschappen en machines die voor het werk op de boerderij werden gebruikt. Neem je kinderen mee naar de speelplaatsen en laat ze de varkens en koeien aaien.

Naast Coronation Park, dat langs het strand loopt, staat de St. Matthew’s Church, die vanwege de glazen kunstwerken van de Franse ontwerper René Lalique ook wel als ‘de glaskerk’ bekend staat. Bewonder de engelen van matglas en de glinsterende wanden in deze met glas gevulde kerk, die uit 1840 dateert.

Ga verder naar het strand en haal bij een van de cafés verse vis. Terwijl je in westelijke richting over het strand struint, kun je uitkijken naar de Beaumont Tower, die in de 18e eeuw werd gebouwd.

De parochiegemeente strekt zich van het centrum van het eiland uit naar St. Aubin’s Bay aan de zuidkust, tussen St. Aubin en St. Helier. Vlieg naar de luchthaven van Jersey, waarvandaan je binnen 10 minuten rijden naar het oosten in het hart van het gebied staat.

Met een bezoek aan St. Lawrence kom je veel over de fascinerende militaire en agrarische geschiedenis van Jersey te weten.

Waar overnachten in Saint Lawrence

Default Image

Bel Royal

In Bel Royal zelf valt misschien niet erg veel te beleven, maar in de omliggende omgeving vind je bezienswaardigheden zoals Oorlogstunnels van Jersey - Duits ondergrondsziekenhuis en St. Helier Beach.

Bel Royal