Saint Lawrence

Reisgids
Plattelandsmuseum van Hamptonne toont historisch erfgoed, een huis en een park
Dit uitgestrekte parochiegebied met een uitgebreid ondergronds labyrint aan oorlogstunnels wordt bekroond door de prachtige St. Matthews Glass Church.

Het grote parochiegebied St. Lawrence ligt in het hart van het eiland Jersey en wordt gevormd door allerlei schilderachtige nederzettingen. De zuidelijke kuststrook kijkt uit over St. Aubin’s Bay, terwijl het landschap verder landinwaarts door valleien, weiden en boerderijen wordt gekarakteriseerd. Bezoek de lokale musea om meer te weten te komen over de lastige tijd die het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog beleefde.

De Jersey War Tunnels vormen een doolhof aan ondergrondse paden die door de Duitsers zijn aangelegd om zich tegen geallieerde bombardementen te verdedigen. Daal af in de diepe en smalle tunnels en haast je door de tentoonstellingen. Foto’s tonen het resultaat van de 5 jaar durende Duitse bezetting van het eiland, dat door het Britse vasteland weerloos werd achtergelaten. Bekijk een tentoonstelling over een typisch huishouden van toen en kom meer te weten over het effect van de bezetting op de voedselrantsoenen.

Wandel een paar minuten in zuidwestelijke richting bij Le Moulin de Quétivel te komen. Als enige werkende watermolen op het eiland is dit de ideale plek om er meer over te weten te komen. Exposities bieden meer inzicht in de industriële, landbouw- en exportgeschiedenis van Jersey.

Het Hamptonne Country Life Museum zet deze traditie voort. De tentoonstellingen bestaan onder andere uit ouderwetse gereedschappen en machines die voor het werk op de boerderij werden gebruikt. Neem je kinderen mee naar de speelplaatsen en laat ze de varkens en koeien aaien.

Naast Coronation Park, dat langs het strand loopt, staat de St. Matthew’s Church, die vanwege de glazen kunstwerken van de Franse ontwerper René Lalique ook wel als ‘de glaskerk’ bekend staat. Bewonder de engelen van matglas en de glinsterende wanden in deze met glas gevulde kerk, die uit 1840 dateert.

Ga verder naar het strand en haal bij een van de cafés verse vis. Terwijl je in westelijke richting over het strand struint, kun je uitkijken naar de Beaumont Tower, die in de 18e eeuw werd gebouwd.

De parochiegemeente strekt zich van het centrum van het eiland uit naar St. Aubin’s Bay aan de zuidkust, tussen St. Aubin en St. Helier. Vlieg naar de luchthaven van Jersey, waarvandaan je binnen 10 minuten rijden naar het oosten in het hart van het gebied staat.

Met een bezoek aan St. Lawrence kom je veel over de fascinerende militaire en agrarische geschiedenis van Jersey te weten.

Waar overnachten in Saint Lawrence

The Royal Yacht
The Royal Yacht
4 out of 5
Weighbridge, St. Helier, Jersey, JE2 3NF
Volledig restitueerbaar
De prijs is € 125 per nacht van 11 dec. tot 12 dec.
€ 125
per nacht
11 dec. - 12 dec.
Kies voor een 4-sterrenverblijf in St. Helier bij dit hotel met een spa. Geniet van gratis ontbijt, gratis wifi en 3 restaurants. Onze gasten zijn in hun beoordelingen ...
4,4/5 Wonderful! (999 beoordelingen)
Top verblijf in het hart van Jersey
"Fijn verblijf in Saint-Helier, vlak bij de jachthaven. Zeer vriendelijk personeel. Mooie ruime kamer."

Beoordeeld op 3 sep. 2019

The Royal Yacht
Cristina Hotel
Cristina Hotel
4 out of 5
Mont Felard, St. Aubin's Bay, St. Lawrence, Jersey, JE3 1JA
Verblijf bij dit 4-sterrenhotel in Saint Lawrence. Geniet van gratis ontbijt, gratis wifi en gratis parkeerplaatsen. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg ...
4,6/5 Exceptional! (603 beoordelingen)
Goed verzorgd hotel
"Goed hotel, een familiale sfeer en traditionele Engelse kamers, geen moderne look, wel leuk toch, ontbijt was goed. Alles was er, ei, spek, Engels ontbijt, kaas, cereal, Broodjes..."

Beoordeeld op 21 aug. 2019

Cristina Hotel
Grand Jersey Hotel & Spa
Grand Jersey Hotel & Spa
5 out of 5
Esplanade, St. Helier, Jersey, JE2 3QA
De prijs is € 142 per nacht van 5 jan. tot 6 jan.
€ 142
per nacht
5 jan. - 6 jan.
Kies voor een 5-sterrenverblijf in St. Helier bij dit hotel in luxe stijl. Geniet van gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en 2 restaurants. Onze gasten zijn ...
4,6/5 Wonderful! (989 beoordelingen)
"Top hotel met zeer goed personeel. Alles wat je wenst is aanwezig en zeer goed verzorgd."

Beoordeeld op 15 jun. 2019

Grand Jersey Hotel & Spa
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
SACO Jersey Merlin House
SACO Jersey Merlin House
4 out of 5
Pier Road, St. Helier, Jersey, JE2 3WR
Verblijf bij dit 4-sterrenappartement in St. Helier. Geniet van gratis wifi, een wasserij en een conciërgeservice. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg ...
4,8/5 Exceptional! (76 beoordelingen)
"Lovely, clean apartment. Good location close to centre of town. Friendly staff."

Beoordeeld op 5 sep. 2022

SACO Jersey Merlin House
The Uplands Serviced Apartments
The Uplands Serviced Apartments
3 out of 5
St. John's Road, Mont à L'abbe Uplands Drive, St. Helier, JE2 3LE
Verblijf bij dit 3-sterrenappartement in St. Helier. Geniet van gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en een tuin. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg te ...
4,5/5 Wonderful! (52 beoordelingen)
"Comfortable, spacious and clean, leading to a lovely holiday."

Beoordeeld op 3 okt. 2022

The Uplands Serviced Apartments
Liberty Wharf Apartments
Liberty Wharf Apartments
4 out of 5
The Esplanade, St. Helier, Jersey, JE2 3AS
Kies voor een 4-sterrenverblijf in St. Helier bij dit appartement voor zakenreizigers. Geniet van gratis wifi, een fitnesscentrum en een 24-uurs receptie. Onze ...
4,6/5 Wonderful! (227 beoordelingen)
super gelegen hotel
"bijzondere vriendelijke mensen op het eiland, je kunt overal komen , lopend, fietsend en het busstation gelijk ernaast, wij hebben veel lopend gedaan en een heleboel gezien. de temperatuur voelt 2 graden warmer aan dan het aangeeft, dus een goed vakantie temperatuur."

Beoordeeld op 13 aug. 2017

Liberty Wharf Apartments
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Steden in de buurt van Saint Lawrence