Nederland

Reisgids
Leidseplein toont een stad, straten en nachtleven
Hoewel je misschien van mening bent dat je dit kikkerlandje wel kent, valt hier van alles te beleven en te ontdekken.

Ontdek dit land van contrasten, met zowel middeleeuwse als moderne architectuur en een zowel traditionele als vooruitstrevende cultuur, de duinen en het platteland. Verken de natuur, ga voor een middagje shoppen in Amsterdam of Utrecht, of ontdek wat er allemaal nog meer te zien valt in de 12 provincies.

Natuurlijk kun je alles met de auto verkennen, maar ook met het openbaar vervoer of de fiets is het meeste bereikbaar. Maak hierbij gebruik van de duizenden kilometers aan fietspaden en verken het platteland, de bossen, historische riviersteden en de Waddeneilanden.

Bewonder alles dat het multiculturele Amsterdam te bieden heeft, waar de centraal gelegen Dam op je wacht. Bezoek daarnaast De Wallen en het Anne Frank Huis. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de talloze hoogtepunten die je in deze stad tegenkomt. Maak een rondvaart door de pittoreske grachtengordel met de geplaveide straten en scheve grachtenpanden. Bezoek het Museumplein om werken te zien van Rembrandt, Vincent van Gogh en andere meesters in het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum.

Als je vanaf hier de trein richting het noorden neemt, kun je uitstappen bij de Zaanse Schans, een goed bewaard gebleven historische plaats vol authentiek Nederlandse kenmerken. Er wonen hier nog steeds een aantal Nederlandse boeren op traditionele wijze.

Vergeet niet Den Haag te bezoeken, de stad waarin het parlement gevestigd is. Het vormt een stijlvolle stad met koninklijke paleizen, een indrukwekkend parlementsgebouw en een leuke promenade aan de kust. Voor echte Nederlandse kazen kun je terecht in Gouda of Edam, twee leuke historische steden. Na een rondvaart door de enorme haven van Rotterdam kun je de moderne kunstmusea en bijzondere moderne architectuur bekijken of een gezellige club bezoeken voor een leuk avondje uit. Ook in het zuiden van het land valt er genoeg te beleven. Bezoek hiervoor bijvoorbeeld Maastricht, waar je onder andere de grotten van de Sint Pietersberg kunt verkennen.

Vanuit België bereik je Nederland natuurlijk zo! Stap in de auto en in een paar uur ben je al in het midden van het land. Ook is het mogelijk om de trein te nemen of zelfs te vliegen.

Populaire steden in Nederland

Amsterdam toont historische architectuur, een stad en straten
Amsterdam
Staat bekend om Museums, Fietsen en (Motor)bootvaren
De bekendste, oudste en grootste stad van Nederland is een feest voor de zintuigen! Je kunt er leuk winkelen, uitgaan en talloze musea bezoeken.

Redenen voor een bezoekje

 • Anne Frank Huis
 • Leidseplein
 • Heineken Experience
Rotterdam toont een stad, winkelen en straten
Rotterdam
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums
De tweede grootste stad van Nederland biedt moderne architectuur, een gezellig uitgaansleven en talloze musea en kunst. Ideaal voor een stedentrip vlak bij huis!

Redenen voor een bezoekje

 • Erasmusbrug
 • Euromast
 • SS Rotterdam
Beestenmarkt toont een rivier of beek en een klein stadje of dorpje en ook een grote groep mensen
Den Haag
Staat bekend om Dineren, Business en Gezinsvriendelijk
De ‘Koninklijke stad aan de zee’ is ideaal om te shoppen, koninklijk erfgoed te zien en de het culturele en politieke patrimonium van Nederland te ontdekken.

Redenen voor een bezoekje

 • Vredespaleis
 • Strand van Scheveningen
 • Scheveningse Pier
Maastricht bevat nachtleven, een rivier of beek en een stad
Maastricht
Staat bekend om Kunst, Cafés en Kathedralen
Met zijn oude forten, historische panden en leuke activiteiten biedt de hoofdstad van Nederlands Limburg genoeg voor jong en oud.

Redenen voor een bezoekje

 • Vrijthof
 • Markt
 • Sint-Servaaskerk
Utrecht bevat een huis, een klein stadje of dorpje en een rivier of beek
Utrecht
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business

Redenen voor een bezoekje

 • De Dom
 • Universiteit Utrecht-Campus USP De Uithof
 • Spoorwegmuseum
Eindhoven
Eindhoven
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
De stad die door Philips groot is gemaakt, is ondertussen uitgegroeid tot een innovatieve, moderne en levendige stad

Populaire plekken om te bezoeken

Nederland

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: