Zwitserland

Reisgids
Interlaken toont een rivier of beek, een huis en bloemen
Breng een bezoek aan Zwitserland, een land bekend om zijn bergen, grote zoetwatermeren, schilderachtige steden, chocolade en kaas. Maak kennis met de cultuur en tradities van de verschillende taalgemeenschappen.

Het kleine Zwitserland is een land vol natuurpracht, met grote steden vlak bij bergen, meren, bossen, rivieren en natuurlijk de fijne, frisse lucht. Ski over de pistes, vaar op de meren en begeef je ondergronds om meer te leren over het begin van het universum.

Dankzij zo veel indrukwekkende natuur biedt Zwitserland talloze buitenavonturen. Begeef je naar de bergrsorts van Verbier, St. Moritz en Interlaken om te gaan skiën of snowboarden. Wandel door het gebergte van het Zwitsers Nationaal Park. Ervaren bergbeklimmers kunnen een tochtje wagen op de Matterhorn, de enorme piramidevormige berg in de Zwitserse Alpen.

De Zwitsers verkennen graag hun eigen land. SwitzerlandMobility is een nationaal netwerk van wandel-, fiets-, mountainbike- en kanoroutes van in totaal ruim 20.000 kilometer lang. De routes worden gemarkeerd door bordjes en hebben elk een aparte kleur. De paden worden verbonden met het enorme openbare vervoerssysteem, zodat je ze eender waar je in het land eenvoudig kunt bereiken. Er zijn ruim 80 'Rent a Bike'-locaties, waar je gewone en elektrische fietsen kunt huren.

Als je graag op een andere manier de natuur verkent, kun je de Glacier Express instappen. De trein vervoert je door de bergen, valleien en diepe ravijnen tussen Zermatt en Davos of St. Moritz. Boek een vaartochtje op een Zwitsers meer, zoals het Meer van Genève of het Meer van Zürich. Op het Vierwoudstrekenmeer kun je tijdens zonsondergang genieten van een tocht op een raderstoomboot.

Ontdek tijdens je vakantie ook een aantal Zwitserse steden. Ga shoppen in de middeleeuwse arcades van Bern, de hoofdstad van het land. Volg de geschiedenis van de Olympische beweging in het Olympisch museum van Lausanne. Bekijk de Grossmünster en zijn twee torens in Zürich, de grootste stad van het land. In Genève bevindt zich de enorme waterfontein Jet d'Eau en het CERN, de organisatie die onderzoek voert naar elementaire deeltjes. Laat je rondleiden door het ondergrondse laboratorium en ontdek hoe internationale wetenschappers proberen de mysteries van het universum te verklaren.

Zwitserland staat ook bekend om zijn chocolade en kaas. Bezoek de kaasfabrieken van Gruyères, de thuis van de gelijknamige kaas. Maak een rondleiding met gids van Maison Cailler, een Zwitserse chocoladefabriek in Broc. Sluit je in november aan bij de lokale bewoners die hulde brengen aan een meer bescheiden voedselbron op de Zibelemärit (uienmarkt). Probeer tijdens dit folklorefeest traditionele lekkernijen uit, zoals taartjes en soepen, gepaard met glühwein. In Zwitserland vinden er ook een aantal andere festivals plaats, waarbij vanalles gevierd wordt van luchtballonnen tot jodelen, dus plan je bezoek goed vooraf als je de culturele diversiteit van dit prachtige land wilt ervaren.

Populaire steden in Zwitserland

Zürichsee bevat fietsen, een tuin en een meer of poel
Zürich
Staat bekend om Meren, Museums en Live muziek

Redenen voor een bezoekje

 • Zoo Zurich
 • Opernhaus Zürich
 • Stadhuis van Zürich
Genève
Genève
Staat bekend om Meren, Winkelen en Business
Bewonder het pittoreske meer van Genève en wandel door de verzorgde straten met de internationale hoofdzetels, uitstekende musea en kunstgalerieën.

Redenen voor een bezoekje

 • Musée Patek Philippe
 • Kathedraal Saint-Pierre
 • Place du Bourg-de-Four
Basel toont een rivier of beek en een stad
Basel
Staat bekend om Historisch, Rivieren en Business
Verken het oude centrum en de musea van deze charmante stad. De stad grenst zowel aan Frankrijk als aan Duitsland en vermengt drie culturen.

Redenen voor een bezoekje

 • Munster van Bazel
 • Marktplatz
 • Kunstmuseum Basel
Klokkentoren inclusief een stad en landschappen
Bern
Staat bekend om Historisch, Winkelen en Business

Redenen voor een bezoekje

 • Parlementsgebouw van Bern
 • Museum Paul Klee
 • Rozentuin van Bern
Zermatt
Zermatt
Staat bekend om Skiën, Bergen en Wandelen
Ga skiën, klimmen en simpelweg genieten van het uitzonderlijke natuurschoon van dit Zwitserse dorp, waar een van de spectaculairste bergen op aarde de horizon domineert.

Redenen voor een bezoekje

 • Matterhorn
 • Zermatt-Matterhorn-skiparadijs
 • Matterhorn Glacier Paradise
Kapelbrug inclusief een rivier of beek, historische architectuur en sneeuw
Luzern
Staat bekend om Meren, Tours en Bergen
Deze middeleeuwse stad ligt tussen hoge bergen aan de ene kant en het Meer van Luzern aan de andere kant en staat bekend om het schilderachtige uiterlijk en de historische charme.

Redenen voor een bezoekje

 • Zwitsers Transportmuseum
 • Kapelbrug
 • KKL Luzern

Populaire plekken om te bezoeken

Zwitserland

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: