Je huurauto in Kroatië

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Kroatië

Kroatië is een land waar je een onvergetelijke vakantie kunt doorbrengen. Daar zorgen de nationale parken, waaronder het Kornaten Nationaal Park, en oude steden als Pula en Zagreb wel voor. Met een auto ter beschikking zie je het meeste en kun je je het gemakkelijkst verplaatsen. Op de site van Expedia vind je gemakkelijk een auto die past bij je vakantie of zakenreis.

Een auto huren in Kroatië

Als je naar de hoofdstad vliegt, kun je een auto huren in Zagreb. Haal na je landing je auto op en rijd meteen door naar je eindbestemming. Ook voor autoverhuur in Split en vele andere steden in Kroatië kun je op onze site kijken. De prijzen verschillen aanzienlijk per model. Kies een mini, economy of compact model als je niet al te veel wilt uitgeven. Fullsize of premium modellen bieden daarentegen weer meer luxe. Bij elke auto staat het aantal deuren en zitplaatsen aangegeven, zodat je kunt zien of de auto groot genoeg is voor het aantal personen waarmee je reist. Je kun ook op autoverhuurder filteren. Het aanbod van Expedia omvat zowel modellen van grote, internationale ondernemingen als van Kroatische bedrijven. Als je de auto ophaalt of terugbrengt bij een luchthaven, kun je bovendien selecteren of het verhuurbedrijf zich in de terminal of daarbuiten moet bevinden. Samen met de andere filters, zoals voor de prijsklasse, vind je gemakkelijk de auto die het beste past bij je vakantie of zakenreis in Kroatië.

Rijden in Kroatië

Zoals altijd wanneer je in het buitenland gaat rijden, raden we aan om eerst de lokale verkeersregels te leren kennen. In Kroatië verschillen deze op bepaalde vlakken van de Belgische. Voorbeelden zijn dat enkele maanden per jaar winterbanden verplicht zijn in bepaalde gebieden en dat er voor bestuurders jonger dan 24 jaar een lagere maximumsnelheid geldt buiten de bebouwde kom. Dat is echter niet het enige wat we aanraden. Laat je partner of kinderen een fototoestel bij de hand houden, want je zult prachtige landschappen zien, bijvoorbeeld op het bosrijke schiereiland Istrië.


Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Kroatië wil annuleren?
Als je ten minste zes uur voor de initieel besproken ophaaltijd annuleert, kom je bij de meeste voorafbetaalde boekingen in aanmerking voor een volledige terugbetaling. Dit is echter niet op iedereen van toepassing, dus het is van belang om de verhuurovereenkomst te kennen. Bekijk je reisschema voor de specificaties of bezoek onze klantenservice voor meer informatie.
Welke auto's kan ik huren in Kroatië?
Wat er ook het beste aansluit op jouw wensen! Ga voor een midsize of fullsize model als je met het hele gezin de weg op gaat, of huur een premium als je meer luxe wenst. Je kunt ook wegrijden in een economy model, de meest gekozen huurauto in Kroatië. Doordat ze scherp geprijsd en economisch in het verbruik zijn, zijn deze wagens ideaal voor soloreizigers, koppels en iedereen die niet idioot veel ruimte nodig heeft. Ze zijn erg handig om in de stad rond te rijden. Krappe parkeerplekken bemachtigen is hiermee geen probleem!
Waarom zou ik bij Expedia een huurauto voor Kroatië boeken?
Van exclusieve deals tot aan ledenaanbiedingen, je kunt er zeker van zijn dat je geld bespaart als je een huurauto boekt bij Expedia. Met aanbieders in Kroatië om je keuze uit te maken, heb je opties genoeg om een betaalbare en comfortabele wagen voor jouw reis te vinden. Maar we hebben niet alleen scherp geprijsde huurauto’s. Voeg hotels, vliegtickets en excursies toe om een voordelig vakantiepakket voor Kroatië samen te stellen. Hoe meer je bundelt, des te meer te bespaart!
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Kroatië via Expedia?
Het is eenvoudig om de beste deal te vinden bij Expedia. Je hoeft enkel de gewenste auto te selecteren, je reisdatums en ophaal- en inleverlocatie in te vullen en je kunt aanbiedingen vergelijken van de populaire autoverhuurbedrijven. Je bespaart nog meer wanneer je je huurautoboeking voor Kroatië combineert met vluchten en hotels.
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Kroatië?
Als je 18 jaar of ouder bent kun je een auto huren in Kroatië. Denk eraan dat de meeste bedrijven een toeslag rekenen voor jonge bestuurders voor de dekking van het hogere risico op schade of ongevallen. Verder mogen jonge bestuurders vaak geen speciale of luxe modellen huren. Controleer de voorwaarden daarom goed voordat je boekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het ophalen.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Kroatië?
Over het algemeen heb je alleen een geldig rijbewijs en een creditcard op jouw naam nodig bij het ophalen. Als je geen verzekering bij de autoverhuurder wilt afnemen, heb je soms wel een bewijsstuk nodig van een afgesloten verzekering bij een andere verzekeraar. Regels zoals deze zijn vaak verschillend per leverancier, dus controleer ze zeker alvorens te boeken.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Kroatië?
Ja, en het goede nieuws is dat bedrijven vaak lagere tarieven rekenen als je voor een langere huurperiode kiest. Scroll door onze autoverhuurdeals voor de lange termijn in Kroatië en ga de weg op met een fantastische aanbieding.
Waar vind ik een huurauto in Kroatië als ik jonger dan 25 ben?
Sommige aanbieders in Kroatië verhuren wel aan bestuurders jonger dan 25, andere doen dit niet. Het leeftijdsbeleid verschilt per verhuurder, dus het is verstandig om wat onderzoek te doen. Controleer ook of er eventuele extra kosten van toepassing zijn. Soms wordt er een toeslag berekend voor jonge bestuurders tussen de 21 en 24 jaar. Controleer dus vooral de algemene voorwaarden om nare verrassingen te voorkomen.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia