Je huurauto in Kroatië

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Kroatië

Kroatië is een land waar je een onvergetelijke vakantie kunt doorbrengen. Daar zorgen de nationale parken, waaronder het Kornaten Nationaal Park, en oude steden als Pula en Zagreb wel voor. Met een auto ter beschikking zie je het meeste en kun je je het gemakkelijkst verplaatsen. Op de site van Expedia vind je gemakkelijk een auto die past bij je vakantie of zakenreis.

Een auto huren in Kroatië

Als je naar de hoofdstad vliegt, kun je een auto huren in Zagreb. Haal na je landing je auto op en rijd meteen door naar je eindbestemming. Ook voor autoverhuur in Split en vele andere steden in Kroatië kun je op onze site kijken. De prijzen verschillen aanzienlijk per model. Kies een mini, economy of compact model als je niet al te veel wilt uitgeven. Fullsize of premium modellen bieden daarentegen weer meer luxe. Bij elke auto staat het aantal deuren en zitplaatsen aangegeven, zodat je kunt zien of de auto groot genoeg is voor het aantal personen waarmee je reist. Je kun ook op autoverhuurder filteren. Het aanbod van Expedia omvat zowel modellen van grote, internationale ondernemingen als van Kroatische bedrijven. Als je de auto ophaalt of terugbrengt bij een luchthaven, kun je bovendien selecteren of het verhuurbedrijf zich in de terminal of daarbuiten moet bevinden. Samen met de andere filters, zoals voor de prijsklasse, vind je gemakkelijk de auto die het beste past bij je vakantie of zakenreis in Kroatië.

Rijden in Kroatië

Zoals altijd wanneer je in het buitenland gaat rijden, raden we aan om eerst de lokale verkeersregels te leren kennen. In Kroatië verschillen deze op bepaalde vlakken van de Belgische. Voorbeelden zijn dat enkele maanden per jaar winterbanden verplicht zijn in bepaalde gebieden en dat er voor bestuurders jonger dan 24 jaar een lagere maximumsnelheid geldt buiten de bebouwde kom. Dat is echter niet het enige wat we aanraden. Laat je partner of kinderen een fototoestel bij de hand houden, want je zult prachtige landschappen zien, bijvoorbeeld op het bosrijke schiereiland Istrië.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Kroatië wil annuleren?
Het annuleren van een reservering kan kosteloos en met terugbetaling indien dit minimaal zes uur voor de afhaaltijd wordt doorgegeven. Soms gelden er echter andere regels. Het is daarom verstandig om je reserveringsbevestiging en het annuleringsbeleid van het autoverhuurbedrijf te bekijken. Toch nog vragen? Maak dan gebruik van onze klantenservice.
Welke soorten auto's kan ik huren in Kroatië?
De meeste vakantiegangers verkiezen economy auto’s in Kroatië. Automobilisten zijn gek op deze modellen, omdat ze zuinig en budgetvriendelijk zijn. Daarnaast maakt hun kleine formaat ze ideaal voor grote steden, waar de wegen druk zijn en de parkeerplaatsen soms krap. Maar daar houden de mogelijkheden niet bij op. Compacte, midsize en fullsize auto’s vind je hier uiteraad ook. Of je nu van plan bent om alleen in Kroatië te blijven, of om de rest van de omgeving te exploreren, wij hebben de perfecte wagen voor jou.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Kroatië bij Expedia?
De beste deal bemachtigen voor jouw huurauto in Kroatië is zo gepiept bij Expedia. Kies het gewenste type auto, voeg nog wat reisdetails toe en vergelijk de aanbiedingen van vooraanstaande verhuurbedrijven. En misschien wil je ook wel vluchten en/of hotels toevoegen aan je boeking? Je krijgt nog meer korting als je je reserveringen bundelt in een vakantiepakket.
Wat is de minimumleeftijd om een auto in Kroatië te kunnen huren?
Als je 18 jaar oud bent kun je een auto huren in Kroatië. Let erop dat de meeste autoverhuurders een toeslag rekenen voor jonge bestuurders voor het dekken van het hogere risico op schade of ongevallen. Verder mogen jonge bestuurders meestal geen luxere modellen huren. Raadpleeg de kleine lettertjes daarom goed alvorens te reserveren, zodat je onverwachte verrassingen kunt vermijden.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Kroatië?
Deze twee dingen: je rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam. Autoverhuurders bieden bijna altijd een verzekering aan, maar die is niet verplicht. Soms vragen ze dan om bewijs dat je bent verzekerd als er iets met de auto gebeurt. Controleer dus welke regels er gelden, zodat ongewenste verrassingen voorkomen kunnen worden.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Kroatië?
Ja, en je vindt jouw ideale wagen tussen onze autoverhuurdeals voor lange termijn. Voer simpelweg je reisgegevens in en wij geven je een lijst met ongelofelijke aanbiedingen van verschillende toonaangevende bedrijven.
Waar kan ik een auto huren in Kroatië als ik jonger dan 25 ben?
Dit hangt af van de autoverhuurbedrijven die je kunt vinden in Kroatië. Ze hebben vaak een verschillend leeftijdsbeleid. Als je een plek hebt gevonden die bestuurders onder de 25 bedient, is het mogelijk dat er aanvullende kosten van toepassing zijn. Doe dus voordat je de auto ophaalt onderzoek naar eventuele bijkomende kosten.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia