Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Huur een auto in Zagreb met Expedia

De Kroatische hoofdstad Zagreb kent een lange, roerige geschiedenis en heeft met name op cultureel vlak veel te bieden aan toeristen. Rondom het centraal gelegen Ban Jelačić-plein vind je tal van winkels, restaurants en cafés waar je een gezellige avond kunt doorbrengen. Bezoek overdag de Sint-Stefanuskathedraal of een van de musea, zoals het bijzondere Museum of Broken Relationships. Beperk je echter niet tot de stad en rijd in een huurauto die je online bij Expedia regelt naar het schilderachtige berggebied Medvednica, de ruïnes van Samobor of een andere bezienswaardigheid in de omgeving.

Een auto huren in Zagreb

Voor huurauto's in Zagreb zijn er ruwweg twee opties: het centraal station en de luchthaven. Vanuit België zul je waarschijnlijk het vliegtuig nemen naar Zagreb. Eenmaal geland kun je dan je gereserveerde auto meteen ophalen. Op de luchthaven is een groot aantal verhuurders actief, niet alleen de bekende internationale namen, maar ook lokale bedrijven. Om het grote aanbod inzichtelijk te maken, vul je op onze site je gewenste huurperiode in. Vervolgens kun je opties selecteren die bij je specifieke wensen passen. Als de prijs bepalend is voor de keuze, kun je een specifiek prijsbereik aanvinken. Daarnaast kun je aangeven of je alleen het aanbod van bepaalde autoverhuurbedrijven wilt weergeven en of je de auto kunt ophalen bij de terminal of op een locatie die met een shuttledienst te bereiken is. Erg handig is verder de mogelijkheid om de zoekresultaten te verfijnen door een autotype te selecteren. Ben je met je partner en kinderen op reis en wil je comfortabel kunnen rijden, dan kun je bijvoorbeeld voor een midsize- of standaardmodel gaan. Met deze modellen kun je trouwens ook prima voor de dag komen als je op zakenreis bent. Er zijn ook heel goedkope opties die interessant kunnen zijn voor je. Die auto's zijn klein maar fijn!

Rijden in Zagreb

Lees voordat je in de auto stapt welke verkeersregels in Kroatië gelden. Hoewel deze grotendeels overeenstemmen met de Belgische regels, is er een aantal verschillen, bijvoorbeeld dat je tijdens het inhalen richting moet blijven aangeven. Het hart van Zagreb is voetgangersgebied, dus parkeer je auto aan de rand als je het centrum wilt bezichtigen. Behalve parkeergarages zijn er zijn drie parkeerzones: rood (het duurst), geel en groen (het goedkoopst). Maar benut je auto vooral om uitstapjes te maken, bijvoorbeeld in de heuvel- en bosrijke regio Zagorje, een streek vol kastelen.

Ontdek Zagreb

Ontdek Zagreb met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.