Je huurauto in Griekenland

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Griekenland

Mede door een heerlijk klimaat en een veelzijdig aanbod aan activiteiten, blijft Griekenland een onverminderd populaire vakantiebestemming. Zowel cultuurliefhebbers, strandgangers als eilandhoppers vinden hier alles wat hun hartje begeert. Met een huurauto haal je zonder twijfel het meeste uit jouw vakantie in Griekenland. Doorkruis het land op je eigen tempo en bepaal helemaal zelf hoe lang je bij alle bezienswaardigheden doorbrengt. Op de website van Expedia regel je voor vertrek eenvoudig jouw voordelige huurauto.

Vind jouw huurauto in Griekenland

In Griekenland heb je veel keuze als het gaat om het ophalen van je huurauto. Zo vanuit het vliegtuig je auto instappen? Ga dan voor een van de huurbedrijven op de luchthaven. Heb je eerst een weekje zon, zee en strand in de planning voor je verder landinwaarts trekt? Regel dan een huurauto bij een van de ophaallocaties die doorgaans volop aanwezig zijn in de toeristische Griekse plaatsen. Verspreid door Griekenland vind je bovendien nog veel meer autoverhuurders. Voel je dus vrij om te kiezen voor een lokale verhuurder of ga voor een van de internationaal bekende verhuurbedrijven, er is namelijk volop keuze.

Door het grote aanbod aan huurauto's in Griekenland zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maak daarom vooraf enkele afwegingen en stem daar je zoekopdracht op af. Zo kun je enkel auto's in een bepaalde prijsklasse laten weergeven en gedetailleerd op zoek gaan naar wagens die bij jouw reisplannen passen. Voor een tochtje langs de beroemde badplaatsen van Kreta heb je uiteraard een heel ander soort auto nodig dan voor een tocht door de Griekse binnenlanden waar je nogal eens op ruige onverharde bergweggetjes kunt stuiten. De typen auto's lopen uiteen van stevige SUV's tot compacte wagens voor in de stad. Eventueel kun je er nog accessoires als een kinderzitje of gps los bijboeken. Van de keuze voor airconditioning krijg je tijdens de warme Griekse zomers hoogstwaarschijnlijk ook geen spijt.

Rijden in Griekenland

In de Griekse steden zijn de wegen veelal goed begaanbaar, maar buiten de stad wordt de weg niet altijd even goed onderhouden. Daarentegen is het verkeer hier wel weer een stuk rustiger dan in de stad, waar het nog wel eens hectisch kan worden. Zorg dus dat je hier je mannetje staat in het verkeer, maar neem bij voorkeur een defensieve rijstijl aan.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Griekenland wil annuleren?
Afhankelijk van de voorwaarden van jouw autoverhuurbedrijf, kom je wellicht in aanmerking voor een terugbetaling. Bij de meeste voorafbetaalde reserveringen krijg je je geld terug als je ons hierover ten minste zes uur voor de ophaaltijd op de hoogte stelt. Heb je nog vragen? Als je het antwoord niet kunt vinden in je reisschema, kun je altijd bij onze klantenservice terecht.
Welke soorten auto's kan ik huren in Griekenland?
Je kunt vrijwel elk type auto hier huren! We hebben een voortreffelijk aanbod van huurauto’s, van standaard en economy auto’s tot een luxe premiums en terreinwagens. Klein, handig en betaalbaar… Dit maakt mini’s de populairste categorie huurauto in Griekenland. Deze sprankelende kleine wagens zijn een uitstekende keuze voor korte stadsritten. Je bespaart bovendien aanzienlijk op brandstofkosten terwijl je ontspannen rondcruiset door de drukke stadsstraten. Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek; zelfs de allerkrapste plekken zijn geen enkel probleem voor een mini.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Griekenland via Expedia?
Welk type huurauto je ook in gedachten hebt, Expedia helpt je zonder twijfel aan de beste deal. Vergelijk simpelweg de aanbiedingen van vooraanstaande verhuurbedrijven en boek de best passende optie voor jouw trip. Wil je graag de weg op gaan met meer reisbudget in je portemonnee? Bundel je autoreservering voor Griekenland met de boeking van je vluchten en hotels.
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Griekenland?
Bestuurders van 21 jaar en ouder kunnen in Griekenland een auto huren. Ben je een jonge automobilist? Dan geldt er vaak een dagtoeslag. Daarnaast gelden er veelal beperkingen op het soort auto waar je uit mag kiezen, zoals enkel compacte en midsize auto’s. Ook ben je mogelijk verplicht om een uitgebreidere verzekering af te sluiten. Voer tijdens het boeken altijd de correcte leeftijd in van de bestuurder voor de juiste informatie over eventuele beperkingen.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Griekenland?
De meeste autoverhuurbedrijven vragen om twee dingen: je rijbewijs en een creditcard op jouw naam. Als je geen gebruik wilt maken van de verzekeringspolis van de aanbieder, dan heb je vaak ook een bewijsstuk dat je die elders hebt afgesloten nodig. Lees de regels goed door, zodat je weet wat je nodig hebt bij het ophalen.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Griekenland?
Dat kan. Expedia werkt samen met toonaangevende aanbieders die verhuur op week- of maandbasis aanbieden voor alle typen auto’s. Neem eens een kijkje bij onze autoverhuurdeals voor lange termijn en ontdek Griekenland en meer in de omgeving!
Waar kan ik een auto huren in Griekenland als ik jonger dan 25 ben?
Als je als jongere bestuurder een voertuig hoopt te huren in Griekenland, is het verstandig om de algemene voorwaarden van de autoverhuurbedrijven waar je in geïnteresseerd bent goed door te lezen. Sommige van hen verhuren wel aan bestuurders met een leeftijd van onder de 25. andere niet. Er gelden mogelijk toeslagen als je tussen de 21 en 24 jaar oud bent. Om verrassingen bij het verhuurkantoor te vermijden, is het goed om te controleren of er extra kosten in rekening worden gebracht.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia