Je huurauto in Griekenland

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Griekenland

Super autodeals in Griekenland

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Griekenland bekijken
Alle auto’s bekijken

Mede door een heerlijk klimaat en een veelzijdig aanbod aan activiteiten, blijft Griekenland een onverminderd populaire vakantiebestemming. Zowel cultuurliefhebbers, strandgangers als eilandhoppers vinden hier alles wat hun hartje begeert. Met een huurauto haal je zonder twijfel het meeste uit jouw vakantie in Griekenland. Doorkruis het land op je eigen tempo en bepaal helemaal zelf hoe lang je bij alle bezienswaardigheden doorbrengt. Op de website van Expedia regel je voor vertrek eenvoudig jouw voordelige huurauto.

Vind jouw huurauto in Griekenland

In Griekenland heb je veel keuze als het gaat om het ophalen van je huurauto. Zo vanuit het vliegtuig je auto instappen? Ga dan voor een van de huurbedrijven op de luchthaven. Heb je eerst een weekje zon, zee en strand in de planning voor je verder landinwaarts trekt? Regel dan een huurauto bij een van de ophaallocaties die doorgaans volop aanwezig zijn in de toeristische Griekse plaatsen. Verspreid door Griekenland vind je bovendien nog veel meer autoverhuurders. Voel je dus vrij om te kiezen voor een lokale verhuurder of ga voor een van de internationaal bekende verhuurbedrijven, er is namelijk volop keuze.

Door het grote aanbod aan huurauto's in Griekenland zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maak daarom vooraf enkele afwegingen en stem daar je zoekopdracht op af. Zo kun je enkel auto's in een bepaalde prijsklasse laten weergeven en gedetailleerd op zoek gaan naar wagens die bij jouw reisplannen passen. Voor een tochtje langs de beroemde badplaatsen van Kreta heb je uiteraard een heel ander soort auto nodig dan voor een tocht door de Griekse binnenlanden waar je nogal eens op ruige onverharde bergweggetjes kunt stuiten. De typen auto's lopen uiteen van stevige SUV's tot compacte wagens voor in de stad. Eventueel kun je er nog accessoires als een kinderzitje of gps los bijboeken. Van de keuze voor airconditioning krijg je tijdens de warme Griekse zomers hoogstwaarschijnlijk ook geen spijt.

Rijden in Griekenland

In de Griekse steden zijn de wegen veelal goed begaanbaar, maar buiten de stad wordt de weg niet altijd even goed onderhouden. Daarentegen is het verkeer hier wel weer een stuk rustiger dan in de stad, waar het nog wel eens hectisch kan worden. Zorg dus dat je hier je mannetje staat in het verkeer, maar neem bij voorkeur een defensieve rijstijl aan.

Veelgestelde vragen