Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ontdek Athene

Ontdek Athene met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Huur een auto in Athene met Expedia

De Griekse hoofdstad Athene is een mix van historie en een modern en bruisend stadsleven. Bewonder de Akropolis vol wereldberoemde monumenten zoals het Parthenon en Erechtheion en nog veel meer. Ook rondom Athene is er volop moois te bewonderen, zoals Marathon met zijn schitterende stranden en de Tempel van Poseidon op de Kaap van Sounio. Of reis af naar Delphi, waar in de oudheid het Orakel van Apollon stond. Met een huurauto kun je deze plekken en nog veel meer in je eigen tempo bewonderen. Je huurt al in een paar stappen jouw ideale auto met Expedia.

Vind jouw huurauto in Athene

Bepaal voordat je een huurauto gaat zoeken wat jouw ideale ophaallocatie is. Wanneer je vliegt naar de Luchthaven van Athene, op circa 40 minuten rijden van de stad, kun je meteen na je vlucht je huurauto ophalen op de luchthaven. Er zijn meerdere autoverhuurders op de luchthaven zelf, waaronder voordelige bedrijven. Je kunt ook kiezen voor een van de ophaallocaties in het stadscentrum, waaronder een aantal in de buurt van de Akropolis. Sommige bedrijven hebben verschillende ophaallocaties, in het centrum en op de luchthaven. In dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen om de auto in het centrum op te halen en terug te brengen op de luchthaven.

Je kunt op de website van Expedia het autoaanbod eenvoudig verder filteren op bijvoorbeeld verhuurder, prijsklasse, model en bepaalde specificaties. Ben je van plan om vooral korte ritten te maken, zoals naar de havenstad Pireas, dan vind je een kleiner type auto misschien handig. Als je meer het binnenland in wilt gaan, bijvoorbeeld naar het Pentelikon-gebergte, heb je een krachtiger model auto nodig zoals een SUV. Natuurlijk mag in het warme Griekenland airconditioning niet ontbreken in je auto, zeker niet als je een langere trip naar bijvoorbeeld de Kaap van Sounio maakt.

Rijden in Athene

Een huurauto geeft je alle vrijheid om Athene en zijn omgeving te verkennen zoals jij dat wilt. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Athene chaotisch kan zijn, waardoor een navigatiesysteem geen overbodige luxe is. In het centrum kun je borden voor een milieuzone tegenkomen, maar huurauto’s zijn hiervan vrijgesteld. Voor de meeste van de moderne autostrades dient tol te worden betaald, waaronder voor de ringweg van Athene.