Voordeligste vluchten naar Athene

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" CRL Brussel naar ATH Athene 117,98 € "

" BRU Brussel naar ATH Athene 168,48 € "

" AMS Amsterdam naar ATH Athene 191,00 € "

" CDG Parijs naar ATH Athene 207,62 € "

" ZYR Brussels naar ATH Athene 227,85 € "

" DUS Düsseldorf naar ATH Athene 229,04 € "

" CIA Rome naar ATH Athene 297,98 € "

" ZWE Antwerpen naar ATH Athene 309,71 € "

" EIN Eindhoven naar ATH Athene 311,91 € "

" ORY Parijs naar ATH Athene 364,96 € "Over Athene

Duik het verre verleden in van het oude Griekenland tijdens een vakantie in Athene. Bezoek alle hoogtepunten van de Akropolis, zoals het Parthenon en de Tempel van Nikè. Wandel door de gezellige toeristisch wijk Plaka om wat souvenirs te kopen en ontdek de hippe kant van de stad in de wijk Gazi. Ga lekker ontspannen op de fraaie stranden om de Atheense Rivièra te beleven en sluit de dag af op een zwoel terras met Griekse lekkernijen. Het is in Griekenland 1 uur later dan in België.

Vliegen naar Athene

De Internationale Luchthaven van Athene (ATH) wordt vanuit België bediend door de luchthaven van Brussel. Daarnaast kun je via de Nederlandse luchthaven van Eindhoven naar deze bestemming vliegen. Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf de luchthavens, waaronder enkele budgetmaatschappijen. Je bent met een rechtstreekse vlucht ruim 3 uur onderweg naar Athene.

Voorzieningen op de luchthaven van Athene

Je kunt zeer uitgebreid winkelen bij de tientallen winkels op de luchthaven van Athene. Hierbij ontbreekt natuurlijk de duty-freeshop niet in het aanbod, maar houd er rekening mee dat je binnen de EU niet belastingvrij kunt winkelen. Er zijn voldoende plekken waar je wat te drinken of eten kunt kopen of bestellen: naast enkele fastfoodketens, koffiezaken, bars en restaurantjes is er ook een kleine supermarkt waar je terecht kunt. Voor kinderen is een speciale speelruimte ingericht die van 09.00 tot 21.00 uur gratis toegankelijk is. Je hebt hier ook gratis toegang tot het wifi-netwerk. De sessie verloopt na 45 minuten, maar hierna kun je gratis opnieuw inloggen. Daarnaast zijn er over het vliegveld verspreid verschillende kiosken waar je gebruik kunt maken van het internet. Er zijn business lounges ingericht voor verschillende luchtvaartmaatschappijen en ook geldautomaten vind je voldoende in de terminal. Verder kun je op deze luchthaven een kapper bezoeken en zelfs een nagelsalon. Recht tegenover de belangrijkste terminal van de luchthaven staat een vijfsterrenhotel waar je kunt overnachten. Daarnaast staan er enkele hotels op slechts enkele minuten reizen van de luchthaven. Tot slot is er op deze luchthaven ook de nodige aandacht voor kunst en cultuur. Er zijn exposities te zien en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Athene

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Athene kun je op verschillende manieren verder reizen naar je bestemming. Metrolijn 3 richting Agia Marina stopt op de luchthaven en rijdt onder andere langs het Syntagmaplein in het centrum. Je bent met de metro ongeveer 40 minuten onderweg naar dit plein. Op, voor en na dit station heb je verschillende mogelijkheden om over te stappen op andere metrolijnen. Daarnaast kun je op de luchthaven ook de trein pakken naar het centraal station van Athene, naar haven van Pireaus en naar Kiato. Tussen de uitgangen 4 en 5 zijn de haltes voor de stadsbussen te vinden. Je kunt hier instappen bij de lijnen X92 (naar Kifisia), X93 (naar busstation Kifisos), X94 (naar metrostation Ethniki), X95 (naar metrostation Syntagma), X96 (naar Piraeus) en X97 (naar metrostation Dafni). Tussen de uitgangen 2 en 3 vind je de haltes voor de regiobussen. De taxi’s staan bij uitgang 3.


Ontdek Athene

Ga je op vakantie naar Athene? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Eleftherios Venizelos (ATH)