Afrika

Reisgids

Afrika, dat in het verleden omschreven werd als een onbekend en mysterieus 'donker continent', biedt vandaag een geweldig gevarieerd aanbod aan reismogelijkheden voor toeristen uit de hele wereld.

Modern Afrika trekt avonturiers, fotografen, jagers, geschiedenisfanaten en alledaagse mensen aan. Zie de majestueuze dieren, cultuurschatten, cacaoplantages, pittoresk landschap, stranden en fascinerende steden van het uitgestrekte continent Afrika.

De savannes in het binnenland verwelkomen de bezoekers die de 'big five' van wilde dieren willen zien: de Kaapse buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn. Sluit je aan bij een safari en maak kennis met de wilde dieren van Botswana, Tanzania, Zuid-Afrika en andere landen. Neem een camera met je mee en mis niets van de actie. Zie ook giraffen, steenbokken, zebra's en andere fascinerende dieren die je normaal alleen in dierentuinen tegenkomt.

Ga naar Tanzania om de majestueuze berg te zien die Ernest Hemingway's inspireerde voor het boek The Snows of Kilimanjaro. Als je de nodige vaardigheden en het uithoudingsvermogen hebt, beleef dan een onvergetelijke klimtocht naar de top. Tour rond de lager gelegen Wild Coast van Zuid-Afrika of de Fish River Canyon van Namibië.

Laat je in Marokko rondleiden langs de mooie Hassan II-moskee in Casablanca en breng er een bezoek aan kasba's, medina's en souks. Neem in de buurt van Marrakech deel aan een jeeptour door het Atlasgebergte of een kamelenrit over het eindeloze zand van de Sahara en overnacht onder de sterrenhemel bij een oase.

Afrika produceert de meerderheid van de wereldvoorraad cacaobonen. Laat je rondleiden door cacaoplantages in Ivoorkust, Ghana en andere regio's. Waardeer de diverse culturen van deze ontwikkelingslanden, die soms Franse invloeden hebben en de Franse taal hanteren.

Zuid-Afrika, in het verleden voor een deel een Nederlandse kolonie, beschikt over een schat aan westers erfgoed. Het land heeft met trots zijn juk van apartheid afgeworpen en koestert nu zijn fascinerende mix van Nederlandse, Britse en inheemse culturen. Diverse sites vieren Nelson Mandela, de Zuid-Afrikaanse leider die gedurende decennia, in en uit de gevangenis, werkte voor de afschaffing van de rassenscheiding en vocht voor gelijke rechten voor alle burgers. Geniet vanaf de Tafelberg van het geweldige uitzicht op de ruige kust van Kaapstad.

Madagaskar, een eiland voor de oostkust van Afrika, is een land van fascinerende wezens, met vliegende vossen, tenreks en tientallen soorten lemuren. Vergeet ook de Tsingy Rouge niet, de rode rotsformaties die uit de grond rijzen. Snorkel en duik in de Indische Oceaan bij Nosy Be.

Andere eilanden in de Indische Oceaan bieden luxueuze resortvakanties aan. Ga naar de Malediven voor eindeloze witte zandstranden en helder water. Bezoek de meer dan 100 eilanden van de Seychellen en ontdek je favoriete privéstrand. Zonnebaad op de prachtige stranden van Mauritius, reis naar het binnenland en wandel door de botanische tuinen en natuurreservaten.

Er is een oud verhaal over drie blinde mannen die een olifant beschrijven. De eerste raakt de slurf aan en meent dat het een boomtak is, een ander denkt dat het been een zuil is, terwijl de derde de staart aanraakt en zich een touw voorstelt. Afrika is een beetje als deze olifant, met een grote diversiteit aan ervaringen voor verbazingwekkend veelzijdige bezoeken. Plan je eerste Afrikaanse reis volgens je favoriete interesses en keer meerdere malen terug om de rest van de fascinerende bestemmingen te zien.

Populaire steden in Afrika

Victoria and Alfred Waterfront inclusief een meer of poel
Kaapstad
Staat bekend om Bergen, Zee en Tours
Van de oogverblindende hoogtes van de Tafelberg tot het sprankelende blauwe water. Kaapstad heeft zowel voor natuurliefhebbers als voor cultuurfanaten wat wils.

Redenen voor een bezoekje

  • Kasteel de Goede Hoop
  • Pan African Market
  • Good Hope Centre
Caïro toont historische architectuur
Caïro
Staat bekend om Museums, Historisch en Cafés
Ontdek een van de oudste beschavingen ter wereld in de musea en de nabijgelegen piramides van Egyptes dynamische en verrassend moderne hoofdstad.

Redenen voor een bezoekje

  • Tahrirplein
  • Piramiden van Gizeh
  • Sfinx van Gizeh
Johannesburg en omgeving bevat skyline, hoogbouw en een zonsondergang
Johannesburg
Staat bekend om Winkelen, Business en Safari's
In de hoofdstad van het land wordt gewerkt aan stedelijke vernieuwing. Het is een stad die zich ontwikkelt in de geest van het moderne Zuid-Afrika.

Redenen voor een bezoekje

  • SAB World of Beer
  • Dierentuin van Johannesburg
Marrakech toont podiumkunst en ook een klein groepje mensen
Marrakech
Staat bekend om Winkelen, Tuinen en Culturele activiteiten
Laat je betoveren door het zinderende Marrakesh. Deze oude keizerlijke stad in het westen van Marokko is vol geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende pleinen, zodat je je er geen moment zult vervelen. Verdwaal in de medina, het middeleeuwse centrum van de stad, dat is omgeven door rode stadsmuren. Je kijkt er je ogen uit op de verschillende soeks (markten), bijvoorbeeld op het beroemde Jemaa el-Fna-plein. Je kunt er alles kopen, van heerlijke Marokkaanse kruiden tot tapijten, en je vergapen aan acrobaten, muzikanten en komische acteurs. Laat je na een drukke dag verwennen in een echte Marokkaanse hammam.

Redenen voor een bezoekje

  • Koutoubia-minaret
Tunis bevat markten en ook een klein groepje mensen
Tunis
Staat bekend om Cafés, Historisch en Culturele activiteiten
Verken de wirwar aan eeuwenoude ruïnes, paleizen, markten en koloniale architectuur die ervoor zorgt dat je in de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse Tunesië een bruisende, opwindende stad aantreft.
Nairobi inclusief cbd, een stad en hoogbouw
Nairobi
Staat bekend om Winkelen, Safari's en Natuur
In de 'groene stad in de zon' kun je op safari gaan en zo giraffes, olifanten, leeuwen en andere wilde dieren bekijken. En dat allemaal binnen de stadsgrenzen!