Vluchten naar Egypte

Populaire steden in Egypte

Vakantiegids voor Egypte

Egypte in Noord-Afrika is wereldberoemd vanwege de eeuwenoude bouwwerken en de prachtige rivier de Nijl, die zorgt voor vruchtbare grond. De enorme Piramiden van Gizeh en de tempels van Aboe Simbel zijn zeker een bezoek waard, maar ook de woestijn en de Rode Zee zijn prachtige plekken.

Vind een vlucht naar Egypte

Je kunt direct naar Egypte reizen. Vluchten vertrekken van Brussels Airport (BRU) naar Cairo International Airport (CAI), de belangrijkste luchthaven van Egypte. De vlucht duurt ongeveer vier uur en gaat doorgaans een paar keer per week. Je kunt ook met een overstap vliegen via Istanbul Atatürk Airport (IST) of Paris Charles de Gaulle (CDG). De vlucht duurt 7 tot 11 uur en gaat meerdere keren per dag.

Andere belangrijke luchthavens zijn gelegen bij Hurghada en Sharm el Sheik. Om hier te komen kun je rechtreeks vliegen vanaf Brussels Airport (BRU) naar Hurghada International Airport (HRG) en Sharm el Sheik International Airport (SSH). De vluchten duren 5 tot 7 uur en vertrekken één tot meerdere keren per week.

Om een vlucht te vinden die bij je past, kun je verschillende bestemmingen selecteren. Voor een vakantie aan de kust kies je voor vliegtickets naar Hurghada, gelegen aan de Rode Zee. Je kunt hier naar het strand of de Giftun-eilanden. Ook vluchten naar Sharm el Sheik brengen je naar een levendige badplaats. Hier is ook het nationaal park Ras Mohammed waar je exotische vissen kunt zien, zoals clownvissen en rodezeewimpelvissen.

Topbezienswaardigheden en –activiteiten in Egypte

In Egypte kun je genieten van een strandvakantie aan de Rode Zee, waar je ook erg goed kunt duiken tussen het kleurrijke onderwaterleven, en een vakantie met veel cultuur en historie.

Naast de piramiden mag je de monumenten van Luxor niet missen, zoals de tombes van de Farao’s in de Vallei der Koningen. Ook een boottocht over de Nijl is een schitterende ervaring, net zoals een tocht door de woestijn. Bekijk voor meer inspiratie de online reisgids over Egypte.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Egypte annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Egypte.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Egypte te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Egypte, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Egypte!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Egypte tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Egypte bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Egypte, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.