Topactiviteiten in Hurghada

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen

De leukste activiteiten in de bruisende badplaats Hurghada

De populaire Egyptische badplaats Hurghada ligt aan de helderblauwe Rode Zee. Hurghada is een bekende vakantiebestemming onder watersporters en zonaanbidders. Je vindt hier verschillende prachtige zandstranden en je kunt goed duiken in de omgeving van Hurghada. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het paradijselijke Giftun-eiland, dat voor de kust van Hurghada ligt, om de onderwaterwereld te ontdekken. Daarnaast kun je kiezen uit talrijke leuke activiteiten in en rondom Hurghada. Zo kun je bijvoorbeeld dolfijnenshows bekijken en zwemmen met de dieren in Dolphin World.

Dingen om te doen in Hurghada

Een leuke activiteit in Hurghada is een bezoek aan de Fantasia Show in Alf Leila Wa Leila met privévervoer. De sprankelende show wordt gegeven in een van de oudste Arabische paleizen, Alf Leila Wa Leila. Voordat de voorstelling begint, krijg je meer te horen over de geschiedenis van de indrukwekkende locatie. Tijdens de show kijk je onder andere naar traditionele buikdanseressen en Alexandria Sinaï- en Tanoura-dansen. De spetterende avond wordt afgesloten met tribaal paardrijden tijdens de Fantasia Show. Een andere bijzondere excursie vanuit Hurghada gaat naar het sculptuurmuseum Sand City Hurghada. Hier kun je gigantische zandsculpturen bewonderen die zijn gerelateerd aan de lokale cultuur en geschiedenis. Zo tref je hier onder andere een sculptuur aan van de piramides. De kinderen kunnen ook verschillende populaire stripfiguren bekijken.

Bezienswaardigheden in Hurghada

Hurghada is een langgerekt dorp en veel van de hotels in Hurghada liggen langs het strand. Je kunt op je gemak verschillende interessante bezienswaardigheden bezoeken. Wil je meer weten van de onderwaterwereld zonder dat je daarvoor het water in moet? Dan is het een aanrader om een dagje naar het Hurghada Grand Aquarium te gaan. Naast vele vissen en koraalsoorten vind je hier ook een interessante expositie over bedoeïenen. Maak ook zeker een wandeling naar de sfeervolle Hurghada Marina. In de haven heb je een ruime keuze uit goede restaurants en gezellige bars. Tenslotte is het leuk om een kijkje te nemen bij Mini Egypt. In dit educatieve openluchtpark kun je een rondleiding maken langs miniatuurmodellen van de beroemdste attracties van Egypte.

Musea in Hurghada

Je kunt diverse interessante musea bezoeken in Hurghada. In het historisch museum Selkhet Papyrus kun je vele kunstwerken bewonderen die op papyrus gedrukt of geschilderd zijn. Na afloop van je bezoek kun je ervoor kiezen om een van de werken aan te schaffen als authentiek souvenir. Je kunt ook een middag naar het Hurghada Marine Museum & Aquarium. Hier bewonder je onder andere opgezet zeeleven, zoals zeeschildpadden. Ook zijn er aquariumtanks en kun je een tour boeken waarbij je meer leert over het leven in zee. Zie jij een vakantie naar Hurghada wel zitten? Je kunt snel en eenvoudig online je vluchten naar Hurghada boeken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.