Vluchten naar Zuid-Afrika

Populaire steden in Zuid-Afrika

Voordeligste vluchten naar Zuid-Afrika

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 376 voor enkele vluchten en € 419 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Qatar Airways
Swiss International Air Lines
Etihad Airways
Qatar Airways
Brussels Airlines
Lufthansa
Etihad Airways
Emirates
Volotea
Ethiopian Airlines
KLM
Air France
Ethiopian Airlines
Austrian Airlines
Emirates
Air France
Air Belgium
Turkish Airlines
Swiss International Air Lines
Ethiopian Airlines

Vakantiegids voor Zuid-Afrika

Schitterende natuur en inspirerende steden; Zuid-Afrika is een land van onvergetelijke reizen. Het enorme Krugerpark in het noordoosten trekt talloze bezoekers die de big five willen zien en de iconische Tafelberg bij Kaapstad in het zuidwesten weet ook velen te betoveren. Je kunt ook de boeiende geschiedenis ervaren op Robbeneiland dat voor de kust van Kaapstad ligt. In de wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in België. In de zomertijd is de tijd van België en Zuid-Afrika gelijk. Je betaalt in dit land met de Zuid-Afrikaanse rand.

Luchthavens van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land met tal van luchthavens. De grootste luchthaven is OR Tambo International Airport (JNB). Deze luchthaven vlak bij Johannesburg in de provincie Gauteng, is de drukste luchthaven van Zuid-Afrika en zelfs van het hele continent Afrika. De Kaapstad Internasionale Lughawe (CPT) in de provincie West-Kaap, is de op een na grootste luchthaven met 5 terminals. Verder is King Shaka International Airport (DUR) in de provincie KwaZoeloe-Natal een vrij grote luchthaven, alsook Port Elizabeth International Airport (PLZ) in de provincie Oost-Kaap. Dit is uiteraard geen uitputtende lijst. Er zijn verspreid over het land talloze andere, kleinere luchthavens te vinden.

Praktische vluchten naar Zuid-Afrika

Het is niet mogelijk om vanuit België rechtstreeks naar een bestemming in Zuid-Afrika te vliegen. Vanuit Amsterdam kun je wel rechtstreeks naar de twee grootste luchthavens van het land vliegen. Een vlucht naar Kaapstad duurt dan ongeveer 11,5 uur, een vlucht naar Johannesburg iets minder dan 11 uur. Vliegen met een tussenstop vanuit Brussel hoeft echter helemaal niet veel tijd te schelen en kan ook een stuk goedkoper uitvallen. Vanuit Brussel ben je richting Kaapstad met een tussenstop minimaal 14 uur onderweg. München is daarbij een goede tussenstop. Vlieg je vanuit Brussel met een overstap naar Johannesburg, dan ben je ook ongeveer 14 uur onderweg. Praktische luchthavens om over te stappen zijn Zürich, Frankfurt en mogelijk Londen.

Luchthaven Johannesburg

Je kunt vanaf de luchthaven van Johannesburg gemakkelijk verder reizen met de bus of een shuttle. Waar je deze kunt vinden, staat duidelijk aangegeven. Daarnaast rijdt er ook een trein naar Sandton en Pretoria. Een taxi nemen of een auto huren, behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Een rit naar Johannesburg neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Je kunt op de luchthaven gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk. Daarnaast kun je je hier vermaken met een breed scala aan winkels en in elke terminal zijn enkele restaurants of bars te vinden. Tot slot zijn er ook enkele hotels aanwezig op de luchthaven.

Luchthaven Kaapstad

Er rijdt een shuttledienst tussen de luchthaven van Kaapstad en andere bestemmingen binnen de provincie West-Kaap. De Airport MyCiTi shuttle rijdt richting Hertzog Boulevard in het centrum van Kaapstad. Daarnaast rijden er natuurlijk voldoende taxi's en kun je op de luchthaven een auto huren. Je kunt een huurauto vooraf reserveren via Expedia. Tijdens het wachten op de luchthaven van Kaapstad kun je genieten van gratis wifi en er zijn ook genoeg winkels waar je terecht kunt. Als je een hapje wilt eten, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Er is een hotel op de luchthaven en er zijn enkele hotels in de buurt van de luchthaven waar je kunt overnachten.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Zuid-Afrika annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Zuid-Afrika.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Zuid-Afrika te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Zuid-Afrika, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Zuid-Afrika!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Zuid-Afrika tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Zuid-Afrika bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Zuid-Afrika, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.

Populaire vluchten naar Zuid-Afrika

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Qatar Airways
Swiss International Air Lines