Voordeligste vluchten naar Marrakech

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 71 voor enkele vluchten en € 106 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Over Marrakech

Marrakesh is een van de vier zogenaamde koningssteden van Marokko en in de praktijk betekent dit dat je hier een schitterend oud stadscentrum aantreft, waar je je in een andere tijd waant. Vooral de medina met zijn kronkelende straten en stegen is beroemd en voor typisch Marokkaanse producten is ook het plein Djemaa el Fna een echte aanrader. Andere historische parels zijn onder meer de met mozaïeken beklede Saaditombes. Duik nog verder het verleden van Marrakesh in bij het museum Dar Si Saïd, waar indrukwekkende Berberkunst te bewonderen is. Dit is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden van Marrakesh.

Vliegen naar Marrakesh

Vanaf Brussels Airport (BRU), oftewel Luchthaven Zaventem, vertrekken er meerdere rechtstreekse vluchten per week naar Marrakesh. De vluchttijd verschilt per luchtvaartmaatschappij, dus het loont de moeite om verschillende vluchten met elkaar te vergelijken om de beste prijs en kortste reistijd te vinden. In principe kun je in ruim 3,5 uur op de luchthaven Marrakesh zijn, de Marrakesh Menara Airport (RAK). Als er geen rechtstreekse vluchten meer te boeken zijn op de dag waarop je wilt vliegen, kun je als alternatief een vertrek vanaf een luchthaven over de grens overwegen. Zo biedt Vliegbasis Eindhoven (EIN) ook rechtstreekse vluchten naar Marrakesh, waarbij je in een kleine 4 uur op Marokkaanse bodem staat. Dit is sowieso een interessante optie als je dichter bij Eindhoven dan bij Brussel woont. Datzelfde geldt voor Rijsel: vanaf de luchthaven Lille-Lesquin (LIL) gaan niet heel veel vluchten rechtstreeks, maar je kunt altijd even opzoeken of je tijd kunt besparen als je bij deze Franse stad in de buurt woont. Vanaf Flughafen Weeze (NRN), vlak over de grens bij het Nederlandse Venlo, gaat er ook af en toe een rechtstreekse vlucht naar Marrakesh. Mocht het handig zijn voor je, dan is het op bepaalde dagen ook mogelijk om vanaf Luchthaven Schiphol (AMS) bij Amsterdam te vertrekken, waarbij de tijd in de lucht vergelijkbaar is. Wil je niet eerst naar het buitenland reizen maar zijn er geen directe vluchten op de dag waarop je vertrekt? Dan kun je nog een vlucht met tussenstop boeken vanaf Luchthaven Zaventem of Brussels South Charleroi (CRL). Houd dan wel rekening met een reistijd vanaf 7 uur tot wel meer dan 13 uur. Veelvoorkomende tussenstops zijn London Heathrow Airport (LHR) en de luchthaven van Casablanca, de Aéroport International Mohammed V (CMN). In Marokko is het trouwens 1 uur vroeger dan in bij ons, en tijdens de ramadan bedraagt het tijdsverschil 2 uur.

Na de landing

Bij aankomst in Marokko zie je meteen de eerste bezienswaardigheid: de schitterende terminal is een knap staaltje moderne architectuur. Je vindt hier voldoende cafés en andere eetgelegenheden, plus meerdere winkels, dus ook voor taxfree shoppen kun je hier terecht. Qua vervoer naar de stad kun je kiezen voor een taxi. Spreek vooraf een prijs af met de chauffeur om onaangename verrassingen te voorkomen. Er rijdt daarnaast geregeld een bus die je naar de Djemaa el Fna brengt. Een huurauto behoort ook tot de mogelijkheden.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Marrakech, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Marrakech op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Populaire vluchten naar Marrakech

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 71 voor enkele vluchten en € 106 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.