Op vakantie naar Marrakech

Het culturele centrum van Marokko staat bekend om de herkenbare rode gebouwen en drukke, gezellige markten.

De keizerlijke stad Marrakech, door velen beschouwd als cultureel centrum van Marokko, is vol historie en kleur, maar heeft ook duidelijke verbindingen met de moderne wereld.

De oude vestingstad van Marrakech, ofwel de wijk Medina, is het centrum voor lokale activiteiten en waar je moet zijn voor een traditionele Marokkaanse ervaring. Neem een kijkje bij Djemaa El-Fna, het hoofdplein bij de ingang naar Medina, en bestel een verse sinaasappelsap terwijl je geniet van de gezellige drukte van de dag. Bijzonder is dat je hier alles tegenkomt van tandartsen tot slangenbezweerders en henna-tatoeëerders. Aan de westelijke kant staat de Koutoubia-moskee. Je zult het snel herkennen, aangezien dit een van de hoogste gebouwen van het oude centrum is. Overdag vormt het een spectaculair gezicht.

Als je vanuit Djemaa El-Fna richting het noorden wandelt, kom je de bekende souks, ofwel markten, van de stad tegen. Marrakech heeft een van de grootste traditionele souks van heel Marokko.

Ook andere stadsdelen hebben voldoende te bieden. Voorbeelden hiervan zijn het Bahiapaleis, een paleis met prachtige binnentuinen, en Ali Ben Youssef Medersa, een oude Islamitische school die bekend staat om zijn interieur en gedetailleerde muurversieringen. Ernaast ligt Musée de Marrakech, dat ook zeker de moeite waard is. Je vindt er tentoonstellingen die alles beslaan van Marokkaanse tot Islamitische kunst.

Ook voor een meer Europese ervaring ben je in Marrakech aan het juiste adres. Zo kom je boetieks en restaurants tegen in de nieuwere stadsdelen.

's Avonds ziet Djemaa El-Fna er heel anders uit. Na zonsondergang worden hier namelijk allerlei lokale eettentjes en kraampjes opgezet. Het plein gaat dan gehuld in een combinatie van specerijen en rook en wordt bezocht door duizenden lokale bewoners en toeristen die op zoek zijn naar een lekker hapje eten. De kraampjes staan onder toezicht van de overheid, maar zorg er toch voor dat je let op wat je eet. In Marrakech zijn de straten 's avonds altijd druk en je vindt er mogelijk het beste uitgaansleven van heel Marokko.

De stad Marrakech ligt aan de voet van het Atlasgebergte in Marokko. De beste periode voor een verblijf is in de winter, als het overdag milder is en je 's avonds kunt profiteren van koele temperaturen.


Hotelaanbiedingen Marrakech

Bekijk alle hotels in Marrakech
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Marrakech

Bekijk alle pakketten naar Marrakech

Topdeals op vliegtickets naar Marrakech

Toon alle vluchten naar Marrakech

Boek je vakantie naar Marrakech